Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Služební pes vyhnal muže ze slunečnicového pole  

Během prodlouženého víkendu se policisté na Jičínsku téměř nezastavili. Nejvíce je zaměstnali opilci, kteří v horkých dnech poctivě doplňovali tekutiny. Nedopřávali si však vodu, jak doporučují odborníci, ale pivo a občas i něco „ostřejšího“. Mnozí z nich pak usedli za volant a vyrazili na cesty. Ne každý ovšem dojel do cíle. Někdo boural, někoho  naštěstí včas zastavili policisté. Jako například pětačtyřicetiletého řidiče motocyklu Jawa, který  jel ve středu 4. července v noci ve Stupné. V jeho dechu policisté naměřili přes 1 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti mu ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Čtvrtek 5. července 2012
ZTRACENÝ PES - V ranních hodinách pobíhal v Nové Pace v ulici Kpt. Fejfara pes, který zoufale hledal svého pána. Nakonec se o něj postarali pracovníci místního občanského sdružení.
 
NEPOCTIVÁ ZÁKAZNICE - Po deváté hodině dopolední vyjeli policisté do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží, kde pracovníci bezpečnostní služby zadrželi nepoctivou zákaznici. Šlo o pětašedesátiletou ženu, která zde odcizila zboží v hodnotě 187 korun. Policisté věc vyřídili na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun. 
 
NATANKOVAL A PAK UJEL BEZ ZAPLACENÍ - V dopoledních hodinách natankoval neznámý řidič u benzínové čerpací stanice v Jičíně do osobního vozidla Opel 69 litrů nafty za 2.542 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku. 
 
LAHVE SCHOVALI POD TRIKA - V odpoledních hodinách se vydali dva muži do jednoho ze supermarketů v Jičíně na Husově ulici, kde se snažili odcizit alkohol. Nutno zdůraznit, že si při krádeži počínali dost naivně. Každý z nich si schoval pod triko a za kraťasy pět lahví „tvrdého“ alkoholu v celkové hodnotě 3.069 korun a poté se vydali k pokladnám, kde uhradili pouze minerální vody. Za pokladní zónou je však zdrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dva  Brňany ve věku 39 a 43 let, kteří nejenže museli zboží vrátit, ale navíc jim ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.
 
PIRÁT SILNIC - Po osmnácté hodině  se policisté zaměřili na piráta silnic, který měl v Ohařicích ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu. Mělo se jednat o řidiče bílé dodávky, který údajně předjížděl v zákazu předjíždění. I přes veškerou snahu se policistům nepodařilo  řidiče vypátrat.
 
BOUŘE NA JIČÍNSKU - Po jednadvacáté hodině zasáhla  okres silná bouře, která za sebou nechávala popadané stromy a stržené elektrické vedení. Nejhorší situace byla na Hořicku a Jičínsku, kde hasiči během noci odklidili ze silnic několik spadlých stromů. V jednom případě zasáhl padající strom dům v Jičíně. I přes běsnění živlů, nebyl naštěstí nikdo zraněn. 
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - V pozdních nočních hodině vyjeli muži zákona do Drahoraze, kde se jeden z místních občanů opil a poté vulgárně urážel sousedy. Vzhledem k tomu, že ve svých výlevech pokračoval i před policejní hlídkou a na domluvy nedbal, skončil s 1,77 promile alkoholu v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
 
OPILÁ ŘIDIČKA - Před půlnocí kontrolovala policejní hlídka v Oseku osmatřicetiletou řidičku osobního vozidla Škoda Felicia, která se před jízdou posilnila pivem a odlivkou „zelené“. Provedená dechová zkouška u ní prokázala přes 0,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu jí policisté zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Pátek 6. července 2012
POŠKOZENÝ VÛZ - Vlastním očím nemohl uvěřit  ráno v Lázních Bělohradě majitel osobního vozidla Škoda Felicia, který našel svůj vůz poškozený. Nepodepsala se na něm bouře, jak by se dalo předpokládat, ale ruka vandala. Vozidlo totiž mělo rozbité čelní sklo a propíchané pneumatiky. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V časných ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jinolicích osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil nebo se spíše snažil řídit šestadvacetiletý muž. Policisté mu totiž v dechu naměřili přes 2,4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení. 
 
ALKOHOL ZA VOLANT NEPATŘÍ - Dalšího opilého řidiče kontrolovala policejní hlídka v Podůlší. V tomto případě se jednalo o devatenáctiletého řidiče osobního  vozidla Škoda Fabia, který měl v dechu přes jedno promile alkoholu. Za jízdu v opilosti mu ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
"PIL" A PAK ŘÍDIL - „Veselé“ řidiče měli i v Hořicích. Jednoho z nich kontrolovala v odpoledních hodinách policejní hlídka v Maixnerově ulici. Jednalo se o čtyřicetiletého řidiče osobního vozidla Volkswagen Passat, který navíc vezl svoji manželku a dvě nezletilé děti. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až rok vězení.
 
POHODLNÍ NÁVŠTĚVNÍCI - V podvečerních hodinách přijali policisté oznámení, které se týkalo návštěvníků koupaliště v Miletíně. Mnozí z nich totiž vjížděli i přes zákaz vjezdu do prostoru koupaliště. Ještě, že autem nevjeli až do vody. Policisté vedou  oznámení v patrnosti a průběžně koupaliště kontrolují.  
 
OPILÁ ŽENA UPADLA NA SILNICI - Krátce před půlnocí se obrátila na policii silně opilá žena s tím, že ji v Jičíně v Hradecké ulici napadli dva mladíci. Hlídka na místě zjistila, co se vlastně stalo. Žena vlivem opilosti upadla na silnici a přitom se mylně domnívala, že byla napadena. Naštěstí si pádem nepřivodila žádné zranění, a tak mohla pomalou chůzí pokračovat k domovu.
 
Sobota 7. července 2012
OPILÝ ŘIDIČ - Krátce před jednou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Jinolicích osobní vozidlo Audi A3, které řídil pětadvacetiletý muž. Už jak otevřel dveře, bylo policistům jasné, že se před jízdou posilnil alkoholem. A nemýlili se. Jejich domněnky potvrdila provedená dechová zkouška, která u něj prokázala přes 1,5 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti mu hrozí ve správním řízení pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - Po druhé hodině ranní vyjeli muži zákona do malé obce na Jičínsku, kde řešili manželské neshody. Notně opilý muž se vrátil domů a vzhledem k tomu, že bylo zamčeno, začal bouchat na dveře.  Manželka se ho bála, a tak raději neotevřela. To muže ještě více rozběsnilo, vzal koště a rozbil skleněnou výplň dveří. Poté si sedl do vozu, kde usnul. Hlídka muže vyzvala k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala přes 2,2 promile alkoholu. Navíc se vůči  hlídce choval arogantně a neustále policistům  opakoval, že si na ně bude stěžovat. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
VANDAL PONIČIL DVEŘE - V ranních hodinách se obrátila na policii žena ze Sobotky s tím, že jí neznámý pachatel poškodil vstupní dveře do bytu. „Vyzdobil“ je hanlivými nápisy a různými obrazci. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
ŘIDIČ UJEL BEZ ZAPLACENÍ - V odpoledních hodiních natankoval neznámý řidič u benzínové čerpací stanice v Jičíně v Hradecké ulici do blíže nezjištěného osobního vozidla necelých 9 litrů benzínu v hodnotě 305 korun a poté bez zaplacení ujel. Po drzém řidiči pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.    
 
KRÁDEŽ VLAJKY - Neobvyklý případ šetří soboteční policisté. Jde o krádež státní vlajky, kterou neznámý zloděj odcizil ze stožáru před základní školou. Celková škoda byla vyčíslena na jeden tisíc korun.
 
OPILÉMU MUŽI SE NECHTĚLO VSTÁVAT - V odpoledních hodinách vyjela záchranná služba do Nové Paky, kde před jednou z místních restaurací ležel na chodníku muž. Naštěstí nešlo o nic vážného, pouze byl silně opilý. Záchranářům sdělil, aby ho nerušili a nechali spát.

SOUSEDSKÉ NESHODY - Ve večerních hodinách si „vjeli do vlasů“ dva sousedé v Žereticích. I když nejdříve žádali o příjezd policejní hlídky, nakonec si vše rozmysleli s tím, že si spor mezi sebou vyřeší sami. Policisté alespoň oběma stranám řádně domluvili. 

URÁŽKY MEZI SOUSEDY - Další sousedé se nepohodli v Hořicích. Jeden z nich se opil a druhého pak začal slovně urážet. Tomu se to pochopitelně nelíbilo a vše oznámil na policii. Po příjezdu hlídky už nic kupodivu oznamovat nechtěl s tím, že si vše vyřídí sám. 
 
 
Neděle 8. července 2012
KRÁDEŽ SKÚTRU - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Konecchlumí, kde neznámý pachatel odcizil skútr Piaggio Tec-Typhoon žluté barvy, který byl zaparkovaný u nedalekého rybníka. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 11 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
NEPOVEDENÁ KRÁDEŽ - Po osmé hodině ranní vyšetřovali policisté krádež kompresoru v Židovicích, který byl odcizen  v objektu jedné z firem. Během šetření zjistili, kdo má krádež na svědomí. Jedná se o dva muže ve věku 27 a 41 let, kteří kompresor naložili na zahradní frézu a vydali se přes pole domů. Cestou jim ale fréza přestala jet. Zjistili, že mají vybitou baterii, a tak ji odnesli domů, kde ji nabili. Když se po několika hodinách vrátili, už na ně čekali policisté. Starší z nich, který přijel na jízdním kole,  byl tak opilý, že nebyl schopen s hlídkou komunikovat. Druhý pro změnu  utekl do  slunečnicového pole, kde se schoval. Dlouho mu však hra na schovávanou nevydržela. Postaral se o něj služební pes, který ho s přehledem našel a hnal přes pole na druhou stranu, kde skončil v „náruči“ policistů. Nakonec se oba přiznali s tím, že chtěli kompresor prodat ve sběrně druhotných surovin. K tomu už ale nedošlo a místo výdělku, je čekají výdaje. Za přestupek proti majetku jim totiž ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.
 
ŽENA SKONČILA NA ZÁCHYTCE - Během dne řešili policisté rodinné neshody v Jičíně a v Hořicích a večer pak vyjeli do Vysokého Veselí, kde se na náměstí povalovala silně opilá žena. Vzhledem k tomu, že ležela v jízdním pruhu a na výzvy policistů nereagovala, nezbylo nic jiného, než ji převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
 
 
nprap. Hana Klečalová
9. července 2012 v 15:28

 

vytisknout  e-mailem