Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Mladý řidič se mýlil, test na marihuanu byl pozitivní.  

Pátek 3. ledna 2014
PARTNERSKÉ NESHODY - Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do Horního Lochova, kde mělo dojít k roztržce mezi bývalými partnery. Věc oznámil kamarád ženy, který ovšem nebyl incidentu přítomnem. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o klasický rozchod partnerů bez jakéhokoliv napadení. Muž si pouze sbalil tašku se svými věcmi a z domu odešel. Žena si v žádném případě nepřála, aby se touto věcí policisté zabývali. 
 
KRÁDEŽ DŘEVA - V ranních hodinách přijali kopidlenští policisté oznámení o krádeži dřeva, které neznámý pachatel odcizil v lese nedaleko Budčevse. Celkem se zmocnil více než šesti palivového dřeva, které bylo složené na hromadě. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 10 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.

NÁLEZ STŘELIVA - Po poledni se obrátil na hořické policisty čtyřicetiletý muž s tím, že v lese nedaleko Holovous našel 22 kusů střeliva a torzo zásobníku. Munici si převzali pracovníci oddělení zbraní a střeliva v Jičíně.
 
KRÁDEŽ KRÁLIKÛ - Pět králíků zmizelo v noci na pátek v Čálovicích. Neznámý pachatel vnikl na soukromý pozemek, kde z volně přístupné králíkárny odcizil jednoho samce a čtyři samice, z toho dokonce dvě březí.  Chovatel vyčíslil škodu na 3.500 korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Sobotce osobní vozidlo Škoda Fabia, jehož řidič jel příliš rychle. Jednalo se o třiadvacetiletého mladíka, který se během kontroly choval dosti podezřele. Byl nervózní, potil se měl zarudlé oči. Policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, která byla negativní. Poté se podrobil zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek. Při čekání na výsledek testu řidič hlídce tvrdil, že musí být negativní, neboť naposledy kouřil „trávu“ na Nový rok. To se ale mýlil a jako „uživatel“ by měl vědět, že droga zůstává oproti alkoholu v těle i několik týdnů, což se potvrdilo i v tomto případě. Výsledek byl totiž pozitivní na marihuanu. A tak nejenže se mladý muž musel rozloučit se svým řidičským průkazem, ale navíc mu ve správní řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.


 
Sobota 4. ledna 2014
NALEZENÁ STŘÍKAČKA - V dopooledních hodinách se obrátil na policisty v Jičíně na Husově ulici náhodný chodec s tím, že před jednou z prodejen našel injekční stříkačku. Hlídka nález opatrně přemístila do odpadu s nebezpečným materiálem.

POŠKOZENÁ NÁDRŽ - Neznámý vandal řádil v noci v Lázních Bělohradě, kde v Nádražní ulici poškodil u zaparkovaného vozidla Škoda Forman palivovou nádrž, ze které vytekl benzín. Majitel vyčíslil škodu na 1.500 korun. Po vandalovi pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.

ŠARVÁTKA NA UBYTOVNĚ - Ve večerních hodinách zasahovali jičínští policisté na ubytovně v Hradecké ulici, kde došlo k fyzickému napadení mezi několika ubytovanými. Šarvátku údajně vyprovokoval sedmapadesátiletý muž, který měl vulgárně urážet čtyřiačtyřicetiletou ženu a po její o šest let mladší kamarádce měl hodit skleněnou lahev. To se pochopitelně nelíbilo jejímu devětadvacetiletému příteli,  který měl muže v kuchyňce udeřit pěstí do obličeje. Tím mu způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Oba muži se na místě podrobili dechovým zkouškám, které se „nedostaly“ pod 1,5 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

 
Neděle 5. ledna 2014
POŽÁR V ÚLIBICÍCH - V dopoledních hodinách vyjeli policisté do Úlibic, kde od jednoho z domů vycházel hustý dým. Na místo vyjeli i hasiči, kteří zjistili, že nejde o požár, nýbrž o pálení mokrých větví s listím. Věc byla na místě s majitelem domu vyřešena domluvou.  

SILNIČNÍ KONTROLA - V odpoledních hodinách kontrolovali dopravní policisté ve Kbelnici osobní vozidlo Ford Escort, které řídil osmadvacetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že nemá při sobě řidičské průkaz, který zapomněl doma. Hlídka věc vyřídila na místě pokutou ve výši 200 korun.

NESHODY NA UBYTOVNĚ - Jako gentleman se rozhodně nechoval v odpoledních hodinách  sedmatřicetiletý muž v Jičíně, který měl v jedné z ubytoven fyzicky  napadnout svoji bývalou družku, když ho měla údajně žádat o úhradu výživného na dceru. Konkrétně ji měl strčit, až upadla na zem a přitom si způsobila odřeninu. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
nprap. Hana Klečalová
7. ledna 2014 v 11:50

 

vytisknout  e-mailem