Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisty zaměstnali hlavně opilci.  

Během uplynulého víkendu řešili policisté na Jičínsku jednoho opilého řidiče za druhým. Ti co nadýchali víc než jedno promile alkoholu, mohou počítat až s ročním vězením. Ostatním, kteří měli v dechu méně než jedno promile alkoholu, hrozí ve správním řízení několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a pokuta až do výše 50 tisíc korun.  
 
Pátek 10. října 2014
PORUŠOVÁNÍ DOMOVNÍ SVOBODY - V dopoledních hodinách vyjeli kriminalisté v Jičíně do Raisovy ulice, kde neznámý pachatel vnikl na soukromý pozemek u jednoho z rodinných domů. Nejdříve se  „podíval“ do pracovny a poté do skladu a chléva. I když uvnitř vše prohledal, přesto zde nic neodcizil. Případ šetří policisté jako přečin porušování domovní svobody.  
 
NESPRÁVNÉ PARKOVÁNÍ - Po poledni vyjeli jičínští policisté do ulice Kosmonautů, kde jeden z řidičů neoprávněně zaparkoval na vyhrazeném parkovišti. Po příjezdu hlídky se už ale na místě nenacházel, neboť ho oznamovatel, který přestupek nahlásil na lince 158, mezitím z místa vykázal.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V odpoledních hodinách se dopravní policisté zaměřili na řidiče, kteří v Konecchlumí nedodržovali stanovenou rychlost. Celkem „nachytali“ 12 hříšníků, které vyřešili v blokovém řízení.
 
OPILEC ZA VOLANTEM - V podvečerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Údrnicích osobní vozidlo Škoda 135, které řídil třiašedesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a navíc se musel „rozloučit“ se svým řidičským průkazem. Tím to pro řidiče ale neskončilo. Za jízdu v opilosti mu dále hrozí ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
MLADÍK PŘIŠEL O ŘIDIČSKÉ OPRÁVNĚNÍ - Krátce před půlnocí skončil v policejní síti osmadvacetiletý mladík, který v Chomuticích řídil osobní vozidlo Volkswagen Passat Variant. Na tom by nebylo až tak nic divného, kdyby ovšem nebyl pod vlivem alkoholu. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,5 promile alkoholu. Z tohoto důvodu „přišel“ o řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Sobota 11. října 2014
OPILÝ ŘIDIČ - Nad ránem  kontrolovala policejní hlídka v Ostroměři osobní vozidlo Fiat Punto, které se "pouze snažil" řídit osmadvacetiletý muž. Byl totiž silně opilý, což potvrdila provedená dechová zkouška, která u něj prokázala téměř 2,3 promile alkoholu. Řidiči za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až roční vězení.
 
ZÁCHRANÁŘI OŠETŘOVALI OPILCE - Krátce po jedné hodině ranní upozornil na lince 158 muž z Jičína na opilce, který na Husově třídě neustále padal na zem. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o padesátiletého muže, který si pádem přivodil tržnou ránu na hlavě, kterou mu ošetřili přivolaní záchranáři.
 
MUŽ MĚL V DECHU TÉMĚŘ 2 PROMILE - Další opilec, který skončil s rozbitou hlavou v péči záchranářů, byl devatenáctiletý mladík v Červené Třemešné. Ten při cestě domů klopýtl a s  téměř 2 promile alkoholu upadl na zem a přitom se poranil.
 
PĚSTNÍ SOUBOJ V SOBOTCE - Krátce po druhé hodině ranní proběhl v Sobotce v jednom z domů Na Benešově pěstní souboj dvou opilců. Policisté na místě zjistili, že se šestadvacetiletý mladík, který měl v dechu přes 1,8 promile, zastal své matky, kterou měl fyzicky napadnout její osmatřicetiletý druh, který měl pro změnu v dechu přes 2,8 promile alkoholu. Výsledkem jejich souboje byly monokly a údajná bolest hlavy staršího z nich, který byl nakonec převezen rychlou záchrannou službou do jičínské nemocnice. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
HLUČNÁ ZÁBAVA - Před třetí hodinou ranní zamířili novopačtí policisté do ulice V Aleji, kde mělo docházet k rušení nočního klidu. Z herny, u které byly otevřené dveře, vycházela hlasitá hudba. Muži zákona obsluze domluvili a vysvětlili, co znamená noční klid.
 
PROBLÉMOVÝ HOST - Nad ránem řešili jičínští policisté neuhrazenou útratu v jednom z místních barů. Sedmadvacetiletý mladík zde měl odmítnout vyrovnat účet. Policistům ovšem sdělil, že zaplatit chce, ale že ztratil účtenku, za což ho měla obsluha údajně pokutovat, s čímž on nesouhlasil. Nakonec přece jen lístek našel a dluh vyrovnal.  
 
ODCIZENÝ MOBILNÍ TELEFON - Po čtvrté hodině ranní oznámila na lince 158 slečna z Jičína, že jí byl v jednom z barů odcizen mobilní telefon. Na místo vyjeli policisté, kteří se od oznamovatelky dozvěděli, že už mobilní telefon našla, a tudíž od policie nic nepožaduje.
 
ODHALENÝ OPILEC - Radost z policistů jistě neměl čtyřiatřicetiletý řidič vozidla Mercedes–Benz, kterého krátce před devátou hodinou dopolední kontrolovali v Úlibicích. Řidič byl totiž opilý, což potvrdila provedená dechová zkouška, která u něj prokázala 0,36 promile alkoholu. A tak byl jedním z několika, kteří o víkendu přišli o řidičský průkaz. Navíc i jeho čeká správní řízení, kde může očekávat vysokou pokutu a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
ZÁVODNÍCI V HOŘICÍCH - V odpoledních hodinách si stěžovali obyvatelé Hořic na motorkáře, kteří si zřejmě hráli na závodníky a městem projížděli velkou rychlostí. Hlídka, která oznámení prověřovala, však žádné motorkáře nenašla.  
 
POŠKOZENÝ PLOT - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který během noci vnikl ve Fibichově ulici na soukromý pozemek, kde poškodil oplocení domu a u zahradní chatky zámek. Majitel vyčíslil škodu na nejméně jeden tisíc korun.
 
RYCHLÁ JÍZDA - Před sedmnáctou hodinou se obrátil na policii jeden z řidičů s tím, že ho ve Kbelnici předjel velkou rychlostí motorkář, co se mu nelíbilo. Po policii požadoval, aby se okamžitě tomuto problému začala věnovat. Dopravní policisté pochopitelně dohlížejí během výkonu své služby na plynulost a bezpečnost v silničním provozu, není ovšem v jejich silách, aby odhalili všechny řidiče, kteří porušují pravidla silničního provozu.
 
PROBLÉMOVÝ SYN - Ve večerních hodinách se v Kopidlně dobýval do bytu své matky šestačtyřicetiletý muž. Matka o jeho návštěvu ovšem nestála a z obavy, aby se nakonec do bytu nedostal, vše oznámila na policii. Hlídka věc na místě vyřídila domluvou a muž, který byl pod vlivem alkoholu, odešel spát k sobě na ubytovnu.
 
Neděle 12. října 2014
POŠKOZENÉ VOZIDLO - V noci úřadoval ve Starých Smrkovicích neznámý vandal, který zde u zaparkovaného vozidla Fiat Punto rozbil pravé přední a zadní okno. Majitel vozu vyčíslil škodu na 3.640 korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILEC NA SILNICI - Krátce po jedné hodině ranní vyjeli jičínští policisté do ulice Přátelství, kde se měl na silnici koulet silně opilý muž, který měl mít navíc na plotě pověšený kabát a tašku. Hlídka však již nikde muže nenašla. Zřejmě stačil zmobilizovat síly a odejít domů.
 
KRÁDEŽ PENĚZ - Peníze a náramek zmizely během fotbalového zápasu z kabiny hráčů na fotbalovém hřišti v Jičíně. Neznámý pachatel využil příležitosti a v okamžiku, kdy byl zápas v plném proudu, vnikl do kabiny, kde odcizil 500 Kč a náramek ze žlutého kovu, vše v celkové hodnotě 1.500 Kč. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.  
 
DRAHÁ OBUV - V odpoledních hodinách se vydala do jedné z prodejen v Jičíně v ulici Pod Koželuhy pětadvacetiletá žena, která zde odcizila dámské boty v hodnotě 250 korun. Z lupu se ale dlouho neradovala. Před odchodem z prodejny ji zadrželi obsluhující pracovníci, kteří vše oznámili na policii. Po příjezdu hlídky žena zboží uhradila a navíc v blokovém řízení dostala pokutu ve výši 500 korun. A tak ji nakonec boty vyšly pěkně draho. 
 
ZATAJENÍ NÁLEZU - Kopidlenští policisté řeší případ zatajení nálezu, kterého se měl dopustit jednadvacetiletý mladík. Údajně zapřel mobilní telefon v hodnotě 3 tisíce korun, který měl u něho doma  zapomenout jeho kamarád. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku. 
 
nprap. Hana Klečalová
14. října 2014 v 15:03
 

vytisknout  e-mailem