Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policistům nadával a ještě jim poškodil služební auto.  

Pátek 4. října 2013
NATANKOVAL A UJEL - Po čtvrté hodině ranní natankoval neznámý řidič u benzínové čerpací stanice v Robousích do vozidla Škoda Octavia téměř 43 litrů motorové nafty v hodnotě 1.500 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
VYVRÁCENÁ DOPRAVNÍ ZNAČKA - Na částečně vyvrácenou dopravní značku, která měla u Kněžnic zasahovat do vozovky,  upozornila krátce před osmou hodinou ranní jedna z projíždějících  řidiček. Na místo vyjeli pracovníci správy a údržby silnic,  kteří značku uvedli do původního stavu.
 
KDO ODNESL SLEPICE ? - Krátce po deváté hodině dopolední se obrátil na policii muž z Chomutic s tím, že mu někdo z kurníku odcizil čtyři slepice a dalších pět usmrtil. Hlídka na místě zjistila, že zlodějem byla s největší pravděpodobností kuna, která část slepice zakousla a ostatní odnesla. 
 
GRANÁT VE KMENI ? - V odpoledních hodinách vyjeli hořičtí policisté do Březovic, kde jeden z místních občanů našel v kmeni stromu zarostlý  neznámý předmět, který vypadal jako granát. Přivolaný pyrotechnik nakonec konstatoval, že se nejedná o munici, nýbrž o tlakovou bombičku k hasicímu přístroji.
 
PODVODNÍCI V HOLÍNĚ - Nepříznivá úroda brambor nahrála dvěma mužům, kteří po třinácté hodině objížděli s  bílou dodávkou domácnosti v Holíně a nabízeli brambory k uskladnění. Zájemcům pak dodali menší množství brambor, než za kolik dostali zaplaceno. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - O tom, že není zákazník jako zákazník, se přesvědčili v odpoledních hodinách v jednoho ze supermarketů v Hořicích. Řeč je o jednačtyřicetiletém muži, který v prodejně kradl jako straka. V oddělení s drogistickým zbožím odcizil pánské deodoranty a v sektoru s lihovinami pak medovinu a dvě lahve Magister Stock. Zboží v hodnotě 1.174 korun si uložil do přineseného batohu a poté prošel bez zaplacení pokladnou. Daleko se však neostal. Za pokladní zónou ho zadržela jedna z obsluhujících pracovnic, která vše oznámila na policii. Hlídka na místě zjistila, že to není jeho první krádež, ale že již byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí až tři roky vězení.
 
OPILÝ ŘIDIČ - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Poděbradově ulici osobní vozidlo Ford Escort, které řídil jednačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,1 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel řidič rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc mu za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až roční vězení.
 
ZA VOLANT JEN "S ČISTOU" HLAVOU -  Dalším, kdo řídil pod vlivem alkoholu, byl šestapadesátiletý řidič osobního vozidla Opel Astra, kterého policisté kontrolovali v Nové Pace v Krkonošské ulici. V dechu mu naměřili   0,26 promile alkoholu. O jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
ZDROGOVANÝ ŘIDIČ - V podvečerních hodinách kontrolovali kopidlenští policisté na Hilmarově náměstí dalšího hříšníka. Byl jím sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia, který sice nebyl opilý, zato byl zdrogovaný. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek u něj prokázal přítomnost marihuany. A tak kromě toho, že  „přišel“ o řidičské oprávnění, čeká ho ve správním řízení pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
OPILEC ZA VOLANTEM - Dalšího opilce za volantem odhalili policisté ve Staré Pace. Jednalo se o osmačtyřicetiletého muže, který řídil osobní vozidlo Ford Galaxy. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Téměř 0,3 promile alkoholu naměřili policisté i řidiči osobního vozidla Trabant 601, kterého kontrolovali v Nové Pace v Pivovarské ulici. Řidič navíc nebyl za jízdy připoután a bez závad nebylo ani vozidlo, které mělo nefunkční osvětlení. I v tomto případě bude ve věci rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Sobota 5. října 2013
OZNÁMENÍ NA LINCE 158 -  Krátce po jedné hodině ranní se obrátil na linku 158 muž z Jičína s tím, že slyšel, že jeho dvě děti jsou v podnapilém stavu.Oznámení ovšem nebylo příliš věrohodné, neboť na jeho řeči bylo znát, že sám je pod vlivem alkoholu. I přes veškeré pochybnosti vyjela hlídka na místo, ale na jím uvedené adrese se nikdo nenacházel.
 
KRÁDEŽ TABULE - V ranních hodinách šetřili jičínští policisté krádež reklamní tabule, kterou neznámý pachatel odcizil v Jičíně na Žižkově náměstí. Jednalo se o upoutávku v hodnotě 3 tisíce korun na taxi služby.. Pachateli za přestupek proti majetku hrozí pokuta.
 
KRÁDEŽ NAFTY - V noci úřadoval v Nové Pace neznámý zloděj, který v Bulharské ulici odcizil ze zaparkovaného vozidla Škoda Octavia Combi 20 litrů motorové nafty. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 800 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
DĚTI NA BENZÍNCE - Na dva malé chlapce, kteří se sami pohybovali v prostoru benzínové čerpací stanice v Jičíně, upozornil na lince 158 jeden ze zákazníků. Policisté na místě zjistili, že matka chlapců odjela s jejich sourozencem na ošetření do místní nemocnice. Když se po chvíli vrátila, řádně jí domluvili.
 
AGRESIVNÍ SKONČIL V NEMOCNICI - Na muže, který se v dopoledních hodinách podezřele pohyboval v Sobotce na náměstí kolem zaparkovaných vozidel, upozornil jeden z místních občanů. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o občana slovenské národnosti, který zde hledal ztracené klíče.
O dvě hodiny později zaměstnal muž policisty znovu. V tomto případě se choval na náměstí velmi agresivně, urážel kolemjdoucí a při tom rozhazoval odpadkové koše. Hlídce vysvětlil, že ho propustili ze zaměstnání a následně musel opustit ubytovnu. Vzhledem k tomu, že již byl klidný a nechoval se agresivně, policisté věc vyřídili domluvou. To ještě netušili, že se s ním  o několik hodin později opět setkají. Tentokrát řádil v jedné z místních restaurací, kde rozbil židli a stůl. Muži zákona výtržníka za pomocí hmatů a chvatů zpacifikovali a převezli do nemocnice. Nutno zdůraznit, že i ve služebním voze se choval velmi nevyzpytatelně. Kopal do sedaček, několikrát se zapřel nohama  o strop, který tak poškodil, a přitom policisty častoval nevybíravými výrazy. Ani vystupování neproběhlo hladce. Výtečník odmítal vůz opustit, držel se sedadel a na výzvy policistů nereagoval. A tak opět přišly na řadu hmaty a chvaty, pomocí kterých ho muži zákona z vozidla vyvedli a předali do rukou lékařů.
 
NEPOVOLENÁ SKLÁDKA - Přestupkového jednání se dopustil v podvečerních hodinách muž z Hořicka, který nedaleko Čenic vyvezl listí a další odpad rostlinného původu. Policisté věc zadokumentovali jako přestupek odkládání odpadů mimo vyhrazená místa.
 
ŘIDIČKA MĚLA V DECHU 0,28 PROMILE - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v obci Borek osobní vozidlo Renault Clio, které řídila osmatřicetiletá žena. Během kontroly policisté zjistili, že je opilá. V dechu totiž měla 0,28 promile alkoholu a navíc nebyla připoutaná. O jejím dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán. 
 
PODIVNÉ KROKY KOLEM CHATY - Rozrušený ženský hlas žádal ve večerních hodinách příjezd hlídky do rekreačního střediska v obci Blata. Žena uvedla, že má hrozný strach, neboť kolem její chatky někdo chodí a určitě ji chce přepadnout. Policisté okolí prohledali, ale nikoho podezřelého na místě nenašli. Do chatky se možná dobývaly kočky, o které se žena stará.
 
HLÍDKA ODHALILA OPILÉHO ŘIDIČE - Neuvěřitelných 2,13 promile alkoholu naměřili policisté v dechu osmapadesátiletého řidiče osobního vozidla Renault Twingo, kterého kontrolovali v Hořicích. Za jízdu v opilosti mu hrozí až roční vězení.
 
OPILEC NA SILNICI - Krátce před půlnocí se povaloval na náměstí v Lázních Bělohradě osmatřicetiletý muž, který byl silně pod vlivem alkoholu. Policistům tvrdil, že byl přepaden, což vzápětí vyvrátili svědci, kteří uvedli, že muž při chůzi zavrávoral, upadl na chodník a přitom si způsobil zranění na hlavě. Na místo vyjela i rychlá záchranná služba, která se o muže postarala. 
 
Neděle 6. října 2013
HLUK NA UBYTOVNĚ - Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do jedné z ubytoven, kde se měla konat oslava narozenin. Ti, co nebyli pozvaní, si stěžovali na ty, kteří se oslavy účastnili, protože byli příliš hluční. Hlídka všem na místě domluvila a vysvětlila, co je to noční klid.
 
KRÁDEŽ V HERNĚ - Nad ránem vyjeli jičínští policisté do herny, kde neznámý pachatel využil příležitosti a jednomu z hostů, který odešel na toaletu, odcizil ze stolu mobilní telefon Samsung Galaxy, zapalovač a peníze, vše v celkové hodnotě 3.500 korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
CHODEC UPROSTŘED VOZOVKY - Na muže v černém, který měl jít před obcí Ohařice středem vozovky, upozornil po třetí hodině ranní jeden z projíždějících řidičů. Policisté, kteří úsek zkontrolovali, ovšem žádného chodce nezastihli.
 
OPILOU ŽENU POLICISTÉ NENAŠLI - O hodinu později se měla pro změnu v Hořicích povalovat na silnici silně opilá žena. Ani v tomto případě ji muži zákona nenašli.
 
NAPADENÍ SE ZŘEJMĚ NEKONALO - Krátce před pátou hodinou ranní zaměstnala hořické policisty silně opilá devětadvacetiletá žena, která měla být napadena neznámým mladíkem. Hlídce nejdříve sdělila, že napadena byla, potom zase, že nebyla, a tak to šlo stále dokola. Nakonec ji muži zákona převezli na ošetření do místní nemocnice s tím, že až vystřízliví, tak se dostaví na policejní služebnu. Nedostavila se s tím, že se necítí být poškozena a že nic oznamovat nechce.
 
OPILEC NA SILNICI - Další opilý muž se měl v ranních hodinách povalovat v Kopidlně v ulici U Cihelny. Po příjezdu hlídky už ale na místě nebyl. Zřejmě načerpal síly a pokračoval v cestě k domovu. 
 
ZDROGOVANÝ ŘIDIČ - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Lázních Bělohradě osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil jednadvacetiletý mladík. Provedená dechová zkouška u něj byla negativní, což se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten byl naopak pozitivní na marihuanu. Z tohoto důvodu se musel řidič rozloučit se svým řidičským oprávněním. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
HLUČNÁ HUDBA - Na vozidlo BMW, ze kterého se večer v  Jičíně na Lidickém náměstí ozývala hlučná hudba, upozornil na lince 158 jeden z místních občanů. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že si pouštěním hudby krátil řidič čekání na přítelkyni, která vzápětí nastoupila, a oba poté odjeli
 
nprap. Hana Klečalová
8. 10. 2013 v 15:30

vytisknout  e-mailem