Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové zpravodajství

nehodovost, jízda bez oprávnění, okradla staříka , krádež kabelky 

Během uplynulého víkendu se linka tísňového volání rozezněla na policejním operačním středisku celkem 159krát. Policisté z tohoto počtu řešili 17 případů.

O víkendu vyjížděli policisté v našem regionu ke 13 dopravním nehodám, při kterých byli dva lidé lehce zraněni. Škoda se vyšplhala na 589.000 korun. Alkohol policisté nezjistili u žádného z řidičů.

V pátek kolem půl páté odpoledne došlo mezi obcemi České Petrovice a Čihák k havárii oktávie. Z jejího zavinění je podezřelý 32letý řidič, který jel příliš rychle. V levotočivé zatáčce najel na vrstvu spadaného listí, začal brzdit a dostal smyk. V tu chvíli bylo dílo zkázy dokončeno a zcela neovladatelné vozidlo narazilo do vzrostlého stromu. V době nehody sedělo v autě 5 lidí. Při hrozivě vypadající havárii došlo ke dvěma lehkým zraněním spolujezdců. Škoda na vozidle dosáhla 70.000 korun. Řidič alkohol před jízdou nepožil.

Řidiče bez oprávnění „chytili“ choceňští policisté v sobotu kolem 16. hodiny v Běstovicích. Pětatřicetiletý muž řídil svoji astru i přesto, že mu Magistrát města Pardubic vyslovil zákaz řízení motorových vozidel do března příštího roku. Za jeho lehkovážné chování mu nyní hrozí trestní stíhání pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Kapsářka o sobě dala vědět v pátek kolem 17. hodiny v Ústí nad Orlicí. Při nastupování do autobusu úmyslně narazila do 85letého muže a z kapsy kabátu mu ukradla peněženku. Stařík, válečný veterán, měl v peněžence finanční hotovost 2.500 korun, která mu jistě bude v rozpočtu domácnosti chybět. Po zlodějce pátrají ústeckoorličtí policisté.

Ke krádeži kabelky došlo krátce po půlnoci v neděli v jednom z klubů na Letohradsku. Kabelka byla naditá penězi, dvěma mobilními telefony a dalšími cennostmi. Krátkodobé nepozornosti majitelky využil rychlý zloděj, který za chvilku strachu získal lup  11.000 korun.

vytisknout  e-mailem