Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

Uplynulý víkend byl z pohledu jičínských policistů relativní klidný  

 


V pátek 10. října oznámil v časných ranních hodinách na linku 158 muž, že v Jičíně na pěší zóně viděl pobíhat lišku, která by mohla ohrozit případné chodce. Hlídka však na místě žádnou lišku ani jí podobné zvíře nenašla.
Následně vyjeli do obce Bělá u Pecky, kde se během noci vloupal dosud neznámý pachatel do osobního vozidla Citroën ZX, ze kterého odcizil dámskou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Celková škoda byla vyčíslena na více než 2 tisíce korun.
V odpoledních hodinách pak pokračovali do Kopidlna, kde se vloupal třicetiletý muž spolu se svojí, o jedenáct let mladší přítelkyní, do jednoho z bytů v ulici U Cihelny. Měli však smůlu, protože byli vyrušeni majitelem bytu, který muže fyzicky napadl. Poškrábal ho ve tváři a na předloktí. Nakonec bylo proti oběma vetřelcům zahájeno trestní řízení ve věci podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, spáchaných ve spolupachatelství.
Před osmnáctou hodinou oznámil na linku 158 správce jednoho z domů v Nové Pace v ulici U Studénky, že se zde po lešení pohybuje neznámý muž, který je zřejmě pod vlivem alkoholu a odmítá slézt dolů. Hlídka, která na místo vyjela zjistila, že se jedná o jednadvacetiletého mladíka, který se choval velmi arogantně a agresivně. Nakonec ho přiměli slézt dolů, kde mu v dechu naměřili 3 promile alkoholu. Z tohoto důvodu putoval do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.


Sobota 11. října byla o poznání zajímavější. Hned v časných ranních hodinách měli v Hořicích problémy s opilý hostem v místním restauraci. Tomu nakonec musela domluvit policejní hlídka.
V odpoledních hodinách najel řidič s pracovním strojem v obci Kostelec na spodek uříznuté značky, přičemž došlo k proražení jedné z pneumatik. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun.
Další problémy s opilým hostem měli tentokrát v jednom z barů v Lázních Bělohradě. Opilec zde rozbíjel sklenice a na výzvu obsluhy, aby bar opustil nereagoval. Domluvit mu přijela až policejní hlídka, která věděla jak na něj, neboť se jednalo o „známou firmu“. Muž nakonec bar dobrovolně opustil.
V odpoledních hodinách pak asistovali při otevření bytu v Jičíně na Valdickém Předměstí. Jeho majitelka si totiž nedopatřením zabouchla dveře, a tak jí dovnitř pomohli až přivolaní hasiči.
Po 16. hodině vyjeli muži zákona do Staré Paky, kde se neznámý zloděj vloupal do sklepní kóje a poté prováděli šetření ke krádeži osobního vozidla Audi A3 TDi, které neznámý pachatel odcizil v obci Boháňka – Skála v blízkosti místní diskotéky.
Dobytek na silnici u Vidochova vyděsil v nočních hodinách projíždějící řidiče. Celkem 4 krávy zde měly ohrožovat bezpečnost v silničním provozu. Hlídka, která na místo vyjela, však žádné krávy na silnici nenašla. Ty navíc nechyběly ani široko daleko žádnému farmáři. Zřejmě byly ze Semilska, kam také asi odešly.

Neděle 12. října začala pro policisty nálezem uhynulé labutě, která ležela v Jičíně na chodníku v Hradecké ulici. O mrtvého ptáka se nakonec postarali městští strážníci.
V dopoledních hodinách došlo i na otevření bytu v Jičíně v ulici Českých bratří. Uvnitř se totiž nacházela jeho sedmaosmdesátiletá majitelka, která neotevírala svým příbuzný. Ti o ni měli pochopitelně strach. A oprávněně. Žena ležela na zemi a evidentně potřebovala lékařskou pomoc. Z tohoto důvodu na místo vyjela i záchranná služba, která se o seniorku postarala.
Před jedenáctou hodinou si stěžovala na lince 158 mladá žena na chování svého přítele, který jí delší dobu slovně napadá a hrubě uráží. Jeho hrubé chování došlo tak daleko, že jí dokonce v Jičíně vypustil u vozidla pneumatiky.
Během dne úřadoval mladý zloděj v  jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o patnáctiletého mladíka, který zde odcizil zboží v hodnotě několika desítek korun. Těžko říci zda se mu krádež vyplatila, když mu v blokovém řízení vyměřili pokutu ve výši 500 korun.
Odpoledne oznámila na linku 158 řidička, že před Kumburským Újezdem leží na silnici sražená srna. Nakonec se ukázalo, že se jedná pouze o její torzo, neboť zde ležela už delší dobu. Věc byla předána hospodáři místního mysliveckého sdružení.
Na závěr ještě řešili muži zákona partnerské neshody. V pozdních nočních hodinách oznámila mladá žena z Nové Paky, že jí přítel zbil a navíc, že ji nechce pustit z bytu ven. Hlídka, která na místo vyjela zjistila, že se v uvedeném bytě nikdo nenachází. Nakonec vyšlo najevo, že si vše zřejmě vymyslela a svému příteli se chtěla jen pomstít.





vytisknout  e-mailem