Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Zloděje nafty někdo vyrušil. Ani neodnesli kanystry 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid.

 
Pátek 18. ledna 2013
OKRADENÝ HOST ? - Krátce po třetí hodině ranní se obrátil na policii host jedné z heren v Nové Pace s tím, že ho při placení určitě obsluha okradla. Nezdála se mu totiž výše naúčtovaného a ve skutečnosti odebraného zboží. Nakonec přece jen útratu uhradil. Policisté mu vysvětlili, že se jedná o občansko-právní spor a doporučili mu další možnou cestu jak ve věci postupovat.
 
ŠPATNĚ VYLOŽENÁ SMS ZPRÁVA - V poslední době se stále častěji obracejí na policii občané, kteří od svých kamarádů, známých a nebo příbuzných dostávají prostřednictvím mobilních telefonů SMS zprávy se sdělením, že odesilatel končí se životem. Tyto zprávy vždy příjemce vyděsí a ti se pak snaží ve spolupráci s policií co nejdříve dotyčného najít. Obdobnou zprávu obdržela v dopoledních hodinách i žena z Kopidlenska, které její kamarád napsal, že chce ukončit svůj život a že si vypíná mobilní telefon. Policistům se podařilo muže po několika minutách vypátrat. Ten však  jakékoliv sebevražedné úmysly popřel s tím, že jeho známá zřejmě SMS zprávu špatně pochopila.
 
KRÁDEŽ DŘEVA - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který po poledni pokácel a následně odcizil v lese na Boháňce vzrostlý dub. Rozřezané dřevo pak naložil na vozík a odjel. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně jeden tisíc korun. Případ policisté šetří jako přestupek proti majetku.
 
UVĚZNĚN VE VÝTAHU - Do velmi nepříjemné situace se dostal v podvečerních hodinách muž z Jičína, který spolu se svým psem uvázl ve výtahu panelového domu, kde bydlí. Z nedobrovolného vězení mu nakonec pomohli až přivolaní hasiči.  
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - V odpoledních hodinách zadrželi pracovníci jedné z prodejen v Nové Pace nepoctivého zákazníka, který zde odcizil zboží v hodnotě 206 korun. Policisté na místě zjistili, že se jedná o jednatřicetiletého muže, který nejenže musel zboží vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
OPILEC UPADL NA ZEM - Krátce po devatenácté hodině zavítal do jedné z prodejen v Jičíně na autobusovém nádraží notně opilý muž, který zde spadl na zem a přitom se udeřil do nosu. Vzhledem k tomu, že si stěžoval na bolest hlavy, byl převezen rychlou záchrannou službou do oblastní nemocnice v Jičíně.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pozdních nočních hodinách vyjeli novopačtí policisté do Lomnické ulice, kde se měla jedna z rodin chovat hlučně.  Hlídka však na místě žádný hluk ani jiné rušení nočních klidu nezaznamenala.
 
MLADÍK PŘIŠEL O ZUB - Krátce po třiadvacáté hodině  se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že jeho bratra napadl na Husově ulici neznámý útočník, který mu vyrazil zuby. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že je oznamovatel v silně podnapilém stavu. Stejně na tom byl i jeho bratr, kterému nakonec chyběl „jen“ jeden zub. Policistům uvedl, že nic oznamovat nechce a že on na linku 158 nevolal, ale že to byl jeho aktivní bratr. Muži zákona se navíc od kolemjdoucích dozvěděli, že zde k žádnému fyzickému napadení nedošlo.
 
HOST SILÁKEM  - Před půlnocí mělo dojít v jedné z restaurací v Lázních Bělohradě k výtržnosti. Hlídka se na místě od obsluhy dozvěděla, že jeden z hostů rozbil u stolu několik skleněných pohárků, které nakonec uhradil, a poté odešel domů. Z tohoto důvodu již nebyla další přítomnost policistů nutná.
 
Sobota 19. ledna 2013
KRÁDEŽ KOLA - V ranních hodinách oznámila na policii žena z Chyjic, že jí neznámý pachatel odcizil ze dvora domu starší dámské kolo, které měla opřené o vrata. Majitelka vyčíslila hodnotu kola na 500 korun. Po zloději pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
TRAGICKÁ UDÁLOST - V noci na sobotu došlo v objektu jedné z firem v  Nové Pace k tragické události, při které zemřel po pádu z ochozu 92 metrů vysokého komína dvaadvacetiletý mladík. Proč k události došlo a co bylo její příčinou, šetří jičínští kriminalisté.
 
NALEZENÁ PENĚŽENKA - Krátce před jedenáctou hodinou přijali jičínští policisté oznámení o krádeži peněženky, kterou měl neznámý zloděj odcizit hostovi v jedné z místních restaurací.  Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo, ale že ji host pouze ztratil. Peněženku totiž ráno našla uklízečka, která ji mladíkovi vrátila. A pak že mezi námi nežijí poctiví lidé.
 
ŘIDIČ SE VRÁTIL -  - Po poledni natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích řidič do vozidla Volkswagen Caravelle benzín za 700 korun a poté bez zaplacení ujel. V tomto případě nešlo o úmyslné ujetí, ale řidič pouze zapomněl benzín uhradit. Když to zjistil, vrátil se a dluh vyrovnal.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - "Štěstí" na policejní hlídku měl v odpoledních hodinách jednasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia v Hořicích, kterého policisté kontrolovali dvakrát za sebou. Poprvé na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde se řidič mino jiné podrobil dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 0,26 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Řidič ovšem na zákaz nedbal a už o několik minut později projížděl Riegrovou ulicí, kde ho opět překvapila policejní hlídka. I když měl v dechu už „jen“ 0,17 promile, přesto ho čeká správní řízení.
 
OPILÝ HOST - Ve večerních hodinách vyjeli jičínští policisté do restaurace ve Starém Místě, kde si nevěděli rady s opilým hostem. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místního občana, kterého doprovodila domů. Poté již byl naprostý klid.
 
ŘIDIČ POD VLIVEM DROG - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici 17. listopadu osobní vozidlo Ford Escort, které řídil třiadvacetiletý mladík. Řidič se mimo jiné podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní. Za jízdu pod vlivem drog čeká řidiče ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Neděle 20. ledna 2013
ŘIDIČI JEZDILI MOC RYCHLE - V neděli  se dopravní policisté zaměřili na řidiče, kteří si pletou silnici se závodní dráhou. První hříšníky odhalili v Kopidlně a další pak v Pševsi. Překročení nejvýše povolené rychlosti zjistili u deseti řidičů, další dva pak nebyli během jízdy připoutáni bezpečnostními pásy a někteří si zapomněli zapnout světla. Celkem policisté vybrali na pokutách 12.200 korun.
 
KRÁDEŽ DISKÛ - V dopoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do Tuře, kde vyšetřovali krádež plechových disků, které zmizely z oplocené zahrady. Majitel vyčíslil škodu na 1.600 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - Po desáté hodině dopolední se obrátila na policii žena z Vidochova s tím, že ji neznámý pachatel odcizil za domem nařezané dřevo. Policisté na místě zjistili, že si dřevo odvezl manžel, se kterým není majetkově vypořádaná. Z tohoto důvodu se jedná o občansko-právní záležitost.
 
KRÁDEŽ KOLA - Neznámý zloděj úřadoval v kempu v Jičíně, kde odcizil odstavené jízdní kolo Kellys cross Satix stříbrno-černo-zelené barvy v hodnotě 4.900 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEVYDAŘENÁ KRÁDEŽ - Ve večerních hodinách zavítali do objektu jedné z firem v Podhorním Újezdu neznámí pachatelé, kteří se ze zaparkovaných traktorů snažili odcizit motorovou naftu. Pravděpodobně  je někdo  při lupu vyrušil a tak raději z místa utekli. Na kanystry ani hadice už zřejmě neměli čas, a tak je ponechali částečně naplněné u traktorů.  Případ šetří hořičtí policisté jako pokus krádeže, za což pachatelům hrozí až dva roky vězení.
 
nprap. Hana Klečalová
21. ledna 2013 v 14:00

vytisknout  e-mailem