Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČINSKO - Policisty zaměstnali hlavně opilí řidiči. 

Pátek 2. prosince 2016

Po osmé hodině ranní oznámil na linku 158 majitel rodinného domu v Markvarticích, že se mu někdo vloupal do garáže. Na místo vyjeli sobotečtí policisté, kteří zjistili, že k žádnému vloupání nedošlo. Vrata, která nebyla řádně uzavřena, neotevřel zloděj, ale zřejmě  silný vítr.

Krátce po šestnácté hodině zamířili jičínští policisté do jednoho z bytových domů v Sokolovské ulici, kde mělo  dojít k vloupání do sklepních prostor. Nakonec se ukázalo, že se neznámý pachatel do sklepa nedostal, ale „pouze“ poškodil troje dveře. Svým jednáním způsobil  škodu ve výši nejméně 3 tisíce korun.  Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

Před osmnáctou hodinou si stěžoval muž z Hořic na namrzlou vozovku v Pelikánově ulici. Oznámení prověřili městští strážníci, kteří zjistili, že je silnice zcela sjízdná bez jakékoliv námrazy.

Po dvacáté hodině se obrátil na  policisty muž z Nové Paky s tím, že má problémy s opilou přítelkyní, která měla demolovat zařízení bytu a házet po něm židle. Po příjezdu hlídky již byl na místě klid. Žena, která se před svým běsněním pohádala s partnerem, už vše pomalu uklízela. Policisté případ šetří  jako přestupek proti občanskému soužití.

Krátce  po třiadvacáté hodině si stěžoval muž z Jičína na hluk, který vycházel z baru v Ruské ulici, a on nemohl s rodinou spát. Policisté kontaktovali provozovatele baru, který hudbu ztišil. V tomto případě postačila k vyřízení domluva.

Před třiadvacátou hodinou kontrolovala policejní hlídka v Jičíně na Lidickém náměstí osobní vozidlo Volkswagen Passat, které řídila čtyřiadvacetiletá žena. Provedená dechová zkouška u ní prokázala 0,3 promile alkoholu. Za jízdu pod vlivem alkoholu hrozí řidičce ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

V pozdních nočních hodinách oznámila na linku 158 žena z Prahy, že má strach o svého třiašedesátiletého kamaráda, kterému se nemůže dovolat. Vzhledem k tomu, že má zdravotní problémy, tak se o něj začala bát. Jeho telefon byl nedostupný a nebyl ani v zaměstnání. Nakonec vše dobře dopadlo. Muž se jí totiž ozval s tím, že je živý a zdravý, a tak více od policistů žena nežádala.

Před půlnocí si stěžovala žena z Nové Paky na skupinu osob, která měla hulákat před jednou z restaurací v Tyršově ulici.  Na místo vyjeli policisté, kteří oznámení prověřili, ale žádné rušení nočního klidu nezaznamenali. Přesto policisté na stížnost upozornili majitele restaurace, který uvedl, že hosté chodí kouřit ven na zahradu, kde se mohou bavit nahlas a tím pak mohou rušit obyvatele sousedních domů. 

Sobota 3. prosince 2016

Před druhou hodinou ranní měl ležet uprostřed silnice v Nové Pace v Lípové ulici neznámý muž. Hlídka zjistila, že se jedná o místního občana, který uklouzl na zledovatělé vozovce a upadl na zem. Naštěstí nebyl zraněn, a tak ho policisté doprovodili domů.

Krátce po třetí hodině ranní oznámil na linku 158 opilý muž, že ho na diskotéce v Jičíně v Denisově ulici obtěžuje neznámý cizinec. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že k žádnému obtěžování nedošlo. Oznamovatel se totiž na policii obrátil pouze z preventivních důvodů, protože se s cizincem pohádal a bál se, aby ho nenapadl. Policisté věc na místě vyřídili domluvou.

Před sedmou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Jičíně  v Revoluční ulici osobní vozidlo Opel Astra, které řídil čtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,95 promile alkoholu. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil. Za jízdu v opilosti mu hrozí ve správním řízení několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a vysoká pokuta.

Krátce před osmou hodinou ranní oznámila na policii žena  z Vysokého Veselí, že jí někdo z chodby domu odcizil ledničku. Nakonec se ukázalo, že zmizel pouze obsah lednice, a to maso, jitrnice, jelita, salámy a další pochutiny v hodnotě téměř  1.500 korun. Po „hladovém“ zloději pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.

Po poledni upozornil jeden z motoristů na osobní vozidlo Škoda Roomster, které jelo ve směru od Jičína na Kopidlno a přitom mělo kličkovat ze strany na stranu. Policisté oznámení prověřili a uvedené vozidlo zkontrolovali. Řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla negativní. Muž hlídce uvedl, že po silnici v žádném případě nekličkoval. 

V odpoledních hodinách  přijali policisté oznámení o odstaveném vozidle Peugeot 406 u Slatin, které mělo rozbité boční okno. Hlídka vše prověřila a následně kontaktovala majitele, který uvedl, že je vozidlo porouchané a vzhledem k tomu, že se nedá opravit, tak ho nechá odtáhnout na autovrakoviště. Více se případem policisté nezabývali.

 Před osmnáctou hodinou pobíhal v Sobotce ve Špálově ulici pes, který zřejmě hledal svého pána. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo zjistit jeho majitele, postaral se o něj pracovník městského úřadu, který ho odchytil.

V podvečerních hodinách zadrželi v jednom ze supermarketů v Hořicích zákazníka, který zde měl odcizit lahev tvrdého alkoholu. Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo. Muž byl totiž opilý a do obchodu vešel s taškou, ve které již měl uvedenou lahev alkoholu. Tuto skutečnost ale zapomněl při vstupu do prodejny nahlásit pokladní. Poté, co se vše vysvětlilo, byl muž opět volný.

„Veselo“ bylo ve večerních hodinách na jedné z ubytoven v Jičíně v ulici J. Š. Kubína, kde měli čtyři opilí muži demolovat zařízení. Po příjezdu hlídky již byl na místě klid. Policisté zjistili, že jeden z mužů rozbil dveře, a vzhledem k tomu, že se dohodl se správcem ubytovny na náhradě škody, tak se více případem nezabývali. 

V  pozdních nočních hodinách vyjeli novopačtí policisté do Lomnické ulice, kde si majitel rodinného domu stěžoval na sousedy, kteří mu měli svítit halogenovým světlem do oken. Hlídka vše prověřila a přitom zjistila, že soused oznamovatele pouze venku kouřil a přitom se na jeho domě rozsvítilo světlo na pohybový senzor. V tomto případě nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání.

V noci se měla v jedné z restaurací ve Vysokém Veselí strhnout hádka mezi hostem a personálem. Host nebyl údajně spokojen s kvalitou jídla, které odmítl zaplatit. Po příjezdu hlídky své jednání přehodnotil a účet uhradil. Host ani personál nakonec nechtěli věc řešit prostřednictvím policie.

Před půlnocí se měl v blízkosti železničního přejezdu v Jivanech pohybovat silně opilý muž. I když okamžitě na místo vyjela policejní hlídka, přesto již muže nikde nezastihla. Podle svědků měl odejít domů. 

Neděle 4. prosince 2016

V odpoledních hodinách pobíhal na vlakovém nádraží ve Staré Pace zlatý labrador, který nekontrolovatelně vbíhal do kolejiště. Policisté kontaktovali starostu obce, který zajistil jeho odchyt. Psa poté předal jeho majiteli.

Večer usedl za volant osobního vozidla Toyota Yaris opilý sedmapadesátiletý řidič, kterého u Zelenecké Lhoty zastavila policejní hlídka. Muž, který měl v dechu 0,54 promile alkoholu, policistům uvedl, že vypil pět desetistupňových piv. O jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.

Po dvacáté hodině zavítala do jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží nepoctivá zákaznice, která zde odcizila různé zboží v hodnotě 3.691 korun. Lup si uložila do tašky a poté se vydala k pokladně, kterou prošla bez zaplacení. Za pokladní zónou jí k její smůle zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o šestadvacetiletou ženu, která v prodejně nekradla poprvé. Již v listopadu zde odcizila zboží v hodnotě nejméně 520 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

Krátce před třiadvacátou hodinou zamířili novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde ve vinárně odmítl jeden  z hostů zaplatit útratu. Hlídka na místě zjistila, že jde o občanskoprávní spor, neboť host prohrál veškeré peníze na výherním automatu a potom už mu nic nezbylo na zaplacení útraty. Nakonec se obě strany mezi sebou domluvily, a další přítomnost policistů tak nebyla nutná.

mjr. Hana Klečalová
7. prosince 2016 v 09:30

vytisknout  e-mailem