Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Téměř pět set ukradených čokolád nakonec neodvezli. 

Během uplynulého víkendu zaměstnalo policisty na Jičínsku také řádění vandalů. Nezastavili se například ani před sochou sv. Jiří na náměstí v Miletíně, kterou „ověnčili“ plechovými popelnicemi a přitom jí odlomili část levé paže, kterou si s největší pravděpodobností odnesli. Svým jednáním způsobili škodu ve výši nejméně 50 tisíc korun.

 
Pátek 9. května 2014
KRÁDEŽ KOVOVÉHO ODPADU - Ráno vyjeli hořičtí policisté do obce Doubrava, kde neznámý pachatel odcizil ze soukromého pozemku u jedné z rekreačních chalup kovový odpad, čímž majitelce způsobil škodu ne výši téměř 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
OTEVŘENÁ CHALUPA - Otevřeného okna u rekreační chalupy v Červené Třemešné si všiml v dopoledních hodinách jeden ze sousedů. Vzhledem k tomu, že se domníval, že je uvnitř zloděj, oznámil vše na linku 158. Nakonec se ukázalo, že v chalupě není zloděj, ale syn majitele.
 
DRZÍ MLADÍCI - Na partu mladíků, která měla v odpoledních hodinách popíjet v Nové Pace na dětském hřišti v Achátové ulici alkohol a kouřit, upozornila na lince 158 jedna z místních obyvatelek. Navíc se jí nelíbilo, jak se mladíci chovali ke kolemjdoucím, na které měli pokřikovat vulgární výrazy. Hlídka, která vyjela na místo, již ale nikde mladíky nezastihla.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Neuvěřitelných 480 kusů čokolád v hodnotě 8.112 korun odcizili tři nepoctiví zákazníci v jednom ze supermarketů v Jičíně na Husově třídě. Jednalo se o tři muže, kteří se s lupem dostali až na parkoviště, kde je dostihl zástupce prodejny. Vyzval je, aby předložili doklad o zaplacení, který pochopitelně neměli. A tak čokolády, které již stačili naložit do vozidla Citroën Xantia, zase vyndali a poté rychle odjeli. Teď po nich pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže, za což pachatelům hrozí až dva roky vězení.
 
NESHODY V TUŘI - V podvečerních hodinách řešili jičínští policisté partnerské neshody v Tuři,  kde měl  podnapilý muž fyzicky napadnout svoji družku, které měl dát facku. Hlídka věc na místě vyřídila domluvou.
 
ŽENA NETREFILA DOMÛ - V pozdních nočních hodinách zaměstnala policisty v Jičíně opilá žena, která bouchala na dveře a zvonila na obyvatele jednoho z panelových domů v ulici Pod Lipami. Nakonec se ukázalo, že si jen spletla dům, ve kterém bydlí.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU -  Na partu mladíků, která krátce před třiadvacátou hodinou hulákala v parku v Lázních Bělohradě, upozornilo několik lázeňských hostů, kteří kvůli hluku nemohli spát. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva.
 
Sobota 10. května 2014
HLUČNÁ MLÁDEŽ - Krátce po jedné hodině ranní řešili jičínští policisté rušení nočního klidu v Jinolicích. Několik mladíků se bavilo poslechem hlasité hudby, což se pochopitelně nelíbilo spícím hostům. K vyřešení přestupku postačila domluva.
 
NAPADENÍ V BARU - Na pěsti a kopy mělo dojít v ranních hodinách v jednom z barů v Lázních Bělohradě. Čtyřiatřicetiletý muž zde měl napadnout o sedm let mladšího muže, kterému tak způsobil drobné poranění. Co bylo příčinou sporu, zjišťují novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILCE NIDKO NEPŘEPADL - „Přepadli mě,“ mumlal krátce po čtvrté hodině ranní do telefonu silně opilý muž z Libáně. Nutno zdůraznit, že nebyl schopen sdělit, kde byl přesně napaden, pouze opakoval, že to byl soused. Nakonec zavěsil. Policisté zjistili, že k žádnému napadení nedošlo. Muž pouze celý večer „poctivě“ zapíjel vítězství českých hokejistů, a když se vracel domů, tak upadl do záhonu s květinami, který celý „rozryl“ a navíc zde ztratil klíče. S hlídkou, která ho v místě jeho bydliště kontaktovala, se odmítl bavit s tím, že nic hlásit nechce.
 
ZUBY MU NEVYPADLI - V dopoledních hodinách mělo dojít k fyzickému napadení mezi hostem a majitelem baru v Lázních Bělohradě. Událost oznámil kamarád napadeného hosta, který uvedl, že mu útočník vyrazil přední zuby. Novopačtí policisté zjistili, že se jedná o  spor, který mezi muži trvá již delší dobu.  Poškozený navíc nebyl schopen bližšího vysvětlení, neboť měl v dechu přes 1,5 promile alkoholu. A tak mu policisté alespoň zkontrolovali zuby a zjistili, že mu žádný nechybí. Případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
KRÁDEŽ ŽELEZA - Rozšlapaný záhon se zeleninou a polámané květiny zůstaly po nočním řádění neznámého pachatele, který přelezl plot u jednoho z rodinných domů v Hořicích, kde následně ze zahrady odcizil železo v hodnotě 200 korun. Věc na místě řešili městští strážníci, kteří následně případ předali policistům. Ti jej šetří jako přestupek proti majetku.
 
NAPADENÁ PŘÍTELKYNĚ - Další napadení řešili policisté na Hořicku, kde pětatřicetiletá žena fyzicky napadla současnou přítelkyni svého bývalého přítele. Ženu měla údajně držet pod krkem a tím jí měla způsobit zranění. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
POŠKOZENÉ VOZIDLO - Neznámý vandal řádil v noci ve Starých Smrkovicích, kde u zaparkovaného vozidla Renault Thallia rozbil boční okno, čímž majiteli způsobil škodu ve výši 1.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ KOL - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který vnikl do jednoho z bytových domů v Macharově ulici, kde v suterénu odcizil čtyři disky s letními pneumatikami. Majitel vyčíslil škodu na 12 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.
 
PROBLÉMY NA UBYTOVNĚ - Po jednadvacáté hodině se obrátil na policii muž z ubytovny v Jičíně, který lámanou češtinou opakoval, že má moc problém. Jednalo se o cizince, který s ostatními popíjel na jednom z pokojů. Zřejmě vlivem vypitého alkoholu „zhoustla v pokoji atmosféra“ a všichni přítomní se začali vzájemně slovně napadat. Nakonec s  hlídkou odmítli komunikovat s tím, že nic hlásit nechtějí.  I tak jim policisté řádně domluvili a vysvětlili, k jakému účelu slouží linka tísňového volání 158.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - V pozdních nočních hodinách si stěžoval muž z Hořic na svoji manželku, která ho údajně nechtěla pustit z domu. O několik minut později volal znovu s tím, že už z domů může, zato mu však žena bránila v odjezdu, protože stojí mezi dveřmi vozu a on nemůže zavřít. Nakonec se oba dostavili na služebnu, kde se po dlouhé rozmluvě usmířili a ruku v ruce oddělení opustili s tím, že vlastně nic oznamovat nechtějí.
 
Neděle 11. května 2014
OPILEC LEŽEL NA VOZOVCE - Krátce před jednou hodinou ranní ležel v Jičíně ve Štrauchově ulici na vozovce silně opilý muž, který se nehýbal. Policisté ho probudili a doprovodili domů.
 
NEDOBRÝ HAMBURGER - Před druhou hodinou ranní řádil nedaleko policejní stanice v Nové Pace muž, který se rozčiloval nad zakoupeným hamburgerem. Zřejmě mu nechutnal, a tak si vybíjel vztek na všem, co měl po ruce. Nakonec se přece jen uklidnil.
 
OPILÁ ŽENA - Nad ránem zaměstnala novopacké policisty žena z Lázní Bělohradu, která zmateně oznámila, že byla napadena přítelem kamarádky, která je v nemocnici a ona u ní doma hlídala děti. Nutno zdůraznit, že oznamovatelka měla v dechu přes 2,4 promile alkoholu. Policistům nakonec uvedla, že se s přítelem kamarádky vůbec neviděla, protože on je doma a hlídá děti, kdežto ona sedí v baru. Muži zákona jí doporučili, aby oznámení učinila, až vystřízliví. Což v jejím případě nebylo jen tak hned.
 
POŠKOZENÁ VOZIDLA - Neznámý vandal poškodil během noci v Ostroměři osobní vozidlo Renault Kangoo, které bylo zaparkované před jedním z domů v ulici 5. května. U vozidla rozbil cihlou zadní okno, čímž způsobil majiteli škodu ve výši téměř 5 tisíc korun. Stejně dopadlo i vozidlo Škoda Fabia zaparkované v ulici U Splavu, u kterého rovněž rozbil zadní okno. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 2 tisíce korun. Do třetice skončilo s rozbitým oknem i vozidlo Renault Scénic, které bylo zaparkované ve Starých Smrkovicích. Po pachateli nebo pachatelích pátrají hořičtí policisté, kteří případy šetří jako přestupky proti majetku.
 
POLICIE NENÍ TAXI - Po poledni se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že byl napaden v restauraci na Lidickém náměstí. Jednalo se o opilého sedmatřicetiletého muže, kterého nikdo nenapadl. Jen chtěl odvézt domů, a tak si vzpomněl na policisty, kteří, jak se domníval, ho určitě dovezou. To se ale zmýlil. Policejní vozy totiž nemají s taxislužbou nic společného.
 
nprap. Hana Klečalová
12. května 2014 v 15:50
 

vytisknout  e-mailem