Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Opilá matka, sražený divočák a krádež žebříku. To je jen zlomek toho, co v závěru minulého týdne a o víkendu řešili policisté na Jičínsku.  

Čtvrtek 14. dubna 2016

MATKA K POHLEDÁNÍ -  Na základě upozornění občanů vyjeli krátce před třiadvacátou hodinou hořičtí policisté do Havlíčkovy ulice, kde se měla nacházet silně opilá žena se dvěma nezletilými dětmi. Policisté zjistili, že se jedná o dvaatřicetiletou ženu, která  měla v dechu těžko uvěřitelných 2,8 promile alkoholu. Na dotaz, kde se opila, uvedla, že si jen zašla se svými kamarády do hospody na pivko. Vůbec jí přitom nevadilo, že má s sebou své dvě nezletilé děti, které se jí bály, neboť byla velmi hlučná. Vzhledem k tomu, že s policisty nespolupracovala, vbíhala do vozovky a ohrožovala tak svůj život, skončila v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kde zůstala do vystřízlivění. Děti si následně převzal její druh, který se o ně postaral.

Pátek 15. dubna 2016

SRAŽENÝ DIVOČÁK - V dopoledních hodinách leželo v příkopu nedaleko Kbelnice sražené divoké prase. Policisté následně kontaktovali hospodáře místního mysliveckého sdružení, který se o divočáka postaral.

OPRAVA CHODNÍKU - Na probíhající rekonstrukci chodníků si stěžovali v dopoledních hodinách řidiči v Hořicích. Vadilo jim, že je místo nedostatečně označené. Policisté stavbu, která se nacházela v zatáčce na výjezdu z Hořic ve směru na Lázně Bělohrad, zkontrolovali, ale žádné nedostatky nezjistili. Vše bylo řádně označeno a místo bylo zcela přehledné.

NATANKOVAL A UJEL BEZ ZAPLACENÍ - Po poledni natankoval u benzínové čerpací stanice v Nové Pace neznámý řidič do vozidla Praga V3S 32 litrů motorové nafty a poté bez zaplacení ujel. Nakonec se ukázalo, že šlo pouze o nedorozumění. Řidič totiž tankoval naftu do dvou vozidel a u pokladny pak zapomněl uvést, že platí dva odběry. Následně se vrátil a dluh uhradil.

PARTNERSKÉ NESHODY - Po sedmnácté hodině řešili jičínští policisté partnerské neshody v ulici Přátelství. Sedmapadesátiletý muž se na chodbě domu přetahoval se svojí družkou o svazek klíčů, které jí nakonec vytrhl z ruky. Muž následně policistům uvedl, že mu prý družka odcizila peníze, které měl v kuchyni. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

158 - V podvečerních hodinách se několikrát dovolal na linku 158 neznámý muž, který uvedl, že ho už nebaví žít. Policisté zjistili, že volal z Jičína z Jungmannovy ulice, kde ho také našli. Vzhledem k tomu, že měl v dechu 3,5 promile alkoholu, skončil v jičínské nemocnici.

PENÍZE NEDOSTAL - Po dvacáté hodině zamířili jičínští policisté na náměstí Václava Čtvrtka, kde řešili manželské neshody. Poté, co se jednačtyřicetiletý muž vrátil v podnapilém stavu domů, požadoval po manželce peníze. Když žádné nedostal, odešel za synem do pokoje, kde se mu snažil vzít jeho notebook. Syn mu ho ovšem nechtěl dát, a tak ho udeřil do obličeje. V té chvíli se do sporu vložila i jeho žena, kterou silou odstrčil a poté z bytu odešel.  Po několika minutách se ale vrátil. Policisté muže následně vyzvali k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala 2,39 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

KRÁVA NA SILNICI - Ve večerních hodinách se obrátil na linku 158 řidič s tím, že málem narazil do krávy, která stála na silnici nedaleko Holovous. Policisté oznámení prověřili, ale nikde krávu nenašli.

Sobota 16. dubna 2016

NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - Krátce před jednou hodinou ranní zamířili kopidlenští policisté do jedné z místních restaurací, kde se mělo poprat několika hostů.  Po příjezdu hlídky byl ale na místě naprostý klid. Obsluhující pracovnice, která vše oznámila, nebyla schopná uvést, kdo s kým pral. Nakonec se přiznala, že volala jen preventivně, kdyby náhodou k nějaké rvačce došlo. Hlídka věc na místě vyřešila domluvou.

OPILEC NA SILNICI - Před čtvrtou hodinou ranní upozornil noční hlídač na silně opilého muže, který ležel před jednou z firem v Jičíně v Konecchlumského ulici. Policisté na místě zastihli notně opilého muže, který se opíral o jízdní kolo. Na dotaz, kam jde, uvedl, že má namířeno domů a že cestu zvládne.

REFLEXNÍ NÁŠIVKY - Další opilec ležel naproti jedné z ubytoven v Kopidlně. Po příjezdu hlídky se zvedl s tím, že jde domů.  Naštěstí dbal na svoji bezpečnost. Měl totiž na sobě bundu s reflexními prvky.

POLICISTÉ OPILCI DOMLUVILI - Nad ránem mělo několik hostů obtěžovat v jedné z novopackých heren barmanku. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že se nezakládá na pravdě. Oznamovatel byl opilý, a tak mu policisté domluvili.

KŮŇ BEZ JEZDCE - V dopoledních hodinách měl nedaleko Sobotky pobíhat po silnici kůň bez jezdce. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila od jeho majitelky, že se s koněm připravovala na závody a přitom se jí vysmekl a utekl na přilehlou louku, kde ho včas zadržela. Není tedy pravdou, že by pobíhal po silnici. Vzhledem k tomu, že byl pod dohledem, nemohl nikoho ohrozit.

NALEZENÝ OVLADAČ - Před desátou hodinou se obrátil na policii muž s tím, že našel v Jičíně v Revoluční ulici klíče od nedaleko zaparkovaného vozidla Volkswagen Golf.  Policisté zjistili, že se nejedná o klíče, ale o dálkové ovládání dveří uvedeného vozidla, které následně předali majiteli vozu.

K VYDÍRÁNÍ NEDOŠLO - Ve večerních hodinách oznámil na linku 158 muž z Kacákovy Lhoty, že za ním domů přijeli dva muži a vydírají ho s tím, že prý někomu dluží peníze. Hlídka na místě zjistila, že k žádnému vydírání nedošlo. Volající totiž skutečně dluží peníze a muži byli pracovníci firmy, kteří si přijeli pro pohledávku.

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Po jednadvacáté hodině mělo několik chlapců v Hořicích házet dělobuchy a tím plašit nedaleko ustájené koně. Hlídka oznámení prověřila, ale nikoho na místě nenašla. 

Neděle 17. dubna 2016

OPILÝ ŘIDIČ - Krátce po jedné hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici Na Hrádku osobní vozidlo Hyundai Lantra, které řídil devatenáctiletý mladík. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,36 promile alkoholu. Navíc policisté zjistili, že vozidlo má propadlou technickou kontrolu. Řidiči ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

VANDAL V OSTROMĚŘI - Hořičtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který před třetí hodinou ranní poškodil u jednoho z rodinných domů v Ostroměři plot. Majitelka vyčíslila škodu na 500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

PATNÍKY NA SILNICI - Další vandal řádil nad ránem mezi Kbelnicí a Podůlším, kde vytahal patníky a naházel je na silnici. Hlídka, která vyjela na místo, vše uklidila a o události vyrozuměla pracovníky správy a údržby silnic.

NAPADENÍ V HOŘICÍCH - Před sedmou hodinou ranní napadl neznámý muž v jednom z hořických barů pětadvacetiletého hosta. Mladík utrpěl zranění, se kterým vyhledal lékařské ošetření. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

SILNIČNÍ KONTROLA - Po poledni se hořičtí policisté zaměřili na vozidlo Volkswagen Passat zelené barvy, které měl údajně řídit opilý řidič. Vůz následně zastavili v Havlíčkově ulici a řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla negativní. Opilý byl pouze jeho spolujezdec. Policisté navíc zjistili, že vozidlo není technicky způsobilé. Věc na místě vyřídili blokovou pokutou.

KRÁDEŽ ŽEBŘÍKU - V odpoledních hodinách zamířili novopačtí policisté do ulice Na Strži, kde majitel rodinného domu chytil podezřelého muže, který zřejmě sousedům odcizil žebřík. Hlídka zjistila, že se jedná o místního čtyřiapadesátiletého muže, který se bránil tím, že si žebřík půjčil se souhlasem jeho majitele. Pochopitelně se jeho tvrzení nezakládalo na pravdě. Majitel žebříku ho totiž nikomu nepůjčil. A tak za to, že si vzal žebřík bez dovolení, a navíc lhal, dostal muž v blokovém řízení pokutu ve výši 800 korun. 

ZMATENÝ CHODEC - Po šestnácté hodině se pohyboval na obchvatu Hořic starší muž, který se zdál projíždějícím řidičům zmatený. Jednalo se o místního osmašedesátiletého muže, který tudy chodí pravidelně. Vzhledem k tomu, že se obtížněji pohyboval a byl silný provoz, odvezli ho policisté domů.

MANŽELSKÉ NESHODY - Večer se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že má problémy s manželkou, která je opilá a rozbíjí zařízení bytu. Hlídka na místě zjistila, že opilí jsou oba a nemohou se vzhledem k svému stavu dohodnout. Muž se nakonec rozhodl, že půjde spát ke kamarádovi a problémy  vyřeší až následující den.

por. Hana Klečalová DiS.
19. dubna 2016 v 15:37

 

vytisknout  e-mailem