Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové zpravodajství

Nehodovost, krádež filtrace a nářadí, opilec za volentem, řidič bez řidičáku 

    V průběhu 2. červencového víkendu se na operačním středisku rozezněla linka tísňového volání celkem 220 krát. Ve 25ti případech policisté oznámení zadokumentovali a šetřili.

     Uplynulý víkend vyjížděli policisté na Orlickoústecku k 12ti dopravním nehodám, při kterých byli 4 lidé lehce, 2 těžce zraněni a došlo také k jednomu smrtelnému zranění. Škoda na vozidlech se vyšplhala na 964.000 korun. Alkohol policisté nezjistili u žádného z řidičů.  K dopravní nehodě se smrtelným zraněním došlo v neděli odpoledne v Dolní Dobrouči. 44 letá řidička eskortu v důsledku mikrospánku vjela mimo silnici, kde se střetla se zaparkovanou fábií, ze které zrovna vystupovala 84letá spolujezdkyně. Při srážce tato žena utrpěla zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehla.    
    

     Drzost některých zlodějů nezmá hranic. O tom se přesvědčila klientka jedné cestovní kanceláře v pátek odpoledne, která cestovala do Chorvatska. Z jejich autobusu jim na nádraží v České Třebové drzý zloděj odcizil cestovní tašku s doklady, platebními kartami, fotoaparátem, videokamerou a penězi v hodnotě bezmála 25.000 korun. Po drzém zloději pátrají čekotřebovští polisté.
    

     50 letý muž řídil v pátek odpoledne na jednom z ústeckoorlických parkovišť peugeota. Manévr vyjetí z parkovacího místa se mu zcela nepovedl a tak cestou naboural další dvě zaparkovaná vozidla. Z místa chtěl ujet, ale přitom se mu podařilo ještě nabourat do plotu jednoho z okolních domů. V tu dobu na místo již dorazili policisté a zjistili, že povedený "řidič" nikdy nechodil do autoškoly a tak nevlastní řidičský průkaz.
    

     Při stavbě mostu na Lanškrounsku si stavební dělníci ukládali nářadí do stavebního kontejneru. Toho využil pohotový zloděj a přes noc z pátka na sobotu vypáčil dveře kontejneru a odnesl si řuční a elektrické nářadí za  165.000 korun. Zda zloděj nářadí použije při práci na svém domku nebo je obratem ruky prodá, se snaží žjistit lanškrounští policisté.
    

     Krade se vše. O tom se přesvědčili majitelé jednoho z rodinných domů na Choceňsku. Pro příjemné osvěžení v horkých dnech si pořídili venkovní bazén. Jaký byl jejich údiv, když v sobotu ráno zjistili, že jim někdo přes noc ukradl pískovou filtraci k bazénu. Kromě toho, že se teď nemůžou koupat, ještě si budou muset pořídit filtraci novou a z rodinného rozpočtu investovat dalších 14.000 korun.

 

vytisknout  e-mailem