Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Mladý řidič seatu nedal přednost policejnímu vozu.  

 
Pátek 15. srpna 2014
ŘIDIČ OBTĚŽOVAL SPÍCÍ OBČANY - Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do ulice Jarošov, kde se měl velkou rychlostí prohánět řidič černým osobním vozidlem, který byl dle místních určitě opilý. Muži zákona řidiče zkontrolovali. Opilý nebyl, a tak věc na místě vyřídili domluvou.
 
PÁTRÁNÍ PO MUŽI - V dopoledních hodinách se obrátila na policii žena z Novopacka s tím, že již čtyři dny neviděla svého známého, který jinak chodí denně na pivo. Vzhledem k tomu, že na bouchání neotevíral a jeho poštovní schránka byla plná, měla o něho strach. Hlídka provedla šetření a přitom zjistila, že byl hospitalizován v Trutnově.
 
RVAČKA PSÛ - Krátce před desátou hodinou dopolední se měli v Sobotce v Zahradní ulici rvát před panelovým domem dva psi. Údajně byli agresivní a nájemníci tak nemohli vyjít z domu. Proto namísto vyjeli policisté, kteří chlupáče rozehnali a následně kontaktovali majitele útulku, který se o psy postaral.
 
POŠKOZENÉ VOZIDLO - Neznámý vandal řádil v noci v Hořicích, kde ve Zborovské ulici rozbil u zaparkovaného vozidla Ford Escort okno u levých zadních dveří. Majitel vyčíslil škodu na 1.500 korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
JEZEVČÍK ZABLOKOVAL DOPRAVU - V odpoledních hodinách se obrátila na policii řidička osobního vozidla s tím, byla nucena v Budčevsi zastavit kvůli jezevčíkovi, který zde pobíhal po silnici. Pes jí ale nakonec zalezl pod auto a ona se bojí, aby ho nepřejela. Nakonec vše dobře dopadlo. Na místo se dostavil pracovník obecního úřadu, který se o jezevčíka postaral.
 
VYPÁTRANÝ MUŽ SKONČIL V NEMOCNICI - Po šestnácté hodině vypátrali kopidlenští policisté v Pševsi nemocného třicetiletého muže, který byl následně za jejich asistence převezen sanitním vozem do nemocnice v Pardubicích.
 

PÁLENÍ ODPADU -Před sedmnáctou hodinou upozornil na lince 158 muž ze Sobotky na skupinu osob, která měla na "Větráku" pálit nějaké věci. Oznamovatel se domníval, že by mohlo jít o věci pocházející z trestné činnosti. Policisté na místě zastihli pouze třiačtyřicetiletého muže, který zde pálil domácí odpad. Hlídka věc na místě vyřídila domluvou.

 
NEHODA CYKLISTY - Ve večerních hodinách jel sedmašedesátiletý cyklista na jízdním kole Favorit ve směru od obce Brada-Rybníček na Kbelnici. V daném úseku z dosud nezjištěných příčin spadl na vozovku a přitom si způsobil zranění, se kterým byl transportován leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
 
Sobota 16. srpna 2014
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před jednou hodinou ranní řešili hořičtí policisté rušení nočního klidu v Miletíně, kde měla skupina osob hulákat na předzahrádce jedné z restaurací. Hlídka věc vyřídila domluvou.
Domluvou vyřídila rušení klidu i novopacká hlídka v Úbislavicích, kde na hřišti probíhala hudební produkce. I když se jednalo o povolenou akci, přesto policisté pořadatelům doporučili, aby hudbu ztišili.
 
OPILCE CHRÁNIL JEHO PES - Před druhou hodinou ranní ležel na silnici v Jičíně v ulici Českých bratří silně opilý muž s agresivním psem. Kolemjdoucí chtěli muže probudit. To se jim ale nepodařilo, protože na ně pes útočil. Nechtěl totiž nikoho ke svému pánovi pustit. Z tohoto důvodu na místo vyjeli policisté, kteří psa zahnali a muže probudili. Ten pak v doprovodu matky, která si pro něj přišla, odešel i se psem domů.
 
HLUK NA NÁMĚSTÍ - Ve dvě hodiny ráno probudil obyvatele miletínského náměstí velký hluk. Nejdříve se domnívali, že jde o rvačku, ale nakonec se ukázalo, že se jedná o partu osob, která se vracela z oslavy domů. Vzhledem k tomu, že všichni byli velmi hluční, vyjeli na místo policisté, kteří jim domluvili.
 
PÁTRÁNÍ PO MUŽI KONČILO ŠŤASTNĚ - Nad ránem se obrátila na policii žena z Bříšťan s tím, že má strach o svého přítele, se kterým se pohádala a on odešel z domu neznámo kam. Sama ho hledala nejméně hodinu, a protože ho nikde nenašla, požádala o pomoc policii. Nakonec byl muž nalezen za obcí v polích. Nutno zdůraznit, že policisté v poslední době řeší často obdobné případy. Jeden z partnerů po hádce odejde z domu a nepodává o sobě žádné zprávy. Policisté pak nasazují mnohdy veškeré síly a prostředky, aby dotyčnénašli. Ti ve většině případů o pomoc policie nestojí a nezřídka se stává, že schválně před hlídkami utíkají a různě se schovávají. Každý by si měl uvědomit, že útěkem žádný problém nevyřeší.
 
POTYČKA NA DISKOTÉCE - Před třetí hodinou ranní měl na diskotéce v Jičíně napadnout vyhazovač třiadvacetiletého hosta, který se zde měl chovat nevhodně. V prostoru baru rozbil skleničku, a tak ho vyhazovač vyvedl ven. To se mladíkovi pochopitelně nelíbilo a začal provokovat. Údajně vyhazovače vulgárně urážel, a tak mezi dveřmi od něho dostal lehký pohlavek. Mladík si to nenechal líbit a okamžitě si přivolal rychlou záchrannou službu, která ho převezla na ošetření do nemocnice. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILEC LEŽEL A BENZÍNCE - Po páté hodině ranní ležel v prostoru benzínové čerpací stanice v Jičíně v Koněvově ulici silně opilý mladík, který nechtěl odejít. Vzhledem k tomu, že si s ním nevěděla obsluha rady, obrátila se na policii. Hlídka zjistila, že se jedná o jednadvacetiletého mladíka, který poté, co se probral, odešel do sousedního kempu, kde byl ubytovaný.
 
KRÁDEŽ OBCHODĚ - Po poledni se vydala do jednoho ze supermarketů v Hořicích dvaatřicetiletá žena, která zde odcizila 36 různých čokolád v celkové hodnotě 525 korun. Při krádeži ji odhalili pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Věc na místě vyřešili městští strážníci blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
OVCE NA ZAHRADĚ - V dopoledních hodinách se obrátila na policii žena z Blat s tím, že jí na pozemek vtrhly cizí ovce, které ničí zahradu. O několik minut se ozvala znovu, že zjistila majitele ovcí, se kterým se již domluvila.
 
ŽENA LEŽELA NA KOLEJÍCH - Po šestnácté hodině oznámil na linku 158 muž, že ve Vitiněvsi běhá v blízkosti železničního přejezdu po kolejích žena. Oznamovatel se obával o její život, neboť měl jet za chvíli vlak. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o čtyřicetiletou ženu, která nejdříve tvrdila, že upadla a poté policistům sdělila, že zde usnula. Vzhledem k tomu, že žena byla velmi zmatená, skončila v péči lékařů.
 
SPOR OHLEDNĚ ŠTĚKOTU PSA - V pozdních nočních hodinách mělo dojít v restauraci v Butovsi k slovnímu napadení mezi hosty. Obsluha se obávala, aby nedošlo i na facky, araději vše oznámila na policii. Muži zákona zjistili, že šlo o hádku mezi sousedy, která vznikla ohledně psů jednoho z nich. Hafani údajně štěkají v noci moc nahlas a soused tak nemůže spát. Hlídka oběma aktérům rozepředomluvila a stěžovateli doporučila, aby věc řešil prostřednictvím obecního úřadu.
 
Neděle 17. srpna 2014
POŽÁR DOMU - Patnáct minut po půlnoci došlo k požáru roubeného domu na Plhově. Majitel i s rodinou naštěstí stačil včas z domu utéct, a tak došlo pouze k materiální škodě. Vzhledem k tomu, že k požáru došlo s největší pravděpodobností v důsledku závady na elektroinstalaci, převzal si věc na místě vyšetřovatel hasičů.
 
OTEVŘENÍ BYTU -  Před jednou hodinou ranní se obrátila na policii žena z Hořic s tím, že si zabouchla dveře od bytu. Dále uvedla, že si na sporáku ohřívá jídlo a obává se, aby nedošlo k požáru. Na místo okamžitě vyjeli hasiči, kteří byt včas otevřeli.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Po čtvrté hodině ranní si stěžovala na lince 158 žena z Nové Paky na svého bývalého partnera, který ji údajně nechtěl pustit domů. Nakonec přece jen otevřel a z bytu odešel. Žena tak mohla v klidu domů a nemusela nocovat venku.
 
SOUSEDSKÉ ROZEPŘE - V ranních hodinách řešili jičínští policisté sousedské neshody v Moravčicích. Majitel jednoho z domů zde válcoval pozemek a přitom údajně narušoval statiku sousedova domu. Tomu se to nelíbilo a několikrát ho měl vyzvat, aby svého jednání zanechal. Muž ovšem válcoval dál a přitom se prý usmíval. Soused ho i přesto chtěl zastavit a věc s ním probrat. Z tohoto důvodu po něm hodil kamenem, kterým se omylem trefil do skleněné výplně dveří. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
PLEŠATÝ MUŽ OBTĚŽOVAL NÁJEMNÍKY - V dopoledních hodinách zamířili kopidlenští policisté do ulice Tomáše Svobody, kde se do jednoho z bytů dobýval plešatý muž. Žena, která v bytě bydlí, se ho bála a i s dětmi raději utekla na půdu. Hlídka zjistila, že se jedná o místního alkoholika, kterému domluvila a doporučila, aby šel domů, což také učinil. Přitom ale ještě stačil zabouchat na další dveře. V tomto případě již dostal od policistů napomenutí.
 
POŠKOZENÍ PANELU - Neznámý vandal řádil v Jičíně na autobusovém nádraží, kde rozbil skleněnou výplň u reklamního panelu, čímž způsobil škodu ve výši téměř 5 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.  
 
ŘIDIČ NEDAL PŘEDNOST HLÍDCE - Krátce po patnácté hodině vyjížděl pětadvacetiletý řidič osobním vozidlem Seat Leon v Jičíně z Chelčického ulice do náměstíSvobody a přitom nedal přednost v jízdě policejnímu vozidlu, které jelo po hlavní. Policisté následně řidiče zastavili a přitom zjistili, že je pod vlivem drog. Provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl totiž pozitivní na cannabis. Z tohoto důvodu řidiči zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
KRÁDEŽ ZRCÁTEK - Jičínští policisté pátrají po neznámémzloději,který v Havlíčkově ulici odcizil ze dvou zaparkovaných vozidel vyhřívaná zpětná zrcátka. Majitelé vyčíslili škodu na 3 tisíce korun. Případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
OPILEC BLOKOVAL STEZKU - V odpoledních hodinách měl v  Jičíně na cyklistické stezce ležet opilec, který zde překážel jak chodcům, tak cyklistům. Muži zákona však nikde opilce nenašli. Zřejmě stačil před jejich příjezdem vstát a odejít.
 
ŽENA SE BÁLA O PŘÍTELE, TEN HRÁL NA AUTOMATECH - Po osmnácté hodině se obrátila na policii žena z Nové Paky s tím, že postrádá svého přítele, který odešel z domu, aona má o něj strach, aby se mu něco nestalo. Policisté se ho vydali hledat do místních heren. Hned v první z nich ho našli spokojeného u výherního automatu.
 
nprap. Hana Klečalová
19. srpna 2014 v 20:00

 

 
 

 

vytisknout  e-mailem