Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové zpravodajství z Lounska

Dopravní nehodovost za minulý týden; Havárie s těžkým zraněním se odehrála na Podbořansku; Policisté zadrželi zloděje vloupání do prodejny; Rekonstruovaný dům opět přilákal zloděje; V prodejně odcizil peníze; Z odemčeného domu zmizely peníze  

Dopravní nehodovost za minulý týden

Policisté vyjížděli v uplynulém týdnu celkem k 16ti dopravním nehodám. Jedna osoba byla těžce zraněna a tři utrpěli lehčí újmu na zdraví. Škoda byla vyčíslena na 1 227 000 Kč. O víkendu se z uvedeného počtu odehrálo 10 nehod, při kterých byl právě jeden člověk těžce zraněn a tři lidé lehce. Škoda byla odhadnuta na 868 000 Kč. Nejčastější příčiny: nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy a nedání přednosti.

Havárie s těžkým zraněním se odehrála na Podbořansku

V pátek (9. 1.), kolem 19. hodiny se na silnici č. 226, ve směru od Vroutku na Podbořany, odehrála vážná dopravní nehoda. Dvacetiletý řidič osobního automobilu zn. Honda nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a po projetí pravotočivé zatáčky nezvládl na namrzlé vozovce řízení. Dostal smyk a vjel do pravého silničního příkopu, kde se s vozidlem několikrát převrátil přes střechu, vůz nakonec zůstal na kolech. Řidič byl údajně při řízení ovlivněn přebíhající zvěří. Při nehodě došlo k těžkému zranění o rok mladšího spolujezdce, kterého rychlá záchranná služba přepravila do žatecké nemocnice. Alkohol u řidiče nezjištěn. Škoda byla odhadnuta na 100 000 Kč. Nehodu dále policisté šetří.

Policisté zadrželi zloděje vloupání do prodejny

V neděli, mezi druhou a třetí hodinou ráno, se do prodejny smíšeného zboží ve Školní ulici v Lounech vloupal zloděj, kterého policisté zadrželi přímo na místě činu. Jednalo se o 19letého mladíka z Lounska, jež se do té samé prodejny vloupal opakovaně již na konci minulého roku. Tentokrát rozbil šroubovákem výlohu a poté vnikl dovnitř. Otevřel a vypil dvě lahvová piva, ale jeho další počínání mu překazila policejní hlídka. Mladíka přímo v prodejně zadržela a následně předala policejnímu komisaři, který jej obvinil z trestného činu krádeže a poškozování cizí věci. Zároveň na něj vypracoval podnět k návrhu na vzetí do vazby. 

Rekonstruovaný dům opět přilákal zloděje

Koncem minulého týdne se do rekonstruovaného rodinného domu v Cítolibech vloupal neznámý pachatel. Sklepním oknem vnikl dovnitř a následně odcizil mikrovlnnou troubu, úhlovou brusku, vrtací kladivo, speciální vrtačku a další věci. Svým činem způsobil škodu přesahující čtyřicet tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

V prodejně odcizil peníze

Policisté šetří krádež peněz, ke které došlo v pátek, kolem 16, 30 hodin, v prodejně chovatelských potřeb v Žatci. Neznámý poberta využil chvilkové zaneprázdněnosti prodavačky a zpod pultu jí odcizil z peněženky finanční částku ve výši 5 500 Kč. Poté z prodejny odešel. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení, po pachateli pátrají.

Z odemčeného domu zmizely peníze

V minulých dnech vnikl odemčenými vchodovými dveřmi do jednoho rodinného domu v Lubenci neznámý pachatel. V nestřeženém okamžiku se dostal až do ložnice a tam z neuzamčené zásuvky nočního stolku odcizil finanční hotovost ve výši 80 000 Kč. Poté nepozorovaně odešel. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádeže.  

vytisknout  e-mailem