Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Na dvoře zůstalo prase a husa. 

Během uplynulého víkendu přijali policisté na Jičínsku několik desítek oznámení.  Nejvíce muže zákona zaměstnaly rodinné a partnerské neshody a v noci pak rušení nočního klidu. 

Pátek 14. srpna 2015
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před třetí hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do Valdic, kde skupinka mladíků „tůrovala“ vozidlo a přitom rušila noční klid. Muži zákona mladíkům na místě domluvili a vysvětlili, jak se mají v noci chovat.
 
SPÍCI NÁJEMNÍK - Na dunění hudby, která vycházela z bytu ve třetím patře panelového domu v Kopidlně v ulici U Cihelny, upozornili policisty sousedé. Hlídka na místě zjistila, že nájemník usnul a vůbec mu nevadilo, že měl nahlas puštěné rádio. Vypnul ho až poté, co ho muži zákona probudili.
 
ÚDAJNÉ NAPADENÍ - Po třinácté hodině se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že byl v jednom ze supermarketů na Husově třídě napaden členem ochranné služby, který byl dle jeho názoru určitě zdrogovaný. Oznamovatel trval na tom, aby se policisté okamžitě začali případem zabývat.  Když mu ale sdělili, aby se dostavil na nejbližší policejní stanici podat trestní oznámení, už tak horlivý nebyl a uvedl, že si vše ještě rozmyslí.
 
KOUŘ V OSTROMĚŘI - Do hustého dýmu se zahalila v odpoledních hodinách část Ostroměře. Policisté zjistili, že kouř vychází ze zahrady, na které majitel domu pálil zahradní odpad. Je až neuvěřitelné, že si troufl v tomto velmi suchém období tímto způsobem odpad likvidovat. Naštěstí vše dobře dopadlo a po příjezdu policistů už byl oheň uhašen.
 
KRÁDEŽ KROCANA - Před patnáctou hodinou zamířili jičínští policisté do Čejkovic, kde ze zahrady zmizeli dva krocani a krůta o celkové váze zhruba 50 kilogramů. Po řádění zloděje zde zůstalo pouze poraněné prase se šrámem na hlavě a husa. Policisté teď pátrají po neznámém pachateli, který drůbež odcizil. Jestli má na svědomí i poranění čuníka, není zřejmé, neboť zranění na hlavě si mohl způsobit i sám. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
NABÍDKA MASÁŽÍ - Palec nahoru si zaslouží šestaosmdesátiletá seniorka z Pecky, kterou měly v odpoledních hodinách navštívit dvě neznámé ženy s nabídkou masáží. Důchodkyně je ale odmítla a vykázala od domu. To si zaslouží velkou pochvalu. Mohlo se totiž jednat o podvodnice, které ji mohly i okrást.
 
VYPALOVÁNÍ TRÁVY - V podvečerních hodinách vypaloval majitel jednoho z domů ve Starých Hradech trávu. V tomto suchém období, dost odvážný počin. Naštěstí byl velmi opatrný, ohniště o velikosti 2x3 metry měl řádné ohraničené a po příjezdu policistů byl oheň uhašen. Věc byla na místě vyřízena domluvou.
 
AGRESIVNÍ OPILEC - Ve večerních hodinách se povaloval v Jičíně v blízkosti baru na Husově ulici opilý muž, který byl zraněný a navíc agresivní. Policisté mu v dechu naměřili přes 1,6 promile alkoholu. Muž měl jen drobné poranění, které mu na místě ošetřili pracovníci záchranné služby. Nejdříve tvrdil, že upadl, poté, že ho někdo strčil. Nakonec sdělil, že si vše ještě rozmyslí a až vystřízliví, tak se dostaví na policejní služebnu.
 
"ŠIKOVNĚ" ZAPARKOVANÉ VOZIDLO - Večer se obrátili na policii dobrovolní hasiči z Libáně, kteří nemohli vozidlem zajet do „hasičárny“, neboť na vjezdu stálo osobní vozidlo Nissan. Policisté následně kontaktovali majitelku vozu, která uvedla, že nissana zde zaparkoval její syn a že hned zjedná nápravu.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Pět minut po dvaadvacáté hodině si stěžoval na rušení nočního klidu muž z Robous. Dále uvedl, že kvůli hlučným hostům v restauraci nemohou jeho děti spát. Hlídka zjistila, že v restauraci probíhá firemní akce. Organizátoři hudbu ztišili a poté již byl relativní klid.
 
HLUK NA PECCE - Hluk vadil i obyvatelům Pecky, kteří upozornili na soukromou diskotéku, která se konala na zahradě jednoho z domů.  Muži zákona oznámení prověřili a zjistili, že zde probíhala rodinná oslava. Účastníky upozornili na noční klid a vyzvali je, aby hudbu ztišili, což udělali.     
   
PARTNERSKÉ NESHODY - V noci došlo i na partnerské neshody na jedné z jičínských ubytoven, kde se měl silně opilý muž pohádat se svojí přítelkyní, která byla rovněž pod vlivem alkoholu. Nakonec se udobřili, a tak další přítomnost policistů nebyla nutná.
 
POUŤOVÉ ATRAKCE - Novopačtí policisté zamířili před půlnocí na náměstí, kde si místní obyvatelé stěžovali na rušení nočního klidu. Nelíbil se jim hluk puštěných kolotočů a dalších pouťových atrakcí. Hlídka oznámení prověřila, ale žádné narušení veřejného pořádku nezaznamenala.
 
V sobotu 15. srpna  po třetí hodině ranní mělo dojít v jedné z restaurací v Nové Pace k rvačce dvou mladíků. Nakonec se ukázalo, že šlo pouze o slovní rozepři. Ještě před příjezdem hlídky si mladíci vše vyříkali a poté, co se udobřili, odešli  společně domů. 
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Nad ránem zamířili jičínští policisté do kempu v Jinolicích, kde mělo docházet k rušení nočního klidu. Skupinka mladých lidí měla údajně křičet na pláži a rušit tak ostatní rekreanty ve spánku. Muži zákona ale žádný hluk na místě nezaznamenali.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - V dopoledních hodinách oznámil na linku 158 muž z Pecky, že byl napaden svojí bývalou manželkou. Dále uvedl, že mu sprostě nadávala a navíc mu přibouchla nohu do dveří, čímž mu měla způsobit lehké zranění. Policisté na místě zjistili, že je pár v rozvodovém řízení a v současné době řeší majetkové vyrovnání. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OVCE NA SILNICI - Před polednem pobíhaly po silnici v Kacákově Lhotě ovce, které ještě před příjezdem hlídky majitel zahnal do ohrady.
 
KRÁDEŽ KOLA - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který u Čejkovic odcizil pánské horské kolo Olpran růžovo-fialové barvy v hodnotě 1.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEZNÁMÍ MUŽI - V podvečerních hodinách se obrátil na policii muž ze Staré Paky s tím, že se zde zdržují dva asi čtyřicetiletí muži, o kterých nikdo nic neví, a proto jsou všichni z nich nervózní. Oznamovatel žádal policisty, aby je okamžitě zkontrolovali. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místní bezdomovce, kteří se zde zdržují již delší dobu. K panice tak nebyl žádný důvod.
 
POKÁCENÝ STROM - Zajímavý případ řešili v pozdních nočních hodinách novopačtí policisté. Čtyřiadvacetiletý muž v Nádražní ulici pokácel motorovou pilou vzrostlý smrk, který spadl na silnici. Nutno zdůraznit, že muž nejenže neměl ke kácení stromu povolení, ale navíc byl silně opilý. V dechu mu policisté naměřili 2,5 promile alkoholu. Z tohoto důvodu ho vyzvali k vydání motorové pily, což učinil, a poté ho převezli do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Tím to ale pro něj neskončilo, případ policisté dál šetří.
 
V neděli 16. srpna krátce před jednou hodinou ranní ležel v Hořicích v Žižkově ulici silně opilý sedmadvacetiletý muž, který svým tělem částečně zasahoval do vozovky. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 2,6 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že nemohl téměř chodit, natož mluvit, skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
 
NESHODY V DOBRÉ VODĚ - Nad ránem řešili hořičtí policisté partnerské neshody v Dobré Vodě. Dvaapadesátiletý muž měl opakovaně fyzicky napadat svoji manželku, kterou měl chytit pod krkem a navíc jí měl rozbít mobilní telefon. Případ šetří policisté jako přestupky proti majetku a proti občanskému soužití.
 
HLASITÁ HUDBA - Po druhé hodině ranní oznámila na linku 158 návštěvnice kempu v Jinolicích, že z chatky č. 3 vychází hlasitá hudba. Hlídka, která vyjela na místo, věc vyřídila domluvou.
 
HLUČNÁ PARTY - Na rušení nočního klidu si stěžovali i obyvatelé obce Nevratice, kde se již druhý den měla konat hlučná party. Dle oznamovatelky byl prý hluk slyšet široko daleko. Když ale policisté přijeli na místo, už byl všude naprostý klid.
 
"BOJ" O DCERU - V odpoledních hodinách řešili novopačtí policisté rodinné neshody v Šafaříkově ulici. Manželé se zde dohadovali ohledně roční dcery, kterou chtěla žena odvézt ke své matce, s čímž její manžel nesouhlasil a chtěl, aby dcera zůstala doma. Po příjezdu hlídky se oba uklidnili a v klidu situaci vyřešili. I tak případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Před sedmnáctou hodinou se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že jeho kamarádku, se kterou je na náměstí, fyzicky napadl její přítel a ona se teď bojí jít domů. Jeho oznámení bylo velmi zmatené. A nebylo se co divit. Muž byl totiž silně opilý a opilá byla i jeho kamarádka a manželka, se kterými seděl na náměstí. Vzhledem k tomu, že nebyli schopni sdělit, co se vlastně stalo, doporučili jim muži zákona, aby se dostavil na policii až vystřízliví.
 
NÁLEZ PSA - Ve večerních hodinách oznámil na linku 158 muž z Přibyslavi, že našel vlčáka a neví, co s ním. O psa se postarala pracovnice útulku, která zajistila jeho odchyt a následné umístění v útulku. 
 
SOUKROMÉ TECHNO - V noci vyjeli novopačtí policisté do Bělé u Pecky, kde se měla na soukromém pozemku konat technoparty. Kvůli velkému hluku údajně nemohli lidé z okolí vůbec spát. Po příjezdu hlídky již byl na místě naprostý klid.
 
nprap. Hana Klečalová DiS.
17. srpna 2015 v 22:00

 

vytisknout  e-mailem