Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - S kradeným vozem daleko nedojeli, bourali u vrat. 

 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid.

Pátek 11. července 2014

NEPOVEDENÁ KRÁDEŽ - Krátce před třetí hodinou ranní vnikli dva neznámí muži na soukromý pozemek v Libonicích, kde se pokusili odcizit osobní vozidlo Škoda 136 L. Vůz, ve kterém se nacházely klíčky, nastartovali a vyjeli. Daleko se ale nedostali, neboť narazili do sloupu u vrat. Z vozidla vystoupili, „skočili“ na dámské kolo, které stálo opodál. To pak našli policisté asi 50 metrů od domu. I když po obou pachatelích pátral i psovod se služebním psem, přesto se jim podařilo utéct. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

ÚDAJNÉ NAPADENÍ - Před pátou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté na Lidické náměstí, kde měly údajně dvě ženy fyzicky napadnout třetí. Muži zákona na místě zjistili, že jsou všichni včetně poškozené namol opilí. I když údajně napadená žena nejevila známky zranění, přesto tvrdila, že půjde na ošetření do nemocnice. Policisté ji poučili, aby se po vystřízlivění dostavila na služebnu, což zatím neučinila.
 
DOPRAVNÍ PŘESTUPEK - Novopační policisté řešili v dopoledních hodinách v Lázních Bělohradě přestupek v dopravě. Jednalo se o lázeňské hosta, který své vozidlo zaparkoval v zákazu zastavení. Věc byla na místě vyřízena domluvou. 
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Krátce po desáté hodině dopolední měla v obchodním centru v Sobotce odcizit starší zákaznice dvoje bílé dětské kalhoty. Škoda, kterou svým jednáním způsobila, byla vyčíslena na 130 korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.

ZTRACENÁ TAŠKA - Po poledni zamířili jičínští policisté na autobusové nádraží, kde se nacházel muž, kterému měla být odcizena taška s důležitými dokumenty týkajícími se údajného milionového dědictví. Nakonec se ukázalo, že tašku někde ztratil. Sám uvedl, že se ji ještě pokusí najít. Poté se již  neozval.

VLOUPÁNÍ DO KÛLNY - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v ulici K Obelisku vloupal do zahradní kůlny. I když uvnitř vše řádně prohledal, přesto zde nakonec nic neodcizil. I tak svým jednáním způsobil škodu ve výši 100 korun. Případ šetří policisté jako přečiny porušování domovní svobody a pokus krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
PEJSLOVÉ DO PARKU NEPATŘÍ - Před čtrnáctou hodinou upozornil na lince 158 muž z Jičína na osoby, které se v  městském parku procházejí se psy a to i přesto, že mají psi do parku vstup zakázán. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří „pejskařům“ domluvili.
 
NESPOKOJENÝ ŘIDIČ - V odpoledních hodinách si stěžoval na policii nespokojený řidič, kterému se nelíbilo, jak pracovníci, kteří opravují komunikaci mezi Hořicemi a Milovicemi, řídí dopravu. Tvrdil, že provoz řídí chaoticky a on musel nejméně 15 minut čekat v koloně. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která však žádné vážnější problémy nezaznamenala. Řidiči holt musí být trpěliví a v úsecích, kde je prováděna oprava silnic, musí počítat s drobným zdržením.   
 
KRÁDEŽ ČESNEKU - Zloději česneku opět v akci. Tentokrát vyrazili do Kněžnic, kde na soukromém pozemku sklidili a následně odcizili nejméně 15 kilogramů česneku v hodnotě 3 tisíce korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
PONIČENÉ ÚRODA - Před jednadvacátou hodinou měl přistát uprostřed makového pole nedaleko Čejkovic horkovzdušný balón. Majitel pole vyčíslil škodu na úrodě na nejméně 50 tisíc korun.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce po dvaadvacáté hodině jičínští policisté v Palackého ulici „rozpustili“ sešlost, která svým hlukem rušila noční klid. Jednalo se o místní omladinu, která se následně odebrala na jednu z diskoték.
 
OPILEC NA SILNICI - Na opilého muže, který se měl po třiadvacáté hodině pohybovat uprostřed silnice před Kumburským Újezdem, upozornil na lince 158 jeden z projíždějících řidičů. Hlídka, která vyjela na místo, však žádného chodce na silnici nenašla.
 
PODEZŘELÝ TRAKTORISTA - Před půlnocí kontrolovali kopidlenští policisté v obci Vrše traktoristu, který jezdil kolem opuštěného kravína. Jednalo se o místního občana, který měl od majitele areálu povoleno vyvážet suť.
 
Sobota 12. července 2014
HLEDAL AUTO - Krátce po třetí hodině ranní oznámil na linku 158 muž z Jičína, že mu někdo odcizil vozidlo Ford Fusion, které měl zaparkované v Barákově ulici. Na místo vyjela policejní hlídka, která se nestačila divit. Muž byl notně opilý, což byl zřejmě důvod, proč své vozidlo neviděl. Stálo totiž nepoškozené na parkovišti.
 
OPILEC USNUL NA LAVIČCE - Před čtvrtou hodinou vyjeli jičínští policisté na Valdštejnovo náměstí, kde měl na lavičce před kostelem ležet muž, který se nehýbal. Hlídka zjistila, že se jedná o sedmadvacetiletého mladíka, který pouze odpočíval a nabíral síly na další cestu k domovu.
 
STRACH Z NAPADENÍ - Nad ránem se obrátila na policii mladá žena s tím, že se v jednom z jičínských barů nepohodla se svým známým, který jí vyhrožoval, že ji venku fyzicky napadne. Hlídka se na místě spojila s oznamovatelkou, která měla pouze ze svého známého strach. Ten se ovšem již na místě ani v okolí baru nenacházel. Žena policistům poděkovala s tím, že více problém řešit nechce.
 
SVATBA V OHROŽENÍ - Krátce po šesté hodině ranní se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že v Zahradnické ulici stojí na balkóně muž a volá o pomoc. Policisté, kteří okamžitě vyjeli na místo, se od uvězněného muže dozvěděli, že se dnes žení a že ho na balkóně nedopatřením zamkla jeho snoubenka, která odjela ke kadeřnici. Nevěděl ke které, a navíc si nepamatoval ani její telefonní číslo. Úspěšní nebyli ani policisté, kteří se marně snažili zkontaktovat zámečnickou pohotovost. Nakonec zoufalému muži pomohl až soused, který mu půjčil kladivo.  Tím pak rozbil sklo u balkónových dveří a dostal se do bytu.  Zachráněný muž neutrpěl žádné zranění a tak se mohl vydat na cestu k oltáři.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Husově ulici osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil jednačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,3 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel řidič rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.   
 
NEDOROZUMĚNÍ V KEMPU - V dopoledních hodinách zamířili jičínští policisté do kempu v Jinolicích, kde si majitelka karavanu stěžovala na muže, který měl v sousedství postavený stan. Údajně ji měl obtěžovat a navíc jí měl prohledávat karavan. Nakonec muži zákona zjistili, že se její oznámení nezakládá na pravdě. Od muže a dalších ubytovaných se dozvěděli, že se žena chová přinejmenším podivně. Sama nejdříve dovolila muži, aby vstoupil do jejího karavanu a poté na něj začala křičet, ať okamžitě vypadne. Oba si nakonec vše vysvětlili a došli k závěru, že šlo o nedorozumění. 
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - Zfetovaného pětadvacetiletého řidiče osobního vozidla Peugeot 106 zastavila v odpoledních hodinách policejní hlídka v Ostroměři. Mladík, který byl pozitivní na cannabis, se musel rozloučit se svým řidičským oprávněním a navíc mu ve správním řízení hrozí pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel. 
 
USNUL U PŘEJEZDU - Na netradičním místě si ustlal před sedmnáctou hodinou třiačtyřicetiletý muž z Jičína, který vlivem své opilosti usnul u železničního přejezdu v Husově ulici. Policisté muže probudili a nasměrovali k nedalekému domovu.
 
ZDROGOVANÝ ŘIDIČ ŘÍDIL BEZ HELMY - Před dvaadvacátou hodinou skončil v rukou policistů pětadvacetiletý mladík, který v Hořicích v Blahoslavově ulici řídil bez nasazené přilby motocykl Yamaha 50 Champ. Policisté během kontroly zjistili, že si motocykl půjčil bez vědomí jeho majitele a navíc byl pod vlivem drog.
 
Neděle 13. července 2014
KRÁDEŽ MOBILNÍHO TELEFONU - Nad ránem přišel jeden z návštěvníků diskotéky v Jičíně o svůj mobilní telefon. Půjčil ho neznámému mladíkovi, který mu řekl, že si potřebuje zatelefonovat. Mladík ale  místo telefonování zval do „zaječích“ a z diskotéky i s mobilem utekl. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
PRÝ HLEDAL KAMARÁDY - Před jednou hodinou ranní zamířili sobotečtí policisté do Mladějova, kde neznámý muž vnikl na soukromý pozemek. Policisté zjistili, že se jedná o zfetovaného jednadvacetiletého mladíka, který údajně hledal své kamarády. Navíc byl bos, protože si někde zul boty a nevěděl kde. Případ šetří policisté jako přečin porušování domovní svobody.  
 
PÁTRÁNÍ PO ŽENĚ DOPADLO DOBŘE - Před čtrnáctou hodinou pátrali sobotečtí policisté spolu se svými kolegy z dalších oddělení na Podkosti po nemocné devětačtyřicetileté ženě, která odešla na WC a už se ke své výpravě nevrátila. Policisté ženu hledali v blízkém i širším okolí hradu Kost. Naštěstí po patnácté hodině přišla potěšující zpráva. Žena byla nalezena v obci vzdálené sedm kilometrů. Proč se od ostatních účastníků zájezdu odpojila, nedokázala vysvětlit.
 
NATANKOVAL A POTÉ BEZ ZAPLACENÍ UJEL - V odpoledních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Milovicích osmadvacetiletý řidič do vozidla Opel Astra 47 litrů benzínu a poté bez zaplacení odjel směrem na Ostroměř, kde ho k jeho smůle zastavila policejní hlídka. Muži zákona navíc zjistili, že na vozidle nemá platnou technickou kontrolu a dále že ve stanovené lhůtě na sebe nedokončil převod vozu. Řidič se policistům přiznal, že benzín neuhradil úmyslně, protože nemá peníze. Nakonec se s obsluhou dohodl, že dluh ve výši 1.702 korun uhradí 16. července. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
nprap. Hana Klečalová
14. července 2014 v 14:35

 

vytisknout  e-mailem