Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Zmatený cizinec nahlásil ztrátu vozidla.  

Během uplynulého víkendu měli policisté na Jičínsku napilno. Prověřovali několik desítek oznámení, šetřili přestupky i přečiny a v neposlední řadě je zaměstnaly partnerské a rodinné neshody.

Pátek 5. srpna 2016

ZRANĚNÝ JELEN - Krátce po jedné hodině ranní oznámil na linku 158 řidič osobního vozidla, že na čtyřpruhu u Robous leží poraněný jelen. Hlídka oznámení prověřila, ale žádného jelena ani jiné zvíře na silnici nenašla.

NESPOKOJENÝ HOST - Po třetí hodině ranní se obrátil na policii nespokojený host, který měl být údajně okraden v jedné z hořických restaurací. Na místo vyjela hlídka, která zjistila, že si k muži přisedli dva jemu neznámí hosté, kteří si nechali psát svoji útratu na jeho konzumační lístek, a poté bez zaplacení odešli. To se pochopitelně muži nelíbilo a chtěl věc řešit. Policisté na místě kontaktovali obsluhu, se kterou se domluvili na dalším postupu.

SRAŽENÁ LIŠKA - Nad ránem skončila pod koly osobního vozidla liška, kterou řidička přejela nedaleko Jičína. Naštěstí k žádné škodě na vozidle nedošlo. O lišku, která zůstala ležet na krajnici, se postaral hospodář místního mysliveckého sdružení.

NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - V ranních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích řidič do vozidla Škoda Octavia 54 litrů nafty a poté bez zaplacení ujel. Jediné, co po něm zbylo, je dluh ve výši 1.587 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

RODINNÉ NESHODY - Před devátou hodinou dopolední vyjeli novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde měl údajně zdrogovaný syn hrubě urážet rodiče a přitom měl rozbíjet zařízení jejich bytu. Před příjezdem hlídky stačil mladík z domu odejít. Na místě policisté zjistili, že rozbil tři židle, ovladač na televizor a k tomu ještě sprostě nadával otci. Případ šetří policisté jako přestupky proti občanskému soužití a majetku.  

OPILÝ CYKLISTA - V odpoledních hodinách upozornili řidiči na opilého cyklistu, který měl na obchvatu Hořic kličkovat po silnici a přitom ohrožovat nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která muže zkontrolovala. Ten už ale byl mimo komunikaci a navíc kolo pouze vedl. Z tohoto důvodu policisté věc vyřídili na místě domluvou.

KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Krátce po čtrnácté hodině zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně v Hradecké ulici nepoctivý zákazník, který zde odcizil potraviny v hodnotě 945 korun. S lupem se poté vydal k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Dostal se pouze za pokladní zónu, kde ho zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Jednalo se o šedesátiletého muže, který nejenže musel zboží vrátit, ale navíc dostal pokutu ve výši 5 tisíc korun. Snad si bude příště pamatovat, že krást se nemá.

NESHODY VE SARÉ PACE - V podvečerních hodinách se obrátila na policii žena ze Staré Paky s tím, že jí do bytu vnikl bývalý manžel, který nechce odejít. Po příjezdu hlídky byl muž na odchodu. Policisté zjistili, že ho žena sama pustila do bytu, kde mezi nimi došlo k drobným neshodám ohledně výchovy dětí. Muž, který slavil své šedesáté narozeniny, následně byt opustil. Policisté dohlédli na to, aby v pořádku došel domů. 

KRÁDEŽ MOTOCYKLU - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve Starém Místě odcizil od jednoho z domů zajištěný motocykl  YUKI TXM 125 G červené barvy. Majitelka vyčíslila jeho hodnotu na 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před půlnocí zamířili kopidlenští policisté do Vysokého Veselí, kde mělo dojít k rušení nočního klidu. Na místě zjistili, že na jednom ze soukromých pozemků probíhala oslava, na které hlasitě hrála hudba. Policisté všem přítomným domluvili s tím, aby hudbu ztišili, což také udělali. 

Sobota 6. srpna 2016

NAPADENÍ V HOŘICÍCH - Krátce před třetí hodinou ranní oznámil na linku 158 mladík, že ho prý v Hořicích blízko náměstí fyzicky napadl neznámý muž. Mladík byl velmi nešťastný a navíc tvrdil, že má ulomený zub. Na místo vyjela policejní hlídka, která oznamovatele s téměř 2 promile alkoholu převezla na ošetření do místní nemocnice. Po útočníkovi pátrají policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

158 - V ranních hodinách se obrátila na policii mladá žena z Kopidlna s tím, že ji fyzicky napadl otec, který je asi opilý. Žena dále uvedla, že má pět dětí, se kterými se před otcem schovala. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že k žádnému fyzickému napadení nedošlo. Pouze mezi nimi došlo ke slovní rozepři, kterou nakonec žena řešit nechtěla.

KRÁDEŽ JEHNĚTE - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v noci řádil v Železnici, kde z pastviny odcizil čtyřicetikilové jehně. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 2.400 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku. 

NATANKOVAL A PAK UJEL - V dopoledních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do nezjištěného vozidla 60 litrů benzínu v hodnotě 1.734 korun a poté z místa bez zaplacení odjel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

ZMATENÉ OZNÁMENÍ - Po poledni se dostavil na policii v Hořicích opilý cizinec s tím, že ztratil své vozidlo Volkswagen California Exlusive světle béžové barvy, které někde zaparkoval a neví kde. Muž byl velmi zmatený, kdy chvíli hovořil o tom, že jel autobusem a potom zase tvrdil, že jezdil autem na Semilsku. Vzhledem k tomu, že měl u sebe klíčky od vozidla, je pravděpodobné, že ho opravdu někde zaparkoval. Možná i někde v okolí Semil, proto policisté požádali o pomoc při pátrání po vozidle i své kolegy z Liberec.  

OTOČENÉ ZNAČKY - V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Lázní Bělohradu s tím, že někdo v noci přemístil několik přenosných dopravních značek, které zabraňovaly vjezdu do právě rekonstruovaného úseku vozovky. Řidiči tak netušili, že je zde dopravní omezení a do uvedeného úseku vjížděli. Policisté na místě zjistili, že dopravní značky někdo pouze otočil. Z tohoto důvodu je vrátili zpět do původního stavu.

UZAMČENÉ VOZIDLO - „Horké“ chvilky zažila mladá řidička v Hořicích, která v Husově ulici vystoupila z nastartovaného vozidla a odešla otevřít vjezdovou bránu. Mezitím se ale vůz, ve kterém zůstalo malé dítě, uzamkl. Žena se okamžitě obrátila o pomoc na hasiče, kteří po chvíli vozidlo otevřeli. Dítě bylo naštěstí v pořádku.

SOUSEDSKÉ NESHODY - Před sedmnáctou hodinou vyjeli jičínští policisté do Starého Místa, kde mělo dojít k napadení mezi sousedy. Nakonec se ukázalo, že šlo o hádku mezi sousedy, při které měl oznamovatel pocit, že na něj sousedka moc křičí. Obě strany se poté domluvily a prostřednictvím policie už nic řešit nechtěly.

NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Ve večerních hodinách zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží osmnáctiletý mladík, který zde odcizil sluchátka v hodnotě 250 korun. K jeho smůle ho při krádeži odhalili pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na linku 158. Přivolaní policisté pak věc na místě vyřídili blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.

NESHODY MEZIPARTNERY - Krátce před jednadvacátou hodinou došlo v Dobré Vodě k neshodám mezi partnery. Třiapadesátiletý muž měl po slovní rozepři fyzicky napadnout svoji manželku, které způsobil zranění. Žena, v jejímž dechu policisté naměřili přes 1,8 promile alkoholu, vyhledala lékařské vyšetření. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

OPILÝ MUŽ - V pozdních nočních hodinách zamířili hořičtí policisté do kempu U Věže, kde ležel zraněný muž. Hlídka na místě zjistila, že si muž, který byl silně pod vlivem alkoholu, s největší pravděpodobností způsobil zranění sám.

HLASITÁ HUDBA - Po třiadvacáté hodině si stěžovali hosté kempu v Jinolicích na hlasitou hudbu, kvůli které nemohli spát. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že se jedná o řádně povolenou akci. Hlasitá hudba byla ale slyšet i u některých stánků s občerstvením. Policisté věc na místě vyřídili domluvou. Poté již byl relativní klid.

NAPADENÍ V OSTROMĚŘI - Před půlnocí mělo v Ostroměři napadnout několik osob snědé pleti muže, který před nimi nakonec utekl domů. Věc policisté prověřili a přitom zjistili, že co incidentu předcházelo. Útočníkům totiž někdo odpoledne rozbil okno a oni se domnívali, že to byl právě onen muž, kterého napadli. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupky proti majetku a občanskému soužití.

AGRESIVNÍ OPILEC - Přemíra vypitého alkoholu zřejmě „skolila“ mladého muže, který měl ležet v Hořicích nedaleko kempu, a který se měl vůči kolemjdoucím chovat agresivně.  Po příjezdu hlídky se už mladík na místě nenacházel. Prý ho odvedli jeho kamarádi do kempu, kde byli ubytovaní.

158 - Pár minut před půlnocí upozornil muž z Libáně skupinu mladíků, která se měla na náměstí dobývat do zaparkovaného autobusu. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že mladíci do autobusu pouze nahlíželi. Oznamovateli se ale mohlo zdát, že se snaží dostat dovnitř.  O několik minut později oznamovatel znovu volal, že se mladíci opět dostávají dovnitř. Ani v tomto případě policisté nezjistili protiprávní jednání.

Neděle 7. srpna 2016

PARTNERSKÉ NESHODY - Před druhou hodinou ranní se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že ji měl slovně a poté i fyzicky napadnout přítel. Po příjezdu hlídky už ale tak sdílná nebyla. S přítelem se prý jen pohádala a více se k události odmítla vyjádřit. Těžko říci, proč tedy věc oznamovala, když se nakonec odmítla s policisty bavit.

NAPADENÍ NA DISKOTÉCE - Krátce po čtvrté hodině ranní oznámila na linku 158 mladá žena, že ji na diskotéce na Pecce napadl vyhazovač. Po skončení diskotéky ji měl vyzvat, aby odešla domů a přitom měl do ní strčit, až spadla ze schodů a udeřila se do hlavy. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.  

NESHODY V KOPIDLNĚ - V ranních hodinách vyjeli kopidlenští policisté do ulice Na Vinici, kde měl otec nacouvat do vozidla svého syna a poté měl odjet. Věc oznámila jeho manželka, se kterou je v rozvodovém řízení. Po příjezdu policistů, už ale nic řešit nechtěla. Nutno podotknout, že žena stále něco na svého muže oznamuje, ale po příjezdu hlídky už nic řešit nechce. A tak byli policisté na místě i v pátek večer a v sobotu ráno.

PODEZŘELÍ ZÁKAZNÍCI - V odpoledních hodinách zavítali do jedné z prodejen v Jičíně na náměstí dva muži, kteří si do batohu vložili dvě lahve vína. Ještě předtím než došli k pokladně, si jich všimly obsluhující pracovnice, které vše oznámily na policii. Vzhledem k tomu, že oba muži zboží následně uhradili, nedopustili se tak žádného protiprávního jednání.

POŠKOZENÉ VOZIDLO - Sobotecké policisty zaměstnal ve večerních hodinách dvacetiletý mladík, který měl v Boleslavské ulici nejdříve slovně a poté i fyzicky napadnout tři osoby. Následně se vydal do Jeřábkovy ulice, kde měl u zaparkovaného vozidla Ford rozbít zadní okno. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 10 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečiny výtržnictví a poškození cizí věci.

por. Hana Klečalová, DiS.
9. srpna 2016 v 7:10

vytisknout  e-mailem