Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisty si opilý muž chtěl jen prohlédnout.  

Během uplynulého víkendu se na Jičínsku takřka nekradlo, zato se hodně „pilo“. Opilci řádili v restauracích, prováděli „rozdílení“ v rodinách a ti odvážnější usedli za volant. A že jich nebylo málo.
 
Pátek 28. února 2014
ZMATENÉ OZNÁMENÍ - Odpoledne vyjeli jičínští policisté do jednoho ze supermarketů na autobusovém nádraží, kde se měl nacházet pořezaný muž. Hlídka na místě zjistila, že se nejedná o muže, ale o ženu, která nebyla pořezaná, pouze měla zdravotní problémy.
 
OPILÝ CYKLISTA - Na notně opilého čtyřiačtyřicetiletého cyklistu, kterému ve večerních hodinách „nestačila“ v Dobré Vodě silnice, si „posvítili“ hořičtí policisté. A to doslova. Cyklista totiž kromě toho, že měl v dechu přes 1,5 promile alkoholu, jel na neosvětleném kole, které navíc nebrzdilo.  Z tohoto důvodu mu hlídka zakázala další jízdu. Tím to to ale neskončilo. Cyklistu totiž ještě čeká správní řízení.   
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Po jednadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace osobní vozidlo Škoda Octavia, které řídil osmadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,5 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti čeká řidiče ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
ZDROGOVANÝ ŘIDIČ - Červený nápis STOP na policejním voze ukončil v pozdních nočních hodinách v Rohoznici jízdu osobního vozidla Peugeot 106, které řídil dvacetiletý mladík. Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. To se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten byl naopak pozitivní na cannabis. O dalším osudu řidiče bude rozhodovat příslušný správní orgán. Řidiči hrozí vysoká pokuta a pochopitelně zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Sobota 1. března 2014
NAPADENÝ MLADÍK - Na policii se obrátil dvacetiletý mladík, kterého měl krátce po druhé hodině ranní nejdříve slovně a poté i fyzicky napadnout v  Jičíně na Valdštejnově náměstí bývalý partner jeho přítelkyně.  Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
KÁCENÍ DŘEVA - V dopoledních hodinách se obrátil na linku 158 řidič, kterému se nelíbilo zajištění těžařských prací u Vřešťova. Lesní dělníci zde měli kácet stromy podél vozovky, která se tak stala neprůjezdnou. Oznamovatele rozzlobilo to, že na probíhající práce nebyli řidiči nijak upozorněni. Hlídka, která vyjela na místo, však žádné pochybení ze strany těžařů nezjistila.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Ne zrovna idylické vztahy panují mezi partnery v Nové Pace, kteří si v odpoledních hodinách v notně podnapilém stavu vyčítali, co se dalo. Vulgárně se uráželi a vůbec jim nevadilo, že je přitom sledují jejich nezletilé děti. Muž měl nakonec svoji družku chytit pod krkem. Naštěstí jí žádné zranění nezpůsobil. Policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
PODEZŘELÍ HOSTÉ  - V odpoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do jednoho z hotelů, kde se měli zdržovat dva muži, kteří se zdáli majiteli podezřelí. Hlídka oba muže vyzvala k předložení dokladů, čemuž ochotně vyhověli. Poté podnik opustili.
 
SLABOST PRO UNIFORMU - Krátce po osmnácté hodině oznámil na lince 158 opilý muž ze Sobotecka, že si na železničním přejezdu u Libošovic všiml černého vozidla, které nezastavilo před dopravní značkou STOP. Dále uvedl, že vozidlo jelo směrem na Sobotku. Hlídka na místě zjistila, že k uvedenému jednání vůbec nedošlo. Oznamovatel, který má hlavně v opilosti slabost pro policejní  uniformy a vozy,  chtěl jen muže zákona vidět. Když si hlídku prohlédl, už nic oznamovat nechtěl.   
 
V PŘÍKOPU NIKDO NELEŽEL - Po devatenácté hodině měl ležet v příkopu na obchvatu Jičína neznámý muž. Policisté, kteří celý úsek prohledali, však nikoho nenašli.

OPILÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Bělé u Pecky osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil dvacetiletý mladík. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,5 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Neděle 2. března 2014
NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ -  krátce před jednou hodinou ranní přijali policisté oznámení o partě mladíků, která měla v Jičíně u vlakového nádraží převracet popelnice. Přivolaní policisté však žádné převrácené popelnice nenašli. Je otázkou, proč si oznamovatel vše vymyslel.
 
ZTRACEN´Ý MOBIL - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který nad ránem našel v kulturním domě ve Valdicích mobilní telefon Sony Xperia go St27i černé barvy, v hodnotě 4.500 Kč, a tento si ponechal. Věc šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
NAPADENÝ OPILEC - Před šestou hodinou ranní se obrátil na policii notně opilý muž s tím, že byl v restauraci na Veliši fyzicky napaden. Nakonec se ukázalo, že šlo pouze o verbální konflikt s ostatními hosty. Vše si s nimi ještě před příjezdem hlídky vyříkal, a tak už nic od policistů nepožadoval.
 
ČERNÁ SKLÁDKA - Neskutečně drze si počínal známý pachatel, který v lokalitě Maňovice založil černou skládku domovního odpadu. Případ šetří policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
 
PLAŠENÍ PTÁKÛ - Na dva muže, kteří stříleli v Lázních Bělohradě na hřbitově po ptactvu, upozornil na lince 158 anonym. Hlídka na místě zjistila, že muži ptáky pouze plašili, aby neznečisťovali omítku kostela a hroby. Věc policisté na místě vyřídili domluvou.
 
NESNESITELNÉ TROUBENÍ - Jako ve filmu Homolka a tobolka to vypadalo v podvečerních hodinách v Jičíně v ulici U Stadionu, kde řidič osobního vozidla Škoda Favorit zaparkoval před domem tak nešťastně, že zablokoval výjezd dalšímu vozidlu, jehož řidič nejméně 15 minut neustále troubil, což pochopitelně obtěžovalo v okolí bydlící občany. Po příjezdu městských strážníků se již favorit ani „troubící“ řidič na místě nenacházeli  a v ulici byl naprostý klid.
 
nprap. Hana Klečalová
3. března 2014 v 14:20 
 

vytisknout  e-mailem