Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové zpravodajství z Lounska

Opilý havaroval na kruhovém objezdu; Vloupal se do prodejny v Lounech; Zloděj odcizil lešení u rozestavěných domů; Vloupal se do aut, odcizil pitíčka Jupík; Dopravní zpravodajství  

Opilý havaroval na kruhovém objezdu

V sobotu, před druhou hodinou ráno, havaroval s osobním vozidlem zn. Opel Corsa, na kruhovém objezdu u prodejny Plus v Lounech, 33letý řidič z Lounska. Při jízdě ve směru od ulice Osvoboditelů nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, dále stavebním úpravám a hlavně svým schopnostem. Nejprve porazil dva obrubníky, vyvrátil sloupek dopravní značky na travnaté ploše kruhového objezdu a jízdu s vozidlem ukončil přesně uprostřed kruhového objezdu. Naštěstí se při nehodě nezranil. Policisté mu dechovou zkouškou naměřili 1, 81 promile alkoholu a při opakovaném měření, cca po půlhodině, 2, 00 promile. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Nehodu dále šetří dopravní policisté.

Vloupal se do prodejny v Lounech

Policisté šetří krádež vloupáním do prodejny smíšeného zboží v lounské Školní ulici. Zloděj do obchodu vnikl ze soboty na neděli a přisvojil si hlavně alkohol, cigarety, ale i cukrovinky, čaje, žiletky a další zboží. Přesný seznam odcizeného zboží bude upřesněn až po inventuře, stejně jako výše škody. Ta byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Zloděj odcizil lešení u rozestavěných domů

Do obce Obora na Lounsku se o víkendu vydal krást zloděj. Přilákalo jej lešení, které odcizil u dvou rozestavěných domů. Poškozeným vznikla škoda za celkem 12 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Vloupal se do aut, odcizil pitíčka Jupík    

V neděli večer se na Jiráskově náměstí v Postoloprtech vloupal do dvou vozidel nezjištěný poberta. U osobního automobilu zn. Škoda Forman rozbil boční okno pravých zadních dveří a následně odcizil ze zavazadlového prostoru 100 kusů pitíček Jupík. Dále rozbil okno pravých zadních dveří u vedle stojícího vozidla zn. Daewoo Lanos, ale nic neodcizil. Způsobená škoda bude vyčíslena dodatečně. Případ šetří policisté jako trestný čin krádeže.

Dopravní zpravodajství

Zvýšený počet dopravních nehod zaznamenali policisté na Lounsku. Tuto statistiku ovlivnilo hlavně víkendové počasí, na které nebyli řidiči dostatečně připraveni a na stav vozovky špatně reagovali. Minulý týden policisté vyjížděli celkem ke 31 dopravním nehodám, při kterých bylo lehce zraněno šest osob a škoda vyčíslena na 1 846 000 Kč. O víkendu se z uvedeného počtu odehrálo 24 nehod, z toho 16 v sobotu. Při víkendových nehodách bylo lehce zraněno pět lidí a škoda odhadnuta na 1 384 500 Kč. Nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost vzhledem ke stavu vozovky, která byla zasněžená nebo namrzlá. Mezi další příčiny patřily nesprávný způsob jízdy a nedání přednosti.

vytisknout  e-mailem