Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Nebyl to zloděj, jen si majitel vozidla nabíjel mobilní telefon. 

Během uplynulého víkendu řešili policisté na Jičínsku jednu dopravní nehodu za druhou. Na vině bylo jak nepříznivé počasí, tak zřejmě i nepozornost řidičů a spěch. Celkem muži zákona vyšetřovali 9 dopravních nehod, při kterých bylo 5 osob lehce zraněno. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně 750 tisíc korun.
 
Pátek 6. února 2015
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Ráno vyšetřovali jičínští policisté krádež peněz v nemocnici. Neznámý pachatel vnikl na lůžkovém oddělení do jednoho z pokojů, kde ze zásuvky stolku odcizil peněženku, ve které se nacházely osobní doklady, dvousetkorunová bankovka a další písemnosti. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
VANDAL V HOŘICÍCH - V dopoledních hodinách řádil v Hořicích neznámý vandal, který v Riegrově ulici před jedním z domů rozbil okno u vozidla Peugeot 307. Majitel vyčíslil škodu na 4.500 korun. Po vandalovi pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
ZABOUCHLÝ BYT - Po poledni asistovali policisté při otevření bytu v Jičíně v ulici Kosmonautů, který si majitelka nedopatřením zabouchla. Dovnitř jí pomohli přivolaní hasiči, kteří dveře otevřeli.
 
NAPADENÍ V DOMĚ - V odpoledních hodinách řešili jičínští policisté napadení v ulici K. Vika, kde měl ve vchodě jednoho z domů udeřit padesátiletý muž do obličeje o osm let staršího muže. Spor měl vzniknout kvůli dluhům přítelkyně jednoho z nich. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Sobota 7. února 2015
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Krátce po jedné hodině ranní přijali novopačtí policisté oznámení o krádeži kabelky, kterou měl neznámý pachatel odcizit na plese. Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo. Kabelku si totiž omylem vzala opilá slečna, která ji hned ráno vrátila majitelce.
 
POŠKOZENÝ ZÁVĚS - Na stejném plese poškodil jeden z mladíků závěs a neměl se k tomu, aby škodu uhradil. Hlídka na místě zjistila, že ho neponičil úmyslně, ale že ztratil rovnováhu a přitom o závěs zachytil. I tak bude muset způsobenou škodu zaplatit.  
 
MAJITEL NABÍJEL MOBIL -  Po druhé hodině ranní se obrátil na policii muž z Libáně s tím, že někdo v Jičínské ulici krade peugeota. Na místo okamžitě  vyjeli kopidlenští policisté, kteří v uvedeném vozidle zastihli majitele vozidla. Má totiž doma odpojenou elektřinu a tak si ve voze dobíjel mobilní telefon.
 
FALEŠNÍ TAXIKÁŘI - Před čtvrtou hodinou oznámil na linku 158 anonym, že před jednou z diskoték v Jičíně nabízejí řidiči přepravu osob a přitom nemají vozidla označená TAXI. Policisté na místě vše zkontrolovali, ale nenašli nikoho, kdo by neoprávněně taxislužbu provozoval.
 
VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - V dopoledních hodinách vyšetřovali kopidlenští policisté případ vloupání do rekreační chalupy v Chyjicích. Zloděj se dovnitř dostal oknem, které poškodil, a poté v kuchyni odcizil alkohol, konzervy a granule pro kočky. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 1.100 korun. Případ šetří policisté jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
SBĚR KLESTÍ - Na skupinku osob, která krátce před šestnáctou hodinou nakládala u polní cesty v Čálovicích klestí z pokácených stromů, upozornil jeden z občanů. Policisté zjistili, že se jedná o sociálně slabé občany, kterým majitel stromů povolil klestí odvézt.
 
NAPADENÍ V LÁZNÍCH BĚLOHRADĚ - Večer zaměstnal novopacké policisty muž z Lázní Bělohradu, kterého měl fyzicky napadnout šestadvacetiletý nájemník. Oznamovatel se totiž nejdříve opil a poté se vydal rovnat účty s nájemníkem, kterého měl navíc slovně urážet. Ten si to pochopitelně nenechal líbit a „praštil“ ho takovým způsobem, až muž upadl na zem. Nutno zdůraznit, že k pádu přispěl i alkohol, kterého napadený vypil víc než dost. V dechu mu totiž policisté naměřili přes 1,8 promile alkoholu. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NASCHVÁLY - Ve večerních hodinách se obrátila na policii žena z malé obce na Jičínsku s tím, že jí prý bývalý manžel, se kterým nemá majetkové vypořádání, dělá schválnosti. Naposledy měl vyměnit zámek na vratech a tím jí měl znemožnit vstup do společného obydlí. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILÝ ŘIDIČ - Krátce po dvaadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Popovicích osobní vozidlo Kia Rio, které řídil dvaačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Neděle 8. února 2015
NEZODPOVĚDNÝ ŘIDIČ - Po druhé hodině ranní kontrolovali jičínští policisté v ulici Na Hrádku osobní vozidlo Opel Vectra, které řídil nebo se spíše snažil řídit čtyřiačtyřicetiletý muž. Byl totiž opilý, což také potvrdila dechová zkouška, která u něj prokázala přes 1,2 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.  
 
ZBYTEČNÝ VÝJEZD - Nad ránem požádala policisty dispečerka rychlé záchranné služby o asistenci při ošetření podnapilého a agresivního hosta v jedné z novopackých restaurací. Muž ale jakékoliv ošetření odmítl a z místa před záchranáři utekl.
 
ÚTĚK Z NEMOCNICE - V noci byla za asistence policistů převezena rychlou záchrannou službou do jičínské nemocnice čtyřiačtyřicetiletá žena, která měla požít větší množství léků. Údajně ji bolela hlava, a tak si vzala prášky proti bolesti, které měla zapít alkoholem. V ranních hodinách ovšem žena z nemocnice utekla. Policisté ji následně na žádost nemocničního personálu vypátrali a převezli zpět.
 
RODINNÁ ROZEPŘE - Ve večerních hodinách zamířili kopidlenští policisté do Běchar, kde mělo dojít ke konfliktu mezi opilým otcem a jeho synem. Nakonec se ukázalo, že došlo k nedorozumění a o další přítomnost policistů muži nestáli.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Ohařicích osobní vozidlo Mercedes Benz Vito, které řídil sedmatřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj dopadla na výbornou, což se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten byl pozitivní na Cannabis. O jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
nprap. Hana Klečalová
10. února 2015 v 12:45
 

vytisknout  e-mailem