Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisty zaměstnali opilci a teenageři, kteří nerespektují své rodiče 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid. Muži zákona prověřovali několik desítek oznámení, která se týkala hlavně opilců a jejich vymyšlených příhod. Pozadu nebyli ani teenageři, kteří se po nocích toulali bez dovolení rodičů.
 
Pátek 20. dubna 2012
PÁTRÁNÍ PO ŠKOLAČCE - Jako například čtrnáctiletá slečna ze Sobotecka, která ve  čtvrtek 19. dubna odpoledne odjela do Mladé Boleslavi. Domů se však nevrátila a ani rodičům o sobě nepodala žádnou zprávu. Ti se pak v na pátek 20. dubna krátce po jedné hodině ranní obrátili na policii. Na základě jejich oznámení  rozjeli policisté velkou pátrací akci, do které se zapojili i policisté z Mladobosleslavska. Muži zákona kontaktovali dívčiny  spolužačky, kamarádky i kamarády. Nikdo z nich však o ní nic nevěděl, ani její přítel, se kterým rovněž hovořili. Krátce před jedenáctou hodinou dopolední přišla konečně dobrá zpráva. Slečnu našli policisté z Mnichova Hradiště u jejího přítele, který ji v noci zapřel. Další teenager, který nepřišel v noci domů, byl šestnáctiletý mladík rovněž ze Sobotecka. Ten strávil pro změnu noc  v Jičíně u svého kamaráda.  
Nutno zdůraznit, že se policisté s podobnými případy setkávají v poslední době velmi často. Roste nezodpovědnost teenagerů, kteří nerespektují své rodiče a nepovažují za nutné jim sdělovat, kde jsou a kdy se vrátí domů.
 
ZAHOŘENÍ SAZÍ - Krátce po sedmé hodině ranní zamířili policisté na Pecku, kde u jednoho z rodinných domů došlo k zahoření sazí v komíně. Na místě zasahovali hasiči, kterým se podařilo požár včas uhasit. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů. 
 
POSÁDKA VOZU MĚLA POVOLENÍ - Po poledni prověřovali kopidlenští policisté  vozidlo Škoda Felicia stříbrné barvy, jehož posádka měla odvézt ze soukromého pozemku bez povolení majitele kovový odpad. Nakonec se vše vyjasnilo. Řidič vozidla a jeho spolujezdci  měli  od majitele pozemku k odvozu železného šrotu povolení .
 
NEPOSLUŠNÉ ZÁVORY - Po patnácté hodině trápily a přitom se vulgárně uráželi. Výsledkem jejich jednání byla odřená kolena, namožené řidiče ve Valdicích závory na železničním přejezdu, které se po projetí vlaku nezvedaly. Policisté zprávu o závadě pracovníkům českých drah, kteří se o „neposlušné“ závory postarali.
 
RODINNÉ NESHODY - Ve večerních hodinách řešili kopidlenští policisté rodinné neshody v malé obci na Jičínsku, kde se do sebe pustili partneři dvou sester. Vzájemně se tloukli a přitom se vulgáně uráželi.  Výsledkem jejich jednání byla odřená kolena, namožené hýždě a zatržený nehet.  Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
 
Sobota 21. dubna 2012
OPILEC OBTĚŽOVAL HOSTY - Hodinu po půlnoci vyjela  novopacká hlídka novopackých policistů do jednoho z místních barů, kde se měl na zemi válet silně opilý muž, který údajně slovně i fyzicky napadal další hosty. Po příjezdu policistů už ale nikdo nic oznamovat nechtěl s tím, že si vše vyřeší sami.
 
KRÁDEŽ KOLA - V dopoledních hodinách vyšetřovali muži zákona v Lázních Bělohradě krádež jízdního kola, které neznámý pachatel odcizil z volně přístupného dvora jednoho z bytových domů. Jednalo se o horské kolo Power Mate v hodnotě jednoho tisíce korun. Majiteli kola zůstal pouze nákupní košík, který zloděj odmontoval a ponechal na místě. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
NECHTĚL DÁT KYTARU, DOSTAL PO HLAVĚ - Před polednem oznámil na policii muž z Kopidlenska, že byl předchozího večera napaden bývalou přítelkyní. Cestou domů z restaurace po něm nejdříve požadovala vydání kytary, a když jí sdělil, že ji vrátí, až ona mu předá jeho věci, nečekaně ho  několikrát udeřila zezadu do hlavy. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
POPRASKANÉ OKNO - Po třinácté hodině se obrátil na linku 158 majitel osobního vozidla Kia s tím, že mu někdo v Konecchlumí na  dvoře jeho  domu poškodil u vozu zadní sklo. V tomto případě však nebyl na vině vandal, ale technická závada, v důsledku které sklo prasklo.
 
VANDAL POŠKODIL VOZIDLO - Neznámý vandal řádil v noci na sobotu v Nové Pace, kde v ulici U Trati poškodil zaparkované osobní vozidlo Ford Escort, u kterého na straně řidiče rozbil dvě okna. Majitel vyčíslil škodu na bezmála 9 tisíc korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin poškození cizí věci za což pachateli hrozí až roční vězení.
 
OPILÝ MUŽ SKONČIL V RUKOU MATKY -  Odpoledne a večer pak patřily hlavně opilcům. První z nich se po  šestnácté hodině  povaloval u železniční zastávky v Nové Pace. Muž byl tak opilý, že nebyl ani schopen absolvovat dechovou zkoušku. Z tohoto důvodu ho muži zákona převezli do místa jeho trvalého bydliště, kde ho předali matce, která se o něj postarala. 
 
MLADÍK CESTOVAL SE 4 PROMILE NA ZÁCHYTKU - Další opilec skončil již podruhé v jednom týdnu v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. Jednalo se o třiadvacetiletého mladíka z Jičína, který vulgárně urážel svého otce a přitom se do něho snažil strčit a kopnout do nohy, což se mu vzhledem k jeho opilosti nepodařilo. Policisté, kteří vyjeli na místo, naměřili mladíkovi v dechu přes 4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu byl převezen na záchytku, kde zůstal do vystřízlivění.
 
POŘEZANÝ MUŽ MĚL V DECHU PŘES 2,6 PROILE ALKOHOLU - Krátce po osmnácté hodině vyjeli policisté spolu s posádkou záchranné služby do Nové Paky, kde se měl v jednom z bytů nacházet pobodaný muž. Na místě hlídka zjistila, že se jedná o čtyřiadvacetiletého muže, který měl na těle tři řezné rány. Na dotaz, kdo mu zranění způsobil, nechtěl nejdříve odpovědět. Nakonec připustil, že ho  zřejmě pořezal  jeho kamarád, se kterým popíjel alkohol. Dále uvedl, že nic oznamovat nechce, neboť ho kamarád nezranil úmyslně, ale z hecu. Zraněný muž, který měl v dechu přes 2,6 promile alkoholu, byl převezen na ošetření do jičínské nemocnice. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

ŘIDIČ VYŘEŠIL PROBLÉM PO SVÉM - Dopravní značku zákaz vjezdu nerespektoval před třiadvacátou hodinou v Miletíně řidič osobního vozidla Škoda Felicia, který tak vjel do prostoru náměstí, kde se konala pouť. Vozidlo zastavil náhodný kolemjdoucí, který chtěl řidiči domluvit. To už ale nestačil. Řidič totiž vystoupil a s nadávkami muže několikrát udeřil do obličeje a levé ruky. Poté z místa odjel. Napadený muž, který vše oznámil na policii, měl v dechu téměř 2 promile alkoholu. I v tomto případě se jedná o přestupek proti občanskému soužití.

MEJDAN BEZ RODIČÛ - V pozdních nočních hodinách vyjeli novopačtí policisté do jednoho z bytů, kde si omladina v nepřítomnosti rodičů udělala pořádný mejdan. Nejenže všichni hulákali jak na lesy, ale navíc občas něco rozbili a k tomu z okna vyhazovali nedopalky. Nakonec za přítomnosti hlídky, která všem řádně domluvila, vše uklidili a dali do pořádku. Poté již byl naprostý klid. 
 
SPÁČ NA CHODNÍKU NEBYL -  Krátce před půlnocí vyjeli jičínští policisté do Riegrovy ulice, kde se měl před jedním z obchodních domů povalovat opilý muž. Hlídka však na místě ani v okolí žádného spáče nenašla.
 
Neděle 22. dubna 2012
ZNAČKY NEBYLY NA SVÉM MÍSTĚ - Po jedné hodině ranní se obrátil na policii muž s tím, že někdo v úseku mezi Bašnicemi a Dobrou Vodou rozházel po silnici dopravní značky, které byly přes den umístěny na chodníku. Dále uvedl, že určitě budou poškozené.  Hlídka na místě zjistila, že značky nejsou poškozené a  zřejmě je na silnici umístila firma, která zde provádí opravu železničního přejezdu. 
 
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Neznámý zloděj úřadoval na diskotéce v Sobotce, kde využil neopatrnosti jednoho z hostů a v nestřeženém okamžiku mu ze stolu  odcizil volně odloženou peněženku. Spolu s ní majitel přišel  o peníze, osobní doklady a další písemnosti. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZMATENÝ MLADÍK SI VŠE VYMYSLEL - Po třetí hodině zaměstnal sobotecké policisty sedmnáctiletý mladík, který si stěžoval na bolesti břicha. Na dotaz, kde se nachází, jednou uvedl, že u Dolního Bousova, poté za Sobotkou a nakonec ho muži zákona našli ve Špálově ulici. Mladík, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, sdělil, že přepadli a přitom zranili nějací muži, kteří mu odcizili boty a z mobilního telefonu SIM kartu. S neurčitými bolestmi pak byl převezen do jičínské nemocnice, kde se podrobil vyšetření. Žádné zranění však na něm lékař nenašel. Nakonec mladík přiznal, že si vše vymyslel. Proč, to nedokázal vysvětlit.
 
OPILEC NA CHODNÍKU - Krátce před jedenáctou hodinou dopolední měl v Jičíně na Lidickém náměstí ležet na chodníku opilý mladík. Hlídka, která vyjela na místo, však žádného opilce nenašla.
 
SPOR O CESTU - Téměř celý den zaměstnal novopacké policisty spor dvou sousedů, kteří se dohadovali ohledně užívání cesty. Nakonec muži zákona zjistili, že se jedná o déletrvající problém, který spadá do občansko-právního řízení.
 
RABOVÁNÍ V KONTEJNERU - V odpoledních hodinách vyjela policejní hlídka do Starých Hradů, kde skupina osob prohledávala obecní kontejner na nebezpečný odpad. Policisté všem přítomným vysvětlili, že se nemají v kontejneru co dělat a z místa je vykázali.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Po šestnácté hodině se vydal do jednoho z obchodních domů v Jičíně devětadvacetiletý muž, který zde odcizil cukrovinky a alkohol v celkové hodnotě 898 korun. Lup si uložil do batohu a poté se vydal k pokladnám, kde ho zadrželi pracovníci bezpečnostní služby. Přivolaná hlídka pak věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
nprap. Hana Klečalová
23. dubna 2012 v 14:20
 
 

 

vytisknout  e-mailem