Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové zpravodajství z Lounska

Z chalupy odcizil věci za statisíce; Opilého řidiče kontrolovali policisté v Žatci; Ve Výškově poškodil vandal čtyři vozidla; Z garáže zmizely pneumatiky i kanystry s naftou; Dopravní zpravodajství za minulý týden  

Z chalupy odcizil věci za statisíce

Policisté šetří vloupání do rekreační chalupy v Libčevsi, ke kterému došlo v minulých dnech. Neznámý pachatel se dovnitř dostal po rozbití skleněné výplně okna u WC a poté již měl volný pohyb po celém objektu. Zloděj si zde přišel opravdu na tučnou kořist. Přisvojil si hlavně drahou elektroniku, různé oblečení, boty, ale i náramkové hodinky a další věci. Přesná výše škody bude vyčíslena až dodatečně, ale předpokládá se, že půjde do statisíců. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Opilého řidiče kontrolovali policisté v Žatci

V pátek, před desátou hodinou večer, kontrolovali policisté v žatecké Husově ulici osobní vůz zn. Ford Mondeo. Za volantem seděl 36letý muž, který jevil známky opilosti. Tuto skutečnost následně potvrdila i dechová zkouška, která řidiči naměřila nejprve 2, 19 promile alkoholu a po dvaceti minutách 2, 30 promile. Protože byl řidič značně opilý, k výslechu byl předvolán až následující den. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ve Výškově poškodil vandal čtyři vozidla

Ze soboty na neděli řádil dosud neznámý pachatel na parkovišti před místní hospodou ve Výškově. U čtyř zde zaparkovaných vozidel urazil nezjištěným způsobem zpětná zrcátka. Svým počínáním způsobil škodu za deset tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin poškozování cizí věci, po pachateli pátrají.  

Z garáže zmizely pneumatiky i kanystry s naftou

O víkendu se do jedné řadové garáže v Nečišské ulici v Dobroměřicích vloupal neznámý pachatel. Nezjištěným předmětem rozlomil zámek, otevřel vrata a vnikl dovnitř. Odcizil čtyři pneumatiky i s hliníkovými disky a čtyři plastové kanystry s 80 litry motorové nafty. Celková škoda byla odhadnuta na 18 450 Kč. Policisté případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Dopravní zpravodajství za minulý týden

Zcela bez zraněných osob se obešly dopravní nehody v okrese Louny v uplynulém týdnu. Policisté celkem vyjížděli k 29 dopravním nehodám se škodou 960 000 Kč. Z toho se jich 15 odehrálo o víkendu. Škoda byla vyčíslena na 430 000 Kč. Mezi nejčastější příčiny patřila opět nepřiměřená rychlost a dále nedání přednosti.    

 

vytisknout  e-mailem