Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Zpívající host rušil na ránem noční klid.  

Během uplynulého víkendu přijali policisté na Jičínsku několik desítek oznámení, vyšetřovali přečiny i přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali opilci, kteří rušili noční klid.

Pátek 8. července 2016

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před jednou hodinou ranní si stěžovali občané z Nové Paky na hluk, který vycházel z jedné z restaurací na Dukelském náměstí. Hlídka na místě zjistila, kdo má rušení nočního klidu na svědomí. Jednalo se o šestadvacetiletého hosta, který velmi hlasitě zpíval. Policisté mu domluvili a vyzvali ho, aby přestal zpívat, což také udělal.

158 - Po poledni zamířili kopidlenští policisté do Dětenic, kde měla opilá žena vést kočárek. Hlídka oznámení prověřila a přitom na silnici ve směru na Libáň zastihla ženu s dítětem, která měla v dechu 0,68 promile alkoholu. Nutno zdůraznit, že nevykazovala známky opilosti a byla schopná se o dítě postarat.  

NALEZENÉ KOLO - Krátce po čtrnácté hodině se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že u jednoho ze supermarketů našel svoje odcizené jízdní kolo. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která se od oznamovatele dozvěděla, že po chvíli čekání si pro kolo přišel jeho kamarád. Nakonec vyšlo najevo, že nejde o krádež, ale o nedorozumění. Kamarád si totiž od něj kolo půjčil. Po zjištění těchto skutečností se policisté více případem nezabývali.

SILNIČNÍ KONTROLA - Po patnácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Sedličkách osobní vozidlo Škoda Octavia, které řídil čtyřiadvacetiletý mladík. Policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla negativní, což se nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu. Navíc mu ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

ZRANĚNÁ KRÁVA - Před šestnáctou hodinou upozornila na lince 158 řidička na zraněnou krávu, která se pásla se stádem na louce u Přibyslavi. Zvíře, které oznamovatelka litovala,  mělo mít poraněnou nohu a hřbet. Policisté kontaktovali majitele stáda, který již o zraněné krávě věděl a věc řešil.

PES NA SILNICI - V odpoledních hodinách měl v Sobotce v Zahradní ulici volně pobíhat velký hnědý pes, který obtěžoval kolemjdoucí. Policisté následně zjistili jeho majitele, který si ho odvedl domů.   

RODINNÉ NESHODY - V podvečerních hodinách došlo i na rodinné neshody. Krátce po devatenácté hodině vyjeli hořičtí policisté do Cerekvice nad Bystřicí, kde se měla strhnout hádka mezi zetěm a jeho tchyní. Muž, který měl rodině vyhrožovat fyzickou újmou, měl být podle napadené ženy opilý. Po  příjezdu hlídky již byl na místě klid. Policisté zjistili, že mezi nimi došlo pouze ke slovní rozepři. Případ na místě vyřešili domluvou.

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Před třiadvacátou hodinou upozornil muž z Jičína na hluk, který měl vycházet z jedné z restaurací v ulici 17. listopadu. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o venkovní hudební produkci. Vzhledem k pokročilé době upozornila provozovatele, aby hudbu ztišil, což také udělal. Poté již k rušení nočního klidu nedocházelo.

NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - Po třiadvacáté hodině se obrátil na policii muž, který uvedl, že jsou v úseku mezi obcemi Valdice a Železnice vytrhané a po silnici poházené patníky. Hlídka oznámení prověřila, ale žádné patníky na silnici nenašla. Co muže k oznámení vedlo, již policisté nezjišťovali.

HLASITÁ HUDBA - Před půlnocí si stěžovali hosté  ubytovaní v kempu v Jinolicích na hlasitou hudbu, kvůli které nemohli spát. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že před jednou z restaurací probíhá venkovní diskotéka, kterou má provozovatel povolenou do jedné hodiny ranní. Hudbu nakonec ztišil, aby nerušil ostatní hosty.

 

Sobota 9. července 2016

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce po jedné hodině ranní rušila hlasitá hudba i obyvatele Vojic. V tomto případě se jednalo o oslavu narozenin, která probíhala na zahradě v altánu a která se neobešla bez hudební produkce. Policisté věc na místě vyřídili domluvou.

PARTNERSKÉ NESHODY - Před třetí hodinou ranní se obrátila na policii žena z Hořic s tím, že se na ni dobývá bývalý přítel, který je opilý a prý ji vyhrožuje, že ji zabije. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří zjistili, že mezi partnery došlo pouze ke slovní rozepři. Nakonec muž, který měl v dechu 1,5 promile alkoholu, z domu odešel s tím, že přespí na chatě.

NAPADENÍ V LIBÁNI - V časných ranních hodinách se obrátil na policii muž z Libáně s tím, že ho u kostela fyzicky napadli čtyři muži. Po příjezdu oznamovatel už tak sdílný nebyl. Prý vše dával policistům jen na vědomí a více se k případu odmítl vyjádřit.

SPOR O PENÍZE - Po deváté hodině ranní řešili kopidlenští policisté neshody mezi babičkou a vnukem. Spor vznikl ohledně peněz, které si chtěl vnuk údajně vypůjčit od své babičky. Když je nedostal, naštvaný odešel a přitom měl hodit na zem její mobilní telefon. Po příjezdu policistů již byl na místě klid. Vzhledem k tomu, že již žena nechtěla věc řešit, více se případem policisté nezabývali.

ZAPOMNĚTLIVÝ ŘIDIČ - V dopoledních hodinách natankoval řidič u benzínové čerpací stanice v Jičíně do osobního vozidla Daewoo benzín a poté bez zaplacení ujel. Nakonec se ukázalo, že řidič pouze zapomněl pohonné hmoty uhradit. Následně se totiž vrátil a dluh vyrovnal.

VOLNĚ POBÍHAJÍCÍ PES - Před polednem měl v Budčevsi pobíhat po silnici ve směru na Kopidlno černý ovčák s vodítkem. Policisté oznámení prověřili, ale žádného psa nikde nenašli.

VÝTRŽNICTVÍ V BÍLSKU - Po dvaadvacáté hodině zamířili hořičtí policisté do Bílska, kde měl pětadvacetiletý mladík na návsi během společenské akce napadnout o sedmnáct let staršího muže.  Nejdříve mu měl dřevěnou tyčí rozbít mobilní telefon a přitom ho vulgárně urážet, poté ho měl dokonce i fyzicky napadnout. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin výtržnictví, za což v případě prokázání viny hrozí mladému muži až dva roky vězení.

HLASITÁ HUDBA V JIČÍNĚ - Před třiadvacátou hodinou zamířili jičínští policisté do Hradecké ulice, kde si obyvatelé stěžovali na rušení nočního klidu. Hlídka na místě zjistila, že zde v rámci Jičínského hudebního léta probíhá koncert tří rockových kapel, který byl řádně nahlášen a povolen až do půlnoci.

 

Neděle 10. července 2016

OPILÝ ŘIDIČ - Krátce před jednou hodinou ranní kontrolovali jičínští policisté v Konecchlumského ulici osobní vozidlo Seat Toledo, které řídil osmadvacetiletý muž.  Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,81 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Navíc mu hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.

HULÁKAJÍCÍ MLADÍCI - Nad ránem měla parta mladíků převracet v Libáni popelnice a přitom hulákat jak na lesy. I když na místo okamžitě vyjeli kopidlenští policisté, přesto nikde mladíky nezastihli a ani nenašli žádné převrácené popelnice.

LEŽÍCÍ OPILEC - Po třetí hodině ranní vyjeli novopačtí policisté do Chotče, kde měl u kostela ležet opilý muž, který měl mít navíc nohy do silnice. Policisté muže probudili a  následně doprovodili domů.  

POSPREJOVANÁ FASÁDA - Sobotečtí policisté pátrají po neznámém „výtvarníkovi“, který na Malém náměstí posprejoval černou barvou  fasádu jednoho z domů. Majitelka vyčíslila škodu na 3 tisíce korun. Pachateli za přečin poškození cizí věci hrozí až rok vězení.

NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - V odpoledních hodinách zaměstnal sobotecké policisty pětadvacetiletý muž z Libošovic, který na linku 158 oznámil, že se popral s kamarádem a že se pořeže. Hlídka nakonec zjistila, že se s nikým nepopral  a ani se nepořezal. Vše si totiž vymyslel jako už mnohokrát předtím. Policisté si nakonec všimli, že má na ruce starší zranění, a tak ho převezli do jičínské nemocnice. Zde se však nenechal ošetřit a z nemocnice odešel. Policisté ho následně vypátrali a vzhledem k tomu, že nebyl ohrožen na životě, převezli ho do místa jeho bydliště, kde ho předali matce.

VOLÁNÍ O POMOC - Po jednadvacáté hodině se obrátila na policii žena z Lázní Bělohradu s tím, že od sousedů zaslechla volání o pomoc. Hlídka vše prověřila a přitom zjistila, že došlo k hádce manželů, kteří na sebe pouze křičeli. Nikdo z nich údajně o pomoc nevolal a rovněž nechtěli, aby věc policisté řešili.

por. Hana Klečalová, DiS.
12. července 2016 v 12:40

vytisknout  e-mailem