Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové zpravodajství

Nehodový víkend 

     Během uplynulých víkendových dní, od pátku 15. srpna do neděle 17. srpna 2008, policisté ve svitavském regionu zpracovali  71 nových spisů. Převážná část patřila obyčejným číslům jednacím. Šest spisů se týkalo nových trestných činůpatnáct  nových přestupků. Trestná činnost se týkala převážně majetkové trestné činnosti.

     Policisté v Moravské Třebové  pátrají po pachateli, který se od počátku srpna do soboty 16. srpna vloupal do zahradní chatky v zahrádkářské kolonii Na stráni. Po násilném vniknutí do objektu odcizil majitelce benzínovou sekačku za 6 tisíc korun.  Svitavští policisté  pátrají po pachateli vloupání do dvou  bytů v panelové zástavbě na ulici Větrná, dále pátrají po pachateli vloupání do nákladového prostoru dodávky v obci Moravská Chrastová,   ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření za jízdu  bez řidičského oprávnění. V neděli pak na základě oznámení o nálezu dělostřeleckého granátu tříštivo trhavého ráže 88 mm a protipancéřového dělostřeleckého granátu ráže 75 mm v lesním porostu poblíž obce Vendolí,  přivolali policisté pyrotechnika, který následně nalezenou munici zneškodnil.  V Litomyšli policisté  řeší případ vloupání do vozidla Opel, ze kterého pachatel v době nepřítomnosti majitele vozu odcizil ze zavazadlového prostoru rybářské náčiní,  jehož hodnota je dle majitele vyčíslena na téměř 42 tisíc korun.   Poličští policisté  pátrají po pachateli krádeže mobilního telefonu, který ponechala jeho majitelka odložený za barem. Neznámý využil nepřítomnosti majitelky a stal se tak novým majitelem telefonu, jehož hodnota je 6 tisíc korun. O přítomnost pyrotechnika ze Správy Východočeského kraje žádali i policisté z Poličky. Na základě oznámení, které učinil majitel rodinného domku v obci Borová, když v korytě potoka, který se nachází nedaleko jeho usedlosti, nalezl část vybuchlé průmyslové rozbušky. Tuto pyrotechnik zajistil a odvezl k následnému zničení. V Jevíčku policisté řeší dva případy ukradených osobních motorových vozidel. K prvnímu případu došlo ze čtvrtka na pátek, druhý případ řešili policisté  na přelomu pátka a soboty. V obou případech byla odcizena Škoda Favorit. V obou případech bylo po vozidlech vyhlášeno celostátní pátrání. V pátek v obci Jaroměřice nalezli jevíčští policisté odcizené osobní motorové vozidlo VAZ, po kterém bylo vyhlášeno pátrání policisty v Prostějově. Vozidlo bylo majitelce předáno prostředníctvím policistů z Obvodního oddělení v Konici.

Přestupková jednání se ve 6 případech týkala  majetkových deliktů,   v 5 případech občanského soužití a ve 4 případech oblasti dopravy.

     Svitavská dopravní policie vyjížděla k 9 dopravním nehodám. Sedm  účastníků při kolizích utrpělo lehká zranění. Jeden z řidičů před jízdou požil alkoholické nápoje, za což mu policisté ze skupiny dopravních nehod sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hříšníka čeká v nejbližších dnech návštěva okresního soudu.  Řidič nadýchal 1,98 promile a poté usedl za volant Škody Felicie, se kterou pak způsobil poblíž obce Jaroměřice dopravní nehodu. Hmotná škoda je vyčíslena na 640 tisíc korun.

 Policisté ze skupiny dohledu nad silničním provozem zjistili 28 přestupků, za které byla neukázněným řidičům udělena bloková pokuta. 

          Operační důstojník  přijal během páteční a víkendové služby 123 hovorů na linku 158. Sedmatřicet  hovorů policisté dále využili pro svoji práci. 

 

vytisknout  e-mailem