Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Žena hlásila, že narazila na "onanistu".  

Během uplynulého víkendu se policisté zaměřili hlavně na řidiče. Někteří jezdili příliš rychle a další zase pod vlivem alkoholu. 
 
Pátek 30. května 2014
KRÁDEŽ KOLA - V dopoledních hodinách vnikl neznámý pachatel v Lázních Bělohradě do oploceného objektu, kde zpod přístřešku odcizil uzamčené dámské kolo v hodnotě 2 tisíce korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
Z TAŠEK ZMIZELY PENÍZE - Krátce před polednem řádil na pozemku školy v Jičíně na Husově třídě neznámý zloděj, který z odložených školních tašek odcizil peníze, mobilní telefon a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 4 tisíce korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ MÍCHAČKY - Dva muži ve věku 30 a 27 let vnikli na soukromý pozemek v Libuni, kde měli odcizit elektrocentrálu, elektrickou míchačku, hliníkový žebřík a pět pytlů cementu, vše v celkové hodnotě téměř 13 tisíc korun. Za přečin krádeže spáchané ve spolupachatelství jim hrozí až dva roky vězení.
 
PODEZŘELÁ PRODEJNÍ AKCE - V jedné z restaurací v Lázních Bělohradě probíhala v odpoledních hodinách podezřelá akce, která byla zaměřená na prezentaci masných výrobků spojenou s jejich ochutnávkou. Vzhledem k tomu, že na akci nebyli někteří zájemci z řad veřejnosti vpuštěni, vzniklo podezření, že by se mohlo jednat o tzv. „šmejdy“. I když policisté na místě nezjistili žádné protiprávní jednání, přesto vše oznámili  České obchodní inspekci.
 
PES SE ZAKOUSL MUŽI DO RAMENA - Do velmi nepříjemné situace se dostal v podvečerních hodinách šedesátiletý muž v Dětenicích. Po osmnácté hodině na něj zaútočil velký černý pes, který přeskočil plot a muži se zakousl do ramene. Způsobil mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek na úseku ochrany zvířat proti týrání.
 
KRÁDEŽ PARAPETU - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve Fügnerově ulici odcizil u jednoho z domů měděný parapet. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun.  
 
HÁDKA V ALEJI - Před jednadvacátou hodinou vyrazili jičínští policisté do Revoluční ulice, kde došlo k hádce mezi mužem a jeho známou ohledně dluhu, který mají mezi sebou. Hulákali na sebe, až upoutali pozornost muže ze sousedství, který vše oznámil na policii. Hlídka věc na místě vyřídila domluvou.
 
ROZBITÁ BATERIE - Za dobrotu na žebrotu. Přesně tak dopadl starší muž v Sobotce, který dovolil svému šestačtyřicetiletému známému, aby se u něj oholil. Muž u něj strávil celé odpoledne, během kterého se v koupelně holil a přitom ještě stačil sledovat program v televizi. Po jeho odchodu senior zjistil, že má v koupelně rozbitou pákovou baterii. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
Sobota 31. května 2014
ROZBITÁ VÝLOHA - Neznámý vandal řádil nad ránem v Nové Pace, kde v Tyršově ulici rozbil u jedné z prodejen výlohu. Majitel vyčíslil škodu na 4.500 korun. Pachateli za přestupek proti majetku hrozí bloková pokuta.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V dopoledních hodinách kontrolovali dopravní policisté v Ostroměři dodržování rychlosti jízdy. Nutno zdůraznit, že během několika minut odhalili osm řidičů, kteří jeli rychleji, než měli. Naštěstí ne o moc, a tak přestupky mohli policisté vyřešit v blokovém řízení.
 
ZTRACENÝ BATOH - Před polednem se obrátila na jičínské policisty opilá slečna s tím, že na diskotéce v kempu v Jinolicích ztratila svůj batoh, ve kterém měla mimo jiné i osobní doklady. Batoh údajně někde odložila a pak si nemohla vzpomenout kde.
 
POŽÁR CHATKY - Krátce před polednem došlo v Hořicích v Harantově ulici k požáru zahradní chaty. Majitel vyčíslil škodu na 5 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ KOLEČKA - Hořičtí policisté pátrají po neznámé pachateli, který vnikl na soukromý pozemek u jednoho z rodinných domů v obci Holovousy, kde odcizil bantamové stavební kolečko v hodnotě 300 korun. I v tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
Z HROBU ZMIZELY SLOUPY - Neskutečně drze si počínal neznámý zloděj, který na hřbitově v Hořicích odcizil z hrobu dva pískovcové sloupy v hodnotě nejméně 40 tisíc korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají hořičtí policisté.
 
KRÁDEŽ JÍZDNÍHO KOLA - V odpoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do Dělnické ulice, kde ze stojanu na kola zmizelo během dne trekingové jízdní kolo Kellys Axis červeno-černé barvy. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 10 tisíc korun. Pachateli hrozí za přečin krádeže až dva roky vězení.
 
SRAZ FICHTLÛ - Po patnácté hodině vyjeli jičínští policisté do kempu v Lužanech, kde měla parta mladíků závodit na pionýrech. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o každoroční sraz milovníků „fichtlů“, kteří plní různé úkoly a mimo jiné i rychlostní zkoušky na hrázi. To se nelíbilo rybářům, protože hluk plašil ryby a ty pak „nebraly“. 
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Na rušení nočního klidu si stěžoval krátce po dvaadvacáté hodině muž z Mlázovic. Nelíbilo se mu, že u sousedů už od odpoledne hraje hlasitá hudba, která ho ruší. Policisté zjistili, že se jedná o oslavu kulatých narozenin, kterou oslavenec řádně nahlásil. Ještě před odjezdem hlídky byla hudba ztišena.
 
OPILÝ CYKLISTA - Opilého cyklistu kontrolovali policisté po dvaadvacáté hodině v Lázních Bělohradě. Jednalo se o padesátiletého muže, kterému nestačil jízdní pruh. A nebylo se co divit. V dechu mu totiž policisté naměřili přes 1,2 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Miletíně osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil čtyřiadvacetiletý mladík. Provedená dechová zkouška u něj prokázala téměř 1 promile alkoholu. Řidiče, který se musel rozloučit se svým řidičským průkazem, čeká ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Neděle 1. června 2014
OPILÝ ŘIDIČ - V půl čtvrté ráno  kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Havlíčkově ulici osobní vozidlo Toyota Corolla, které se snažil řídit jednapadesátiletý muž. V dechu měl totiž přes 0,8 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti ho čeká ve správním řízení několikatisícová pokuta a až roční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
PÁD ZE STŘECHY - Po čtvrté hodině ranní došlo v Ostroměři k pádu dvou mladíků ze střechy budovy. Jeden z nich byl se zraněním převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, druhý skončil v nemocnici v Jičíně. Hořičtí policisté zjišťují, proč byli muži na střeše a co bylo příčinou jejich pádu.
 
MLADÍK SPAL V PŘÍKOPU - Nedaleko Kopidlna ležel před osmou hodinou ranní v příkopě mladík, který se nehýbal. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního mladíka, který byl tak „unavený“, že si musel na chvíli odpočinout. Poté co se probral, ho policisté dopravili domů, kde ho předali rodině.
 
MĚŘENÍ RYCHLOSTI - V odpoledních hodinách se dopravní policisté zaměřili na řidiče, kteří se vraceli z víkendu domů. V Ostroměři došlo i na měření rychlosti. Hned osm řidičů mělo příliš „těžkou nohu“, a tak v další jízdě pokračovali o několik stokorun „lehčí“.
 
ONANISTA V PARKU - Před čtrnáctou hodinou se obrátila na policii žena z Lázní Bělohradu s tím, že v parku viděla muže, který před ní onanoval. Údajně dělal, že močí, a když se k němu žena přiblížila, tak se začal před ní „vystavovat“. Dle jejího popisu se mělo jednat o asi 175 cm vysokého muže, který měl větší „pupek“, kulatý obličej a světlé vlasy. Na sobě měl mít modrý svetr a modré na půl stažené rifle. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde údajného „onanistu“ nezastihla. I tak neberou policisté oznámení na lehkou váhu a v teplých dnech, kterých postupně přibývá, se zaměří na parky a obdobná místa, kde by se mohly podobné osoby pohybovat.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - V podvečerních hodinách řešili jičínští policisté sousedské neshody v Zahradnické ulici, kde měl dvaatřicetiletý muž slovně urážet svoji sousedku. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
ZA VOLANTEM SEDĚL OPILÝ ŘIDIČ - Po dvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Třešňové ulici osobní vozidlo Citroën Saxo, které řídil třiadvacetiletý mladík. Vzhledem k tomu, že měl v dechu přes 0,5 promile alkoholu, přišel o svůj řidičský průkaz a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
nprap. Hana Klečalová
2. června 2014 v 14:50
 

 

vytisknout  e-mailem