Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - V kočárku nebylo dítě, ale poklop od kanálu 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku relativní klid. Muže zákona zaměstnali hlavně drobní zloději, kteří kradli v supermarketech, a dále opilci, kteří nezvládali svá „unavená těla“.
 
Pátek 5. dubna 2013
PODVEDENÝ TAXIKÁŘ - V časných ranních hodinách  „naletěl“ dvěma mužům řidič taxi, který je vezl ze Dvora Králové nad Labem do Jičína. Krátce po čtvrté hodině ranní  oba muži vystoupili v Jičíně na Lidickém náměstí, kde jeden z nich předal taxikáři mobilní telefon a peněženku s řidičským průkazem s tím, že si zajde na ubytovnu pro peníze a hned se vrátí. Následně oba odešli a už se pochopitelně nevrátili. Zda věci, které jeden z mužů dal řidiči do zástavy, byly jeho, prověřují jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
UNESENÁ SESTŘENICE - V dopoledních hodinách se obrátil na policii muž z Kopidlenska s tím, že postrádá svoji šestadvacetiletou sestřenici, která měla údajně odjet proti své vůli do Německa. Policisté se následně s ženou telefonicky spojili a dozvěděli se od ní, že je již se svým přítelem v Německu a že se jí daří dobře. Na dotaz, proč tedy mají o ni příbuzní strach, uvedla, že rodina jejich vztahu nepřeje. Ona prý ale nemá v úmyslu se vrátit domů a v Německu zůstane. Vzhledem k tomu, že je to její svobodné rozhodnutí, nezbude rodině nic jiného než se s tím smířit.
 
V KOČÁRKU VEZLI POKLOP OD KANÁLU - Před jedenáctou hodinou dopolední kontrolovali sobotečtí policisté nedaleko Oseku  dvaatřicetiletého muže a jeho o tři roky mladší přítelkyni, kteří vlekli plně naložený dětský kočárek. Nebyly v něm ovšem děti, jak by se dalo předpokládat, ale víko od kanálu a dvě železné trubky. Muži zákona zjistili, že to nejsou jejich věci, ale že je odcizili v Horním Bousově. Vzhledem k tomu, že se jedná o sousední okres, vyjela na místo i policejní hlídka z Mnichova Hradiště, která věc vyřídila v blokovém řízení. Oběma pak nezbylo nic jiného než se vrátit na „místo činu“, kde víko usadili zpět na kanál a trubky vrátili tam,  kde je předtím vzali.
 
DÝM NAD LESEM - Dým vycházející z lesa nedaleko Ohařic vyděsil v dopoledních hodinách jednoho z projíždějících řidičů, který vše okamžitě oznámil na policii. Policisté následně informaci ověřili u hasičů, kde zjistili, že zde lesníci pálí větve. 
 
0SLEPICE MAJÍ ZŘEJMĚ PŘESTÁVKU - Krátce po poledni se obrátila na linku 158 starší žena z Libáně s tím, že jí někdo krade vajíčka a přitom že  „zamordoval“  tři slepice. Žena byla velmi zoufalá a žádala okamžitý příjezd policie. Hlídce pak vysvětlila, že již několik dní nachází v kurníku jen jedno nebo dvě vejce, a přitom před několika týdny sbírala až deset vajec denně. Z toho vydedukovala, že jí musí někdo vejce krást. Policisté prohlédli jak kurník, tak i jeho okolí, ale žádné narušení nezjistili. Slepice zřejmě jen odpočívají a nesnášejí tolik vajec jako předtím.  Muži zákona rovněž nezjistili, že by uhynulé slepice, které již stačila žena pohřbít, měl někdo na svědomí.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V odpoledních hodinách se vydal do jednoho ze supermarketů v Nové Pace jednatřicetiletý muž, který ovšem nepřišel nakupovat, ale krást. Místo do nákupního košíku si ukládal vybrané zboží do kapes bundyn a u pokladny za něj nezaplatil. Z lupu se ale dlouho neradoval. Za pokladní zónou ho zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
KRÁDEŽ MĚDĚNÉHO SVODU - Po patnácté hodině vyjeli jičínští policisté do Ostružna, kde neznámý pachatel odcizil z budovy fary 20 metrů měděného okapového svodu, 10 objímek a 4 měděná kolena. Celková škoda byla vyčíslena na 4.500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILEC MĚL MÁLO - Silně opilý šestadvacetiletý muž se vydal v podvečerních hodinách do jedné z restaurací v Hořicích, kde se domáhal dalšího alkoholu. Vzhledem k jeho stavu mu však obsluha odmítla alkohol nalít, což muže velmi popudilo. Okamžitě začal bouchat dveřmi a přitom vykřikoval sprosté výrazy na adresu obsluhy i hostů. Nakonec z restaurace odešel. Venku ho pak kontrolovala policejní hlídka, které slíbil, že půjde spát. Vzhledem k tomu, že mu policisté moc nevěřili, raději ho domů doprovodili.
 
RODINNÉ SPORY - Před devatenáctou hodinou se obrátila na linku 158 starší žena z malé obce na Jičínsku s tím, že ji fyzicky napadl manžel. Hlídka na místě zjistila, že nedošlo k  fyzickému útoku, ale  pouze ke slovní rozepři. Nakonec se oba umířili, a tak další přítomnost hlídky již nebyla nutná.
 
Sobotka 6. dubna 2013
KRÁDEŽ LEŠENÍ - Ráno vyjeli jičínští policisté do Ostružna, kde neznámý pachatel odcizil ze zahrady jednoho z domů 24 dílů  HAKI lešení v hodnotě nejméně 10 tisíc korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají jičínští policisté.
 
KRÁDEŽ KABELU - V dopoledních hodinách vyšetřovali policisté ve Starém Místě krádež dvou akumulátorů a kabelu, který neznámý zloděj odstřihl z kalového čerpadla. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 2.500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Krátce před jedenáctou hodinou dopolední se vydal do jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží nepoctivý zákazník, který zde odcizil salám a další potraviny v celkové hodnotě 250 korun. Při krádeži ho odhalil pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o sedmapadesátiletého muže, který kromě toho, že musel lup vrátit, dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
KOMINÍCI BYLI "SKUTEČNÍ" - Na podezřelé kominíky, muže a ženu, kteří v  odpoledních hodinách obcházeli domácnosti v Přibyslavi a přitom nabízeli své služby, upozornilo na lince 158 několik oslovených rodin. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že se nejedná o podvodníky, ale o skutečné kominíky.
 
ČERNÝ PASAŽÉR - Na černého pasažéra, který cestoval ve vlaku z Dolního Bousova do Sobotky, upozornila krátce po osmnácté hodině průvodčí. Hlídka však soupravu ani muže na vlakovém nádraží v Sobotce nezastihla.
 
RUM DLOUHO NEVYDRŽEL - V podvečerních hodinách zavítal do jedné z prodejen v Jičíně na autobusovém nádraží čtyřicetiletý muž, který v oddělení lihovin odcizil lahev rumu. Schoval si ji pod bundu a  cestou k pokladně pravidelně upíjel, až  skoro celou lahev vypil. Takto došel až k pokladně, kde ho zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc zadokumentovala a následně předala k projednání místně příslušnému správnímu orgánu.
 
Neděle 7. dubna 2013
OPILÁ ŽENA NECHTĚLA DOMÛ - Krátce před čtvrtou hodinou ranní bouchala notně opilá žena v Hořicích na vlakovém nádraží na dveře kanceláře. Na místo vyjeli městští strážníci a policisté, se kterými žena nejdříve odmítala spolupracovat. Nakonec se umoudřila a mužům zákona sdělila, jak se jmenuje a kde bydlí. Policisté chtěli ženu doprovodit domů, kam však odmítla kvůli neshodám s manželem jít. Nakonec skončila u své sestry, kam ji hlídka doprovodila.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V dopoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka u Robousích vozidlo  Ford Transit, které řídil třiapadesátiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že má zablokovaný řidičský průkaz. Z tohoto důvodu si za porušení zákona vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
KRÁDEŽ RUMU - Krátce po třinácté hodině zavítal do jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici šestnáctiletý mladík, který zde odcizil lahev rumu. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou.
 
NÁLEZ URNY - V odpoledních hodinách byla u obce Vršce nalezena urna s popelem, kterou policisté zajistili. V současné době zjišťují, kdo má tento hanebný čin na svědomí.
 
RODINNÉ NESHODY - V nočních hodinách se obrátila na policii žena z Lázní Bělohradu s tím, že jí do bytu vnikl silně opilý bývalý manžel, který jí vyhrožuje. Policisté zjistili, že k žádnému násilí nedošlo, a věc vyřídili na místě  domluvou. 
 

nprap. Hana Klečalová
8. dubna 2013 v 14:47

vytisknout  e-mailem