Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové zpravodajství

Od pátku do neděle s pardubickými policisty. 

   Během víkendu od pátku 5. září 2008 do neděle 7. září 2008 telefonovalo na linku 158 okolo 200 občanů. Zhruba polovička telefonátů byla dále využitelná pro potřeby policie. Policisté začali dále šetřit 20 nových podezření z trestných činů a zadokumentovali 62 přestupkových jednání.
   Během této doby došlo na Pardubicku k 22 dopravním nehodám, při nichž byly tři osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda dosáhla výše 1.001.000 korun. O tom, jaké dopravní obtíže způsobila jedna z nehod si můžete přečíst v samostatném odkaze v rubrice Zpravodajství. V jednom případě hrál opět svou roli i alkohol za volantem. Devatenáctiletý mladík z Dašic jel v neděli, okolo deváté hodiny večer,  se svým vozidlem Škoda Favorit po komunikaci mezi obcemi Dašice a Platěnice. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu a povrchu vozovky, na mokré komunikaci dostal smyk, sjel do příkopu a poté ještě narazil do oplocení dvou domů. Po dopravní nehodě nechal vozidlo nabourané v plotě a z místa odešel do Dašic. Tam odsud asi o půl desáté večer zatelefonoval na linku 158 a operačnímu důstojníkovi oznámil, že mu bylo vozidlo odcizeno. Na místo vyjeli policisté oddělení hlídkové služby, kterým se však zjevně podnapilý mladík přiznal, že operačnímu důstojníkovi lhal, že k žádné krádeži nedošlo a že s vozidlem havaroval sám. Policisté proto vyrozuměli kolegy z oddělení dopravních nehod a u řidiče zatím provedli orientační dechovou zkoušku, která byla ve 21:40 pozitivní a to 0,99 g/kg alkoholu v dechu. Na místě byl řidiči také samozřejmě ihned zadržen řidičský průkaz a on byl převezen k odběru biologického materiálu ke zjištění skutečné hladiny alkoholu v krvi. Aby toho mladý řidič neměl málo, nehodu vyšetřujícím policistům ještě nepředložil ani doklad o sjednaném zákonném pojištění odpovědnosti za škody způsobné provozem vozidla.
 
   Policisté z Obvodního oddělení Holice jeli v pátek po ráno do Jaroslave, kde měl dle oznamovatelky volně pobíhat rotvajler. Policisté projeli celou obec, psa však nikde nenašli. O věci vyrozuměli starostku obce.
   Na linku 158 také telefonovala zoufalá žena, že je doma s manželem, který je ve velice špatném psychickém stavu, má pocit, že ho neustále někdo pronásleduje. Paní jsme doporučili, aby se o zdravotním stavu manžela poradila s lékařem.
   V pátek okolo jedné hodiny po obědě nám oznámila nějaká paní, že šla po Tyršových sadech a za ní šel muž, který se ukájel. Nic hlásit nechtěla, jen nám to dávala na vědomí. Do sadů ihned vyjeli policisté, projeli a prošli je křížem krážem, ale žádného muže uvedeného popisu nenašli.
   Dlouhá doba byla zřejmě muži, který v pátečních podvečerních hodinách odešel z jednoho z lůžkových oddělení pardubické nemocnice. Třiatřicetiletý muž měl odejít i s transfůzí zapojenou do ruky. Lékaři uvedli, že je i psychicky nemocný. Ani ne za půl hodiny přijala linka 112 oznámení o jistém muži pohybujícím se v centru města. Když na místo přijeli naši policisté tak zjistili, že se jedná o zmizelého pacienta a proto ho odvezli zpět do nemocnice.
   Trojice dětí z jedné obce na Pardubicku si v pátek vyrazila zřejmě na večerní výlet. Ani ne po půl hodině je však zajistili policisté a za hodinu je již předávali vystrašeným rodičům.
   Všímavý pán telefonoval v noci z pátku na sobotu policistům,  že v Polabinách v bývalém bazénku před Základní školou Grussova, leží nějaký muž. Na místo se jeli podívat polabinští policisté. Ti však zjistili, že muž se zde chtěl asi jen prospat, vzal si batoh, který měl pod hlavou a odešel pryč.
   V mnoha případech se také o víkendu řešilo rušení nočního klidu. Na tenisové kurty vyjížděli policisté Obvodního oddělení Pardubice III, tam se slavili 50té narozeniny. Pětašedesátiny se zase slavily v Doubravicích, kam vyjeli policisté Obvodního oddělení Pardubice II. Aby nepřišli zkrátka ani policisté v centru města, tak Ti byli přivoláni do jednoho podniku v ulici Sladkovského. Až do půlnoci měli povolenou akci v Srchu na hřišti. Již ve 22:10 ale přišla stížnost od muže, kterému se zdálo, že hudební produkce je příliš hlasitá. Pořadatelé však policistům z Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč sdělili, že produkci ukončí okamžitě.

vytisknout  e-mailem