Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Řidiči za volantem kamionu nadýchal přes 2,37 promile  

 Uplynulý víkend byl na Jičínsku ve znamení opilých řidičů, kteří řídili motocykly i osobní auta a "pozadu" nezůstal ani řidič kamionu.

 
Pátek 24. srpna 2012
POTYČKA V HERNĚ - Krátce po druhé hodině ranní došlo v jedné z jičínských heren k potyčce mezi šestadvacetiletým mužem a dvěma hosty. Útočník měl zřejmě navrch, neboť svým protějškům způsobil drobná zranění. Navíc jednomu z nich poškodil dioptrické brýle. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.  
 
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Velmi neopatrně si počínala v dopoledních hodinách zákaznice v jednom ze soboteckých obchodů, která si ponechala v nákupním košíku peněženku. Její nepozornosti zřejmě využil neznámý pachatel, který peněženku odcizil. Spolu s ní si tak zloděj přišel na hotovost ve výši 900 korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
VLOUPÁNÍ DO BÝVALÉ PRODEJNY - Po desáté hodině dopolední vyjeli jičínští policisté do ulice Pod Koželuhy, kde se neznámý pachatel vloupal do objektu bývalé prodejny. Uvnitř demontoval a následně odcizil dva kotle Viadrus, elektroinstalaci a rozvody topení. Celková škoda byla vyčíslena na 170 tisíc korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až pět let vězení, pátrají jičínští kriminalisté.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Dětenicích osobní vozidlo Fiat Uno, které řídil třiačtyřicetiletý muže. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,6 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti teď řidiči hrozí ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
OPILEC NA ZASTÁVCE - Po devatenácté hodině zamířiili novopačtí policisté železniční zastávku, kde  měl notně opilý muž poškodit zařízení. Na místě zjistili, že se jedná o místního občana, který byl sice opilý, ale žádnou škodu nezpůsobil. Poté, co hlídka muže napomenula, odešel v klidu domů.
 
RODINNÁ ŠARVÁTKA - V noci oznámila na linku 158 žena z Lužan, že má strach o své bratry, kteří se mezi sebou rvou. Po příjezdu hlídky už byl v rodině naprostý klid a nikdo nechtěl nic oznamovat. I když se policisté nedozvěděli, co bylo příčinou sporu, přesto všem alespoň řádně domluvili.
 
Sobota 25. srpna 2012
MUŽ SE JEN CHTĚL DOSTAT DOMÛ - Krátce před jednou hodinou ranní se obrátil na policii opilý muž z Nové Paky s tím, že ho někdo napadl v parku. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního občana, který si rád vymýšlí. I tentokrát se jeho oznámení nezakládalo na pravdě. Nikdo ho totiž  nenapadl, muž chtěl pouze odvézt domů. Vzhledem k tomu, že policie není taxislužba, musel se domů dopravit „ po svých “.
 
ŘIDIČKA VYJELA MIMO VOZOVKU - Pětatřicetiletá řidička osobního vozidla BMW se krátce  před druhou hodinou ranní zřejmě plně nevěnovala řízení vozidla a na obchvatu Jičína sjela na tříramenné křižovatce do příkopu, kde havarovala. Při nehodě utrpěla řidička a její tři spolujezdci lehká zranění, se kterými byli převezeni na ošetření do jičínské nemocnice. Alkohol byl  u řidičky na místě vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun.
 
ZTRACENÁ MIKINA - Před čtvrtou hodinou ranní oznámil na lince 158 silně opilý mladík, že mu v Jičíně na diskotéce někdo odcizil mikinu. Hlídka, která vyjela na místo, se od oznamovatele dozvěděla, že ji už našel. Vzhledem k tomu, že se choval velmi drze a arogantně, policisté mu doporučili, aby šel raději domů. Mladý muž na doporučení policistů nedbal a po jejich odjezdu opakovaně volal na linku 158, kterou blokoval nesmyslnými oznámeními. A tak ho policista upozornil, že pokud bude nadále linku blokovat, mohl by skončit v protialkoholní záchytné stanici. To zřejmě zabralo, neboť se už neozval .
 
NA KOLEJÍCH ZEMŘELA MLADÁ ŽENA -  Krátce před pátou hodinou ranní došlo v Nové Pace nedaleko železniční zastávky ke střetu osobního vlaku s jednadvacetiletou ženou, která následkům zranění na místě podlehla. Případ šetří jičínští kriminalisté.
 
KRÁDEŽ KABELÛ - V odpoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do Vokšic, kde  neznámý pachatel odcizil z novostavby přívodní elektrické kabely. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 2 tisíce korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
KAMION ŘÍDIL OPILÝ MUŽ - V pozdních nočních hodinách kontrolovali policisté u Hořic nákladní vozidlo Mercedes–Benz Actros, jehož řidič přejížděl z jednoho jízdního pruhu do druhého. Muži zákona hned zjistili, co bylo příčinou jeho neobvyklé jízdy. Byl to alkohol, kterým se devětačtyřicetiletý řidič řádně posilnil. V dechu mu policisté naměřili neuvěřitelných 2,37 promile. Řidič neustále policistům opakoval, že nic neudělal, a aby ho okamžitě pustili. Ti jeho prosby nevyslyšeli a navíc ho převezli do protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích, kde strávil zbytek noci. Následující den si pak vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení.
 
Neděle 26. srpna 2012
MOTOCYKLISTU ČEKÁ TUČNÁ POKUTA - V ranních hodinách zastavila policejní hlídka v Milovicích motocykl Simson, který řídil jednačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Za jízdu v opilosti teď muže čeká „tučná“ pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
NATANKOVAL A POTÉ BEZ ZAPLACENÍ UJEL - Po poledni natankoval u benzínové čerpací stanice v Kopidlně neznámý řidič do motocyklu 16 litrů benzínu a poté bez zaplacení ujel. Obsluze tak dluží 600 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Záhub, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z rekreačních chalup. V pokoji pak odcizil přijímač k satelitu, kameninové půllitry, oblečení, v  kůlně motor a v garáži dvoukolovou káru. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 8 tisíc korun. Po pachateli pátrají soboteční policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže a porušování domovní svobody.
 
NEUKÁZNĚNÍ ŘIDIČI - Na neukázněné motoristy, kteří v Dětenicích nerespektovali dopravní značení a parkovali na místech, kde je to zakázáno, si posvítili dopravní policisté. Krátce před třináctou hodinou dostali nezodpovědní řidiči od policistů poslední možnost, aby si přeparkovali. Kdo tak neučinil, měl smůl a musel sáhnout hlouběji do peněženky. Pokuta za špatné parkování totiž činila 2 tisíce korun.  A tak se některým výlet do dětenické krčmy pořádně prodražil.  
 
KOČKOVÁNÍ BEZDOMOVCÛ - Ve večerních hodinách se na autobusovém nádraží v Hořicích měli fyzicky napadat dva muži. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místní bezdomovce, kteří se prý nenapadali, ale jen kočkovali. I tak policisté oběma  řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají na veřejnosti chovat.

 nprap. Hana Klečalová
27. srpna 2012 v 15:07

vytisknout  e-mailem