Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Muž žádal policisty, aby domluvili jeho ženě.  

Uplynulý víkend zaměstnali policisty na Jičínsku hlavně zloději a opilci. Pozadu však nezůstaly ani neshody mezi partnery a sousedy. 
 
Pátek 9. října 2015
KRÁDEŽ NÁDOB - V časných ranních hodinách vnikl neznámý pachatel do objektu zemědělského družstva v Třtěnicích, kde v jedné z budov odcizil plastové měrné nádoby k testování kravského mléka. Majitel vyčíslil škodu na 15 tisíc korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají hořičtí policisté.
 
VLOUPÁNÍ DO VOZIDLA - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v ulici U Stadionu vloupal v noci do osobního vozidla Nissan. Ze zavazadlového prostoru pak odcizil dva reproduktory Sony a další věci, vše v celkové hodnotě téměř 4 tisíce korun. Za přečin krádeže hrozí pachateli až dva roky vězení.
 
OPRAVA SILNICE - Po poledni upozornil na lince 158  řidič osobního vozidla na neoznačenou dodávku a tři pracovníky, kteří v Chotči v tzv. esíčku opravovali komunikaci, což se oznamovateli zdálo velmi nebezpečné. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že je vozidlo řádně označené a pracovníci, kteří zde prováděli štěrkový zásyp krajnice, měli na sobě reflexní vesty. Vzhledem k tomu, že se dělníci nedopustili žádného  prohřešku, více se policisté  oznámením nezabývali.

SLOVNÍ NAPADENÍ - Krátce po čtrnácté hodině se obrátila na policii zoufalá řidička osobního vozidla Toyota Yaris, kterou měly na parkovišti před jedním ze supermarketů v Jičíně slovně napadnout dvě ženy ve věku 27 a 47 let. Prý ji vulgárně urážely, a to jen proto, že zaparkovala moc blízko jejich vozidla Ford Fiesta. Nakonec se ženy uklidnily a hádku, která se rozpoutala, více řešit nechtěly.
 
BEZOHLEDNÝ ŘIDIČ - Před osmnáctou hodinou vyjeli jičínští policisté do Ruské ulice, kde mělo být zaparkované vozidlo Citroen, jehož řidič měl předtím ve Valdicích „vybrzďovat“ ostatní vozidla. Policisté oznámení prověřili, ale uvedený vůz nikde nenašli.
 
VÝFUK NA SILNICI - V podvečerních hodinách zamířili hořičtí policisté do Milovic, kde měl na silnici ležet výfuk. Muži zákona ale žádný předmět na silnici nenašli.
 
NEBEZPEČNÁ JÍZDA - Na nebezpečnou jízdu řidiče, který měl mezi Sobotkou a Jičínem kličkovat mezi vozidly, upozornil policisty jeden z „ohrožených“ řidičů. I když se policisté snažili nebezpečně jedoucí auto vypátrat, už se jim to nepodařilo.
 
 
Sobota 10. října 2015
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před jednou hodinou ranní zamířili hořičtí policisté do Žižkovy ulice, kde si místní občané stěžovali na jednoho ze sousedů, který je obtěžoval hlasitou hudbou a křikem. Hlídka muži domluvila a důrazně ho upozornila, aby hudbu ztišil, což také udělal.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Po druhé hodině ranní kontrolovali sobotečtí policisté ve Staňkově Lhotě osobní vozidlo Peugeot 406, které řídil osmnáctiletý mladík. Během kontroly se řidič podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na cannabis. Za jízdu pod vlivem drog hrozí řidiči ve správním řízení několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
JEZEVEC = ŠKODNÁ - Před čtvrtou hodinou ranní se obrátil na sobotecké policisty muž s tím, že asi viděl pytláka, který se s baterkou v ruce pohyboval za jeho domem, a poté uslyšel výstřel. Hlídka oznámení prověřila a zjistila, že oním „pytlákem“ byl myslivec, který střílel na škodnou, a to na jezevce.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - V časných ranních hodinách řešili jičínští policisté partnerské neshody. Třiadvacetiletá žena se obrátila na policii s tím, že se pohádala s partnerem kvůli kamarádce, která je přišla navštívit, a on s ní odešel z bytu neznámo kam, což se jí pochopitelně nelíbilo. Vzhledem k tomu, že z toho byla zoufalá, potřebovala si o tom s někým pohovořit.
 
SPOLEK KOMÍNÁŘU - Údajně deset až patnáct lidí mělo být v dopoledních hodinách na teplárenském komíně v Nové Pace. Vzhledem k tomu, že v minulosti již několik lidí z komína spadlo, vydala se na místo policejní hlídka. Našla zde skupinu osmi lidí ze spolku komínářů, kteří měli výstup na komín domluven s majitelem.
 
OPILÁ ŘIDIČKA - Před polednem kontrolovala policejní hlídka v Cholenicích osobní vozidlo Škoda Fabia, které řídila devatenáctiletá slečna. Provedená dechová zkouška u ní prokázala 0,37 promile alkoholu, za což jí hrozí ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v obci Mladějov vloupal do jedné z rekreačních chalup. Z technické místnosti následně odcizil křovinořez, motorovou pilu a další nářadí v hodnotě nejméně 20 tisíc korun. Pachateli za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - V podvečerních hodinách řešili sobotečtí policisté sousedské neshody v ulici Na Benešově, kde měl čtyřicetiletý muž fyzicky napadnout šestnáctiletého souseda, kterého měl bez důvodu udeřit do levého spánku. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

 
Neděle 11. října 2015
PARTNERSKÉ PROBLÉMY - Před jednou hodinou ranní obrátil na policii muž z Dobré Vody s tím, že má dlouhodobé neshody se svojí manželkou a neví, co má dělat. Hlídka se na místě od oznamovatele, který měl v dechu přes 1,6 promile alkoholu, dozvěděla, že jim to „neklape“, a chtěl od policistů poradit. Navíc je žádal, aby si s jeho paní promluvili. Policisté muže odkázali na manželskou poradnu, kde s nimi situaci proberou a určitě jim i poradí.
 
SLOVNÍ ROZEPŘE - Nad ránem došlo v jedné z jičínských heren ke slovní rozepři mezi obsluhou a opilým sedmapadesátiletým hostem, který se domáhal dalšího alkoholu. Vzhledem k tomu, že mu obsluha odmítla „nalít“, a navíc ho vyprovodila z baru ven, rozhodl se vše oznámit na policii. Zřejmě čekal, že ho policisté pochopí a obsluze domluví. Opak byl ale pravdou. Místo obsluze domluvili policisté oznamovateli, kterému navíc doporučili, aby se šel domů vyspat. Což kupodivu pochopil a odešel.
 
OPILEC URÁŽEL HOSTA - Další opilec obtěžoval ráno ostatní hosty v jedné z restaurací v Jičíně na Lidickém náměstí. Jednalo se o jednatřicetiletého muže, který zde vulgárně urážel o generaci staršího hosta. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
USMRCENÉ OVCE - Novopačtí policisté pátrají po majiteli dvou psů -  ohaře a zlatého retrívra, kteří v dopoledních hodinách vnikli ve Staré Pace na pastvinu, kde s největší pravděpodobností zakousli dvě ovce a jednu zahnali neznámo kam. Majitel vyčíslil škodu na 4 tisíce korun.

VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - V odpoledních hodinách vyjeli novopačtí policisté do Staré Paky, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z rekreačních chalup. Dovnitř se dostal oknem, které rozbil, a následně zde odcizil sušenky. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na nejméně 1.200 korun. Pachateli za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.
 
SLOVNÍ NAPADENÍ V HOLÍNĚ - Po dvacáté hodině řešili jičínští policisté sousedské neshody v Holíně. Dva muži zde měli slovně vyhrožovat sousedovi, a to proto, že měl jeho pes pokousat jejich psa. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
nprap. Hana Klečalová DiS.
13. října 2015 v 14:09

vytisknout  e-mailem