Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisty zaměstnali hlavně opilí řidiči.  

Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů nabitý událostmi. Muži zákona přijali několik desítek oznámení, vyšetřovali přečiny i přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali opilí a zfetovaní řidiči.
 
Pátek 31. července 2015
ROZHODNUTÍN ÚŘADU JE NUTNÉ RESPEKTOVAT - Ráno vnikli na soukromý pozemek v obci Soběraz dva muži snědé pleti, kteří zde údajně chtěli bourat neobydlený dům. Naštěstí si jich všiml majitel pozemku, který je vykázal. Muži následně nasedli do vozidla Renault 19 a odjeli do Dřevěnice, kde je zkontrolovala policejní hlídka. Vozidlo řídil osmadvacetiletý muž, který neměl za volantem co dělat, neboť má rozhodnutím Magistrátu města Jihlava vysloven do roku 2015 zákaz řízení všech motorových vozidel. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
STRACH Z PODVODNÍKÛ - Před polednem se obrátil na policii muž z Horního Lochova s tím, že se po obci pohybují dva muži a žena, kteří chodí dům od domu a nabízejí levnější elektřinu. Oznamovatel se obával, aby to nebyli podvodníci. Na místo vyjela hlídka městských strážníků, která zkontrolovala dva cizince ve věku 22 a 24 let. V tomto případě o žádné podvodníky nešlo, neboť se jednalo o externí pracovníky jedné ze společností, která dodává elektrickou energii.  
 
MUŽ NA ZAHRADĚ - Krátce po poledni oznámil na linku 158 muž z Popovic, že se po jeho pozemku pohybuje zdrogovaný muž. Nakonec se ukázalo, že se jedná o jeho bratra, který zde ovšem nebyl vítán, což naštěstí pochopil a zahradu sám opustil.
 
ODSTAVENÉ VOZIDLO - Před třináctou hodinou zamířili novopačtí policisté do Roškopova, kde se mělo nacházet odstavené vozidlo Peugeot. Dle místních zde stálo nejméně týden a vzhledem k tomu, že mělo otevřená okna, oprávněně se domnívali, že by mohlo být kradené. To se naštěstí nepotvrdilo. Policisté následně zjistili majitele vozidla, kterého se jim však nepodařilo zkontaktovat. Jelikož vozidlo nebránilo v průjezdu aut a neunikaly z něj provozní kapaliny, víc se celou záležitostí policisté nezabývali.
 
ZTRÁTA PENĚŽENKY - Před šestnáctou hodinou se obrátila na policii v Hořicích žena s tím, že postrádá svoji peněženku, ve které měla osobní doklady a různé písemnosti. Dále uvedla, že ji naposledy měla v rukou  v dopoledních hodinách, když v jednom z místních obchodů platila nákupu. Nakonec připustila, že ji mohla i někde ztratit. Což se také nakonec potvrdilo a peněženku, kterou hledali i městští strážníci, si žena po devatenácté hodině převzala. Nutno zdůraznit, že měla velké štěstí, neboť se z ní nic neztratilo.
 
HAVÁRIE VOZIDLA - Krátce po šestnácté hodině došlo u Sobotky k havárii vozidla Honda CR, které řídila devětadvacetiletá žena. Řidička, která jela ve směru od Sobotky na Dolní Bousov, dostala po projetí pravotočivé zatáčky zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy smyk, který nevyrovnala, a vjela vpravo mimo komunikaci, kde se přetočila na střechu. Alkohol u řidičky, která utrpěla lehké zranění, byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun.
 
NESHODY V JIČÍNĚ - Ve večerních hodinách řešili policisté manželské neshody v Jičíně, kde měl třiačtyřicetiletý muž slovně a poté i fyzicky napadnout svoji manželku. Žena následně vyhledala lékařské ošetření. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 
  
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pozdních nočních hodinách vyjeli kopidlenští policisté do Libáně, kde měli účastníci zahradní party rušit křikem a hlasitou hudbou noční klid. Po příjezdu hlídky už byl na místě naprostý klid.
 
KONTROLA ZAHRADY -  O několik minut později se policisté do Libáně vrátili. V tomto případě se na ně obrátila majitelka rodinného domu s tím, že jí někdo běhá po zahradě. Muži zákona vše zkontrolovali, ale žádného narušitele nenašli.
 
 
Sobota 1. srpna 2015
NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Před jednou hodinou ranní zamířili jičínští policisté do Nerudovy ulice, kde měl dát jednadvacetiletý mladík své o sedm let starší kamarádce facku, až prý upadla na zem. Na místo vyjeli pracovníci záchranné služby, kteří ženu prohlédli, a kromě toho, že byla silně opilá, u ní žádné viditelné zranění nezjistili. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Před třetí hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Kopidlně osobní vozidlo Opel Vectra, které řídil šestadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
KRÁDEŽ MOTOCYKLU - Novopačtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v obci Vrchovina vnikl do neuzamčené garáže, ze které odcizil motocykl Babetta červené barvy. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 3.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
ŘIDIČI POZOR - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka u Libošovic jednačtyřicetiletého řidiče osobního vozidla Audi Q7, který nerespektoval dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě“, a aniž by zastavil, vjel na železniční přejezd. Naštěstí nejel žádný vlak. I přes tragickou dopravní nehodu u Studénky řidiči stále riskují a mnozí z nich vjíždějí na železniční přejezdy, aniž by se dostatečně přesvědčili, že mohou bezpečně přejet. V tomto případě řidiče neminula bloková pokuta.
 
KRÁDEŽ NÁDOBÍ - V odpoledních hodinách zaměstnala kopidlenské policisty žena z Drahoraze, která oznámila, že po návštěvě syna postrádá kuchyňské nádobí. Jednalo se například o nože a misky, vše v celkové hodnotě 3 tisíce korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
NEPOŘÁDEK NA TRATI - Před šestnáctou hodinou se obrátil na policii muž z Hořicka a stěžoval si na nepořádek, který měl zůstat po účastnících běžeckého závodu. Údajně se v okolí tratě povalovaly slupky od banánů, kelímky a další odpadky. Policisté kontaktovali jednoho z organizátorů, který přislíbil nápravu.
 
POŽÁR POLE - Pravděpodobně od žací lišty kombajnu došlo k požáru pole u Přibyslavi. Oheň „sklidil“ obilí o rozloze přibližně jednoho hektaru. Celková škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun.
 
ZDROGOVANÝ ŘIDIČ - Hořičtí policisté v odpoledních hodinách odhalili v obci Nevratice zdrogovaného čtyřiadvacetiletého mladíka, který řídil osobní vozidlo Škoda Felicia. Řidič se podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na amfetamin. Kromě toho, že se musel rozloučit se svým řidičským oprávněním, čeká ho ve správním řízení vysoká  pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
OPILEC ZA VOLANTEM -O několik minut později kontrolovali jičínští policisté v Hradecké ulici osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil jednatřicetiletý muž. Ten sice nebyl zdrogovaný, zato byl opilý. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,55 promile alkoholu. I jemu hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Večer zavítal do jednoho z jičínských supermarketů třiapadesátiletý muž, který ovšem nepřišel nakupovat, ale krást. V oddělení lihovin odcizil lahev vodky v hodnotě 140 korun, kterou si schoval do kalhot. Následně odešel k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Dlouho se ale z lupu neradoval. Za pokladní zónou ho zadrželi pracovníci ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
STÍŽNOST NA OSTRAHU - „Byl jsem napaden,“ mumlal krátce po dvacáté hodině muž na lince 158. Údajně chtěl jít v Nové Pace na zábavu, kam ho ovšem nechtěl vpustit pracovník ostrahy, který prý do něho strčil, až upadl na zem a přitom se odřel. Hlídka, která vyjela na místo, již ale nikde oznamovatele nezastihla. Ten mezitím odešel domů. Dle svědků se jednalo o silně opilého muže, kterého obsluha právem nepustila dovnitř. Zraněný prý nebyl, pouze měl drobné odřeniny. Jak k nim skutečně přišel, se policisté nedozvěděli.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Před třiadvacátou hodinou vyjeli sobotečtí policisté do Jičínské ulice, kde měl silně opilý mladík hulákat jak na lesy, čímž měl rušit noční klid. Hlídka ale nikde mladíka nezastihla.
 
NENAŠEL AUTO - V noci oznámil na linku 158 účastník „festivalu“ v Milkovicích, že mu někdo odcizil vozidlo Ford Focus. Hlídka na místě zjistila, že k žádné krádeži nedošlo. Oznamovatel byl totiž silně opilý a zapomněl, že vůz zaparkoval na jiném místě, kde ho také policisté našli.
 
GRILOVÁNÍ V HOŘICÍCH - Před půlnocí zamířili hořičtí policisté do ulice Strozziho,  kde si obyvatelé stěžovali na opilce, kteří měli hulákat před domem a přitom měli nahlas pouštět hudbu. Hlídka ale nic z toho na místě nezjistila. Pouze si před jedním z domů rodina poklidně grilovala maso, což se zřejmě některým lidem nelíbilo.
 
OPILÝ MLADÍK - Jičínští policisté zastavili pozdě v noci ve Vrchlického ulici osobní vozidlo Ford Focus, které řídil devatenáctiletý mladík.  Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem nebyl opilý. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí mladíkovi ve správním řízení několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a vysoká pokuta.
 
Neděle 2. srpna 2015
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Krátce po jedné hodině ranní vyjeli hořičtí policisté do jedné z místních restaurací, kde mělo dojít ke krádeži peněženky. Na místě kontaktovali poškozeného, který ovšem s nimi odmítl spolupracovat, pouze jen opakoval, aby mu okamžitě peněženku našli. Nebyl ale schopen policistům sdělit, kdy ji viděl naposledy a co všechno v ní měl. A nebylo se co divit. V dechu měl totiž přes 2,1 promile alkoholu. Nakonec uvedl, že si nic nepamatuje a že nic od policistů nechce.
 
HLUČNÝ BAR - V časných ranních hodinách si stěžoval muž z Nové Paky na hluk, který vycházel z jednoho z barů. Hlídka na místě ale žádné rušení nočního klidu nezaznamenala.
 
ŠTĚKOT PSA - Po druhé hodině ranní se obrátila na linku 158 žena z Jičína s tím, že bydlí na Čeřovce a má doma psa, který už nejméně hodinu štěká, a protože je dobrým hlídačem, myslí si, že by se mohl někdo schovávat v blízkosti jejího domu. Dále uvedla, že žádá o kontrolu celé ulice. Policisté vše zkontrolovali, ale nikoho podezřelého na místě nenašli a rovněž nezaznamenali žádný štěkot psa.
 
VYKLÁDKA ZBOŽÍ - Bouchání plechů a údajné houkání alarmu v Nové Pace vyděsilo nad ránem obyvatele v Chelčického ulici. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří zjistili, odkud hluk vychází. Bylo to z nedalekého supermarketu, kde pracovníci vykládali zboží.
 
ÚDAJNÝ HLUK NA PAŘEZSKÉ LHOTĚ - Po čtvrté hodině ranní vyjeli jičínští policisté do obce Pařezská Lhota, kde mělo několik opilých mladíků, kteří byli ubytovaní v jedné z chat, rušit noční klid. Údajně hulákali a tím rušili ostatní rekreanty. Nutno zdůraznit, že se oznámení až tak nezakládalo na pravdě. Mladíci sice seděli venku před chatou, ale bavili se potichu. I tak rušili ženy v sousedství, které se rozhodly spát venku. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
ZTRÁTA MOBILU - „Byl jsem okraden,“ oznámil v dopoledních hodinách na lince 158 notně opilý mladík z Lázní Bělohradu. Uvedl, že mu někdo odcizil mobilní telefon a že až vystřízliví, tak se dostaví na policejní služebnu. O několik minut později volal znovu s tím, že přišel i o klíče od bytu, a žádal okamžitý příjezd policistů. Nakonec klíče našel a mužům zákona navíc sdělil, že mobil taky asi někde ztratil a až vystřízliví, tak se po něm podívá.
 
NASCHVÁLY - V podvečerních hodinách zaměstnaly kopidlenské policisty spory mezi rodinou a jednou z firem v Běcharech. Členové rodiny údajně neuznávají komplexní pozemkové úpravy a na svůj pozemek jeli přes pole oseté pšenicí, což se pochopitelně nelíbilo pronajímateli pozemku a jednání označil za schválnost. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Jičínští policisté zamířili krátce před dvacátou hodinou do Ruské ulice, kde měl muž napadnout nejdříve slovně a poté i fyzicky svoji bývalou přítelkyni. Několikrát měl udeřit její hlavou o zeď a poté do ní strčit tak, až upadla na prosklené dveře, které se rozbily. Při konfliktu měla žena navíc udeřit muže skleněnou lahví od piva do čela, až mu „naskočila“ velká boule. Případ šetří muži zákona jako přestupky proti občanskému soužití a proti majetku.
 
KRÁDEŽ KOLA - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve večerních hodinách odcizil v Husově ulici horské kolo zelené barvy, které stálo nezajištěné před jednou z restaurací. Majitelka vyčíslila škodu na 2 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.   
 
nprap. Hana Klečalová DiS.
4. srpna 2015 v 14:38

vytisknout  e-mailem