Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Opilce budili policisté hned dvakrát po sobě. 

Pátek 18. března 2016

OPILEC NA SILNICI - V odpoledních hodinách se měl v Hořicích v Otakarově ulici povalovat na silnici opilý muž. Na místo vyjela policejní hlídka, která však muže nikde nenašla. Prý mu domluvil jiný opilec a muž se pak zvedl a odešel neznámo kam.

CESTUJÍCÍ NEMĚL JÍZDENKU - Černého pasažéra, který cestoval ve vlaku z Nymburka do Jičína, odhalil v odpoledních hodinách průvodčí, který následně požádal policii o zjištění jeho totožnosti. Případ si vzali na starost městští strážníci, kteří vyjeli na vlakové nádraží v Jičíně, kde věc vyřešili.

SPOR V MEZIHOŘÍ - Po čtrnácté hodině došlo v Dolním Mezihoří ke slovní rozepři mezi dvěma staršími muži. Spor, který postupně přerostl ve fyzické napadení, vznikl údajně kvůli kamenům na břehu řeky. Ani jeden z účastníků nebyl naštěstí zraněn. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

NAPADENÍ NA UBYTOVNĚ - Před dvacátou hodinou zamířili kopidlenští policisté do jedné z místních ubytoven, kde měl opilý cizinec napadat další ubytované, které měl údajně držet pod krkem. Jednalo se o čtyřiačtyřicetiletého muže, který měl v dechu 1,85 promile alkoholu. Vzhledem ke značné opilosti byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 

 

Sobota 19. března 2016

OMYL V NOVÉ PACE - Krátce před jednou hodinou ranní se obrátila na policii žena z Nové Paky s tím, že jí nějaký muž klepe na dveře a ona se bojí. Dále uvedla, že muže zná a že je prý nebezpečný. Nakonec se ukázalo, že to byl někdo jiný, než si oznamovatelka myslela. Z tohoto důvodu se policistům omluvila a více od nich nežádala.

NAPADENÝ HOST - O několik minut později řešili novopačtí policisté napadení, ke kterému došlo před jedním z barů v ulici V Aleji. Osmadvacetiletý muž zde měl fyzicky napadnout dalšího hosta, kterému způsobil zranění. Případ šetří policisté jako přečiny výtržnictví a ublížení na zdraví.

HÁDKA V RESTAURACI - Před druhou hodinou ranní se měla v jedné z kopidlenských restaurací strhnout hádka mezi hosty. Nakonec se všichni ještě před příjezdem policistů v klidu rozešli domů.

NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - V dopoledních hodinách zavítal do jednoho z obchodů v Jičíně opilý zákazník, který zde odcizil mikinu v hodnotě 149 korun. Jednalo se o pětačtyřicetiletého cizince, který nejenže musel lup vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 500 korun.

PODEZŘELÝ BAGRISTA - Před polednem zamířili jičínští policisté na Prachov, kde měl bagrista hloubit v lese u vstupu do Prachovských skal díru. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o majitele lesa, který zde dobýval pařezy. Vzhledem k tomu, že se nedopustil žádného protiprávního jednání, více se případem policisté nezabývali.

SILNIČNÍ KONTROLA - Po poledni kontrolovala policejní hlídka v Lázních Bělohradě osobní vozidlo Dacia Logan, které řídil sedmadvacetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat, neboť není držitelem potřebného řidičského oprávnění. O jeho dalším osudu bude rozhodovat místně příslušný správní orgán.

158 - V odpoledních hodinách se obrátil na linku 158 muž z Jičína s tím, že se na vlakovém nádraží zdržují tři podezřelé osoby. Proč se mu zdály podezřelé, už neuvedl. Policisté oznámení prověřili a na místě zastihli tři cizince, kteří zde čekali na vlak. Zajímavé je, že se již oznamovatel na místě nenacházel, i když slíbil, že na hlídku počká.

KRÁDEŽ ZBOŽÍ - Po patnácté hodině vyjeli jičínští policisté do jednoho ze supermarketů na Husově ulici, kde sedmadvacetiletá žena odcizila zboží v hodnotě 287 korun. K její smůle ji zadržel pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. A tak nejenže musela zboží vrátit, ale navíc dostala v blokovém řízení pokutu ve výši 3 tisíce korun.  Snad si bude příště pamatovat, že se v obchodech nekrade, ale nakupuje.

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pozdních nočních hodinách si stěžoval na lince 158 muž z Kopidlna na hluk, který vycházel z restaurace nedaleko nádraží.  Dle jeho názoru zde zřejmě probíhala nějaká akce a v takovém případě musí mít provozovatel na oknech okenice, což nemá. Z tohoto důvodu po policistech požadoval, aby  se  na okna, respektive na okenice podívali. Po příjezdu hlídky již byl na místě klid.

Neděle 20. března 2016

POŽÁR SLÁMY - Krátce po druhé hodině ranní došlo u Střevače k požáru bezcenné hromady staré slámy. Na místo vyjeli policisté i hasiči, kteří jako jednu z možných příčin požáru stanovili samovznícení. Ke zranění osob ani ke škodě na majetku nedošlo. Policisté se více případem nezabývali.

OPILEC NA SILNICI - Po deváté hodině se povaloval v Jičíně v Hradecké ulici opilec, který se snažil vstát, ale nemohl, protože ho „neposlouchaly“ nohy. Nakonec vyčerpáním usnul. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního pětapadesátiletého muže, kterého probudila a nasměrovala k domovu. 

OPILEC NECHTĚL BÝT OBTĚŽOVÁN - O hodinu později se policisté do Hradecké ulice vrátili. I tentokrát to bylo kvůli opilci, který ležel na chodníku. Jaké bylo jejich překvapení, když zjistili, že je to tentýž muž, kterého už jednou budili. Opilec po chvíli vstal a policisty upozornil, že si nepřeje, aby ho více obtěžovali. Ale že on svým chováním obtěžoval ostatní občany, to mu zřejmě nevadilo.

SILNIČNÍ KONTROLA - V dopoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Erbenově ulici osobní vozidlo Škoda Octavia, které řídila devětatřicetiletá žena. Provedená dechová zkouška u ní prokázala 0,24 promile alkoholu. Policisté řidičce zakázali další jízdu a o jejím osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.

KRÁDEŽ NAFTY - Po poledni natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do nezjištěného vozidla 54 litrů motorové nafty a poté bez zaplacení ujel. Jediné, co po něm zbylo, je dluh ve výši 1.340 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

158 - Po šestnácté hodině upozornila na lince 158 oznamovatelka na mladou ženu, která se měla  pohybovat v blízkosti železniční tratě v Jičíně u rybníka Šibeňák. Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že se jedná o třiadvacetiletou ženu, která byla pod vlivem alkoholu. Připustila, že má problémy s přítelem, ale že si v žádném případě nechce ublížit, což sdělila i přivolanému lékaři, který ji vyšetřil.

 por. Hana Klečalová DiS.
22. března 2016 v 7:56

vytisknout  e-mailem