Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Řidič čtyřkolky se schoval v obilném poli  

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Nejvíce práce měli policisté s opilci, kteří se v horkých dnech "poctivě" osvěžovali pivem a různými destiláty.
 
Ti méně opilí "jen" rušili noční klid, další vyvolávali hádky v rodině nebo se sousedy a ti nejvíce otrlí usedli za volant. Jako například devětadvacetiletý řidič vozidla Ford Transit, kterého v  neděli 1. července dopoledne kontrolovala v Kbelnici policejní hlídka. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,8 promile alkoholu. Řidič ani nezapíral a přiznal se, že si před jízdou dal tři piva a panáka rumu. Za jízdu v opilosti mu ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Pátek 29. června 2012
KRÁDEŽ VĚCÍ ZE STANU - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do kempu v Milovicích, kde dva mladíci prořízli u stanu, ve kterém spali manželé, boční stěnu. Vzniklým otvorem pak jeden z nich prohledával prostor stanu a přitom vzbudil muže, který ho chytil za ruku. Zloděj se mu však vysmekl a spolu se svým kumpánem utekli směrem k zadní části kempu. Manželé později zjistili, že ve stanu jsou proříznuty další otvory a chybí jim mobilní telefon, pouzdro s_dioptrickými brýlemi a klíče od osobního vozidla. Odcizené věci se nakonec našli v kempu nedaleko jejich stanu, kde je zloději při útěku odhodili. I tak jim za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.
 
PES V AUTĚ - V dopoledních hodinách upozornil na lince 158 anonym na týrání psa, kterého majitel ponechal v zaparkovaném vozidle v Jičíně v ulici Pod Koželuhy. Hlídka se na místě od řidiče dozvěděla, že byl ve školce pro dítě a musel psa na několik minut nechat ve voze.
 
OSLAVA KONCE ŠKOLNÍHO ROKU - Konec školního roku patřičně oslavilo několik mladíků v Hořicích, kteří notně posilněni alkoholem uráželi v odpoledních hodinách nedaleko školní jídelny kolemjdoucí a přitom se střídavě vozili v popelnici. Jejich zábavě udělali konec městští strážníci, kteří mladíkům udělili blokové pokuty.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V podvečerních hodinách se vydal do jednoho z obchodních domů v Jičíně na Husově třídě dvaadvacetiletý mladík, kterýv oddělení lihovin odcizil lahev vodky v hodnotě 142 korun. I když se snažil být při krádeži nenápadný, přesto neunikl pozornosti pracovníka bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka, která vyjela na místo, věc vyřídila blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
VOZÍČKÁŘ NA VÝLETĚ - Před devatenáctou hodinou vyjela policejní hlídka v Jičíně na Žižkovo náměstí, kde se měl před hotelem Paříž nacházet zraněný "vozíčkář". Policisté na místě zjistili, že se jedná o staršího muže, který spadl z vozíku. Naštěstí se mu nic nestalo, a tak za pomoci kolemjdoucích opět nasedl a odjel. Po dvaadvacáté hodině se obrátila na linku 158 pracovnice domu s pečovatelskou službou v Hořicích s tím, že postrádají sedmaosmdesátiletého vozíčkáře, který odjel neznámo kam. Byl jím onen muž, který na Žižkově náměstí spadl z vozíku. Policisté ho po krátkém hledání našli v Jičíně na vlakovém nádraží, kde zůstal až do příjezdu pracovníků hořického domu s pečovatelskou službou.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - Krátce před třiadvacátou hodinou se obrátila na policii žena z Vrbice s tím, že ji napadl manžel, který jí vyhrožuje újmou na zdraví. Hlídka na místě zjistila, že oba manželé nejdříve popíjeli u svých známých a po návratu domů si zřejmě vlivem vypitého alkoholu začali vyčítat, co se dalo. Po příjezdu policistů už byl v domě klid, na který navíc dohlíželi známí obou manželů.
 
HLASITÁ HUDBA RUŠILA OBČANY - Před půlnocí vyjeli muži zákona na Březku, kde si místní obyvatelé stěžovali na hlasitou hudbu, která vycházela z restaurace. Po příjezdu hlídky už bylo v obci naprosté ticho.
 Hlasitá hudba, která vycházela z místního baru, rušila i občany v Nové Pace. I v tomto případě stačila obsluha hudbu před příjezdem hlídky ztišit.
 
Sobota 30. června 2012
MLADÍK ŘÍDIL POD VLIVEM DROG - Krátce před jednou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka nedaleko Sobotky osmnáctiletého mladíka, který řídil osobní vozidlo Škoda Felicia. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem nebyl pod vlivem omamné a psychotropní látky. Ani nezapíral a sám se přiznal, že před několika dny vykouřil jointa marihuany. Za jízdu pod vlivem drog hrozí řidiči ve správním řízení několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
VANDAL V JIČÍNĚ - Neznámý vandal řádil po třetí hodině ranní v Jičíně v ulici Na Hrádku, kde u jednoho z rodinných  domů rozbil plexisklovou výplň okna v hodnotě nejméně 500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ŘÍDIL, I KDYŽ NESMĚL - V dopoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Bartoušově osobní vozidlo Škoda Forman, které řídil dvaatřicetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat, neboť má rozsudkem Okresního soudu v Jičíně vysloven do srpna letošního roku zákaz řízení všech motorových vozidel. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tři roky vězení.
 
SPROSTÝ ZÁKAZNÍK - Po deváté hodině dopolední obtěžoval sprostými nadávkami opilý muž zákazníky  jedné z prodejen na hořickém náměstí. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že se jedná o místního občana, kterému v dechu naměřili přes 0,7 promile alkoholu. Muže následně nasměrovali k domovu, kam se ochotně vydal.
 
STŘELBA V NOVÉ PACE - Podivnou zábavu si vymysleli dva hoši, kteří v odpoledních hodinách stříleli v Nové Pace z okna bytu airsoftovou pistolí. Na jejich jednání upozornil policisty muž, který se nedaleko místa střelby pohyboval se svojí rodinou. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dva chlapce ve věku 14 a 15 let, kteří údajně stříleli jen do stromů. Dušovali se, že ani jeden z nich nechtěl při střelbě někomu ublížit. Po provedeném výslechu byli oba předání do rukou rodičů, kteří z nich určitě měli radost.
 
OPILÝ MUŽ URAŽEL SVOJI MATKU -  odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Cerekvice nad Bystřicí, kde opilý třiadvacetiletý mladík slovně urážel svoji matku. Policisté mladíkovi naměřili v dechu přes 2,3 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že s ním nebyla žádná řeč a na výzvy policistů, aby se choval slušně, nebal, nezbylo nic jiného než ho převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde zůstal do vystřízlivění.
 
BOTY SE SCHOVÁVALY POD LAVICÍ - Po sedmnácté hodině vyšetřovali jičínští policisté v nemocnici krádež bot, které měl neznámý zloděj odcizit jednomu z návštěvníků. K žádné krádeži však nedošlo, neboť boty ležely zakopnuté pod lavicí v čekárně.
 
KRÁDEŽ MĚDĚNÝCH OKAPÛ - Neznámý zloděj úřadoval na Březce, kde u jedné z chat demontoval a následně odcizil několik metrů měděných okapových svodů v hodnotě téměř 4.500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
RODINNÁ ŠARVÁTKA - V podvečerních hodinách se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že ji slovně napadl bývalý manžel. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ÚTĚK Z OBCHODU - Po devatenácté hodině přistihla vedoucí jedné z prodejen v Nové Pace zákaznici, která zde odcizila maso, alkohol a drogistické zboží. I když se ženě podařilo utéct, přesto jí to nebylo nic platné. V prodejně totiž zapomněla svoji kabelku, ve kteréměla osobní doklady. A tak teď bude mít třiadvacetiletá zákaznice policistům co vysvětlovat.
 
OPILÁ ŽENA LEŽELA V PŘÍKOPU - Ve večerních hodinách vyjela policejní hlídka do Ústí u Staré Paky, kde se měla v příkopu povalovat opilá žena. Policisté ženu probudili a následně se od ní dozvěděli, že žádnou pomoc nepotřebuje. Pouze prý při cestě domů z restaurace zakopla a spadla do příkopu. Následně se zvedla a pokračovala v cestě k domovu.
 
VENKOVNÍ ZAHRÁDKY LÁKAJÍ ŠTAMGASTY - Po dvaadvacáté hodině řešili policisté rušení nočního klidu. Nejdříve vyjeli do Nové Paky, kde mělo několik hostů, kteří seděli venku před z restaurací, hulákat jak na lesy. Hlídka všem domluvila a doporučila, aby se přemístili do restaurace, což také učinili.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Následně policisté vyjeli do Libuně, kde nedaleko vlakového nádraží probíhala hudební produkce, kterou účastníci po příjezdu hlídky ukončili.
 
Neděle 1. července 2012
POVOLENÁ AKCE SKONČILA AŽ RÁNO - Krátce před jednou hodinou ranní si stěžovali obyvatelé jičínského sídliště na účastníky cyklistické soutěže, kteří na Šibeňáku pořádali afterparty. Vzhledem k tomu, že ji měl pořadatel povolenou až do páté hodiny ranní, nezbylo stěžovatelům nic jiného, než počkat do rána, až vše skončí.
 
NESNÁŠENLIVÍ OBČANÉ - Další, kdo údajně rušil noční klid, byli návštěvníci jedné z restaurací v Jičíně na Valdštejnově náměstí. Hlídka, která vyjela na místo, však žádné rušení nočního klidu nezaznamenala.
 
HLUČNÁ OSLAVA - Hlučno bylo i v Sobotce, kde na hřišti probíhaly oslavy založení fotbalového klubu. Místní ale pro takovou slávu neměli pochopení a několikrát žádali na lince 158, aby byla zjednána náprava. I když strážci zákona na místě žádný velký hluk nezaznamenali, přesto upozornili pořadatele, aby hudbu ztišili. Po druhé hodině ranní už byl na hřišti naprostý klid.
 
OPILÝ ŘIDIČ SE SCHOVAL V POLI - Po třetí hodině ranní se rozhodla hlídka kopidlenských policistů zastavit v Dětenicích řidiče čtyřkolky, který neměl na hlavě přilbu. Ten však policisty ignoroval a místo, aby zastavil, přidal plyn a ujížděl směrem na Brodek. Policisté ho okamžitě začali pronásledovat. Řidič nakonec sjel ze silnice na polní cestu, kde pokračoval směrem k hájence. Po několika metrech však nezvládl řízení a havaroval. Čtyřkolku nechal na místě a sám se schoval v poli s obilím, kde ho policisté po chvíli našli a vyzvali k prokázání totožnosti. Nutno zdůraznit, že se muž choval velmi agresivně a s policisty odmítl spolupracovat. Dokonce se několikrát bezúspěšně pokusil o útěk. Vždy ho ale zradily nohy, které měl zřejmě vlivem vypitého alkoholu moc těžké. V dechu mu totiž policisté naměřili přes 2,4 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že byl stále agresivnější, kopal kolem sebe a snažil se policistům vysmeknout, nezbylo jim nic jiného, než ho pomocí hmatů a chvatů zpacifikovat a následně mu nasadit pouta. Muže poté převezli na policejní služebnu, kde zjistili, jeho totožnost. Jednalo se o šestadvacetiletého muže, kterého následně propustili. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látku mu hrozí až roční vězení.
 
KRÁDEŽ MOTOCYKLU - V odpoledních hodinách úřadoval v Hořicích neznámý pachatel, který v ulici Pod Lipou odcizil motocykl Jawa Babeta v hodnotě 4.500 korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZLODĚJ ODJEL ŠKODOVKOU - V odpoledních hodinách odcizil neznámý pachatel ve Štikově osobní vozidlo Škoda Fabia černé barvy, které bylo zaparkované na louce nedaleko závodiště. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 80 tisíc korun. Případ šetří jičínští kriminalisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až tři roky vězení.
 
SPORY O POZEMEK - V podvečerních hodinách vyjeli muži zákona do Tuře, kde mělo dojít k sousedským neshodám. Jeden z místních měl údajně ořezávat stromy a házet větve po svých sousedech. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dlouhodobý spor o pozemek, který si musí obě strany mezi sebou vyřešit. I tak všem na místě policisté domluvili a vysvětlili, jak by se měli k sobě navzájem chovat.
 
OPILEC NAČERPAL SÍLY - Po dvaadvacáté hodině ležel v Hořicích u hřiště silně opilý muž. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místního občana, který si zřejmě jen potřeboval odpočinout. Jakmile nabral potřebné síly, vydal se opět k domovu.
 
nprap. Hana Klečalová
2. července 2012 v 18:44
 

 

vytisknout  e-mailem