Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Mladíci nocovali v autě, nechtěli odjet 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid.

 
Pátek 21. září 2012
VLOUPÁNÍ DO DOMU - Časně ráno se vloupal neznámý pachatel v Hořicích do jednoho z rodinných domů ve Sladkovského ulici. Dovnitř se dostal oknem a přitom poškodil svícen a DVD přehrávač. V pokoji a v kuchyni poté odcizil šperky a hotovost. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na téměř 5.500 korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže a porušování domovní svobody.
 
KRÁDEŽ PENĚZ - V ranních hodinách úřadoval v Jičíně v Husově ulici neznámý zloděj, který v jedné z kanceláří odcizil z volně odložené kabelky 4 tisíce korun. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, kdo má krádež na svědomí. Jednalo se o jednu ze zaměstnankyň, která ani nezapírala a hned se ke všemu přiznala. Na svoji obhajobu uvedla, že peníze nutně potřebovala na uhrazení dluhu. I když svého jednání velmi litovala a okradené ženě se omluvila, přesto ji trest nemine. Ve správním řízení jí hrozí několikatisícová pokuta.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V dopoledních hodinách se vydala do jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici devatenáctiletá slečna, která zde odcizila dámský svetr v hodnotě 349 korun. Nakonec si ho ale neužila,  neboť ji za pokladní zónou zadržel pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. A tak nejenže musela svetr vrátit, ale navíc dostala v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
ŘIDIČ ODJEL BEZ PLACENÍ - V odpoledních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Ostroměři neznámý řidič do vozidla Ford Focus 8 litrů benzínu v hodnotě 300 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ PILY - Během dne vyšetřovali hořičtí policisté krádež motorové pily Stihl MS 180, kterou neznámý pachatel odcizil z oploceného pozemku v Riegrově ulici. Majitel vyčíslil škodu na 4 tisíce korun. Pachateli za přestupek proti majetku hrozí ve správním řízení vysoká pokuta.
 
ŘIDIČ NEBYL OPILÝ - Po sedmnácté hodině upozornil na lince 158 mužský hlas na řidiče fabie, který měl v Kopidlně ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu a navíc se prý zdál být  opilý. Policisté řidiče zkontrolovali a vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla negativní.  Řidič policistům uvedl, že jel opatrně, pouze se na vozovce vyhýbal nerovnostem.
 
Sobota 22. září 2012
VANDAL V HOŘICÍCH - V noci  řádil v Hořicích neznámý vandal, který u jedné z prodejen na náměstí  rozbil dlažební kostrou výplň dveří. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
PONIČENÁ ZNAČKA - Další vandal úřadoval v Jičíně, kde v Havlíčkově ulici poškodil dopravní značku, kterou povalil na chodník. I v tomto případě se jedná přestupek proti majetku.
 
OPILÍ MLADÍCI - V ranních hodinách upozornila pracovnice obchodního domu v Jičíně na autobusovém nádraží na dva mladíky, kteří nocovali v autě na parkovišti. Kolem svého vozidla totiž udělali nepořádek a na výzvu, aby vše uklidili a z parkoviště odjeli, nereagovali.  Hlídka na místě zjistila, že ani odjet nemohli, protože byli oba opilí. Policistům pak sdělili, že si zařídí odvoz a mezitím vše uklidí.
 
OZNÁMENÍ NEBYLO PRAVDIVÉ - V dopoledních hodinách zaměstnal jičínské policisty čtyřiačtyřicetiletý muž, který tvrdil,   že se den předtím vyboural na motocyklu a přitom si zlomil čelist.  Policisté zjistili, že sice má zlomenou čelist, ale už delší dobu a  vůbec ne z nehody.  Vzhledem k tomu, že měl v dechu přes 2,3 promile alkoholu, skončil v rukou lékařů.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Po poledni vyjela hlídka v Jičíně do ulice U Stadionu, kde měl čtyřicetiletý muž nejdříve slovně a poté i fyzicky napadnout  svoji bývalou družku, kterou měl několikrát udeřil do tváře. Spor vznikl údajně kvůli  alkoholu, jehož konzumaci mu měla žena vyčítat. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
BENZÍN ZADARMO ? - Ve večerních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do vozidla Citroën tmavé barvy 45 litrů benzínu a poté bez zaplacení ujel. Po řidiči, který dluží 1.718 korun, pátrají jičínští policisté. Za přestupek proti majetku mu ve správním řízení hrozí vysoká pokuta.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Po dvaadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici 17. listopadu vozidlo BMW, které řídil sedmadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj opakovaně  prokázala přes 1,3 promile alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a sám uvedl, že v odpoledních hodinách vypil několik dvanáctek, které proložil tvrdým alkoholem. Vozidlo řídil, neboť se domníval, že už není alkoholem ovlivněn. To se ale zmýlil, a tak kromě toho, že se musel rozloučit se svým řidičským oprávněním, čeká ho  ve správním řízení několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
KABELKA LEŽELA V POPELNICI - Neznámý zloděj úřadoval v noci v Jičíně na Valdštejnově náměstí, kde v jednom z podniků odcizil dámskou kabelku, ve které se nacházely osobní doklady, platební karta, peněženka, klíče od bytu a další věci. Kabelku, ze které si vzal jen peníze, pak  odhodil do popelnice v Sladkovského ulici, kde  ji majitelka našla. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
HLUK V KOPIDLNĚ - Před půlnocí si stěžoval na lince 158 muž z Kopidlna na hluk, který vycházel z restaurace u nádraží. I když hlídka na místě žádný nadměrný hluk nezaznamenala, přesto všem přítomným doporučila, aby se ještě více ztišili.
 
Neděle 23. září 2012
Neděle byla z celého víkendu nejklidnější.
 
POSÁDKA SKONČILA V RUKOU CELNÍKÛ - V odpoledních hodinách upozornil na lince 158 anonym na posádku vozidla Mercedes tmavé pleti, která v Ohavči  vbíhala do jízdní dráhy projíždějícím vozidlům, a tím nutila řidiče zastavit. Jednalo se o tři muže, které policisté zkontrolovali a následně předali pracovníkům celní správy, kteří s nimi měli co do činění.
 
RODINNÉ NESHODY - Hořičtí policisté vyjeli ve večerních hodinách do Ostroměře, kde řešili sousedské neshody, které vznikly ohledně výstavby kůlny. Nakonec se obě strany za přítomnosti policistů domluvily a vše si vysvětlily. Poté již byl naprostý klid.
 
nprap. Hana Klečalová
24. září 2012 v 15:09
 

vytisknout  e-mailem