Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy

ÚO Bruntál - policisté vynesli doutnající věci ven z domu, případy krádeží, nehody, domácí násilí.... 

Ze sklepa zmizelo kolo i lyže
Od 21. do 24.7.2011 v Bruntále na ulici Pionýrská v panelovém domě vnikl pachatel násilně do sklepní kóje. Odcizil dámské horské jízdní kolo a běžecké lyže Fischer. Svým jednáním způsobil majitelce škodu kolem 20 tisíc Kč.
 
Vzal cigarety, alkohol i kulečníkové tágo
Ze soboty 23. na neděli 24. 7.2011 vnikl přes okno dámské toalety pachatel do hostince ve Vajglově. Odnesl si přes 80 krabiček cigaret, různý alkohol, sladkosti a i kulečníkové tágo v koženém pouzdře. Způsobená škoda je kolem 15 tisíc Kč.
 
Odcizená kachňata
Krádež čtyř kachňat šetří policisté na Rýmařovsku. V Janovicích dosud neznámý pachatel odcizil z 21. do 24.7.2011 z pozemku zahrady čtyři dvouměsíční kachňata. Způsobená škoda činí 1300 Kč.
 
Zahoření postele a peřin v rodinném domě - policisté vynesli doutnající věci před dům
Případ, kdy policisté vynesli doutnající věci z pokoje před dům a přesvědčili muže, který byl v domě uzamčen a byl velmi nervózní, aby jim otevřel a umožnil vstup do obydlí, řešili   krnovští kolegové v sobotu 23.7.2011 v Branticích.
Policistům oznámil celou věc 52letý muž. Sdělil jim, že mělo dojít k zahoření zařízení v jednom z rodinných domů v Branticích. Tento drobný požár on měl uhasit a vyvedl obyvatele, muže, z domu ven. Při příjezdu policistů na místo byl muž, který zde bydlí, zpět v domě a uzamčen. Choval se nestandardně - měl palici na rameni a byl velmi nervózní. Policisté cítili z domu kouř a muže přesvědčovali, aby jim otevřel. Po chvíli tak učinil a vyšel s policisty ven. Po prohlídce domu policisté zjistili, že došlo k zahoření staré válendy a na podlaze byly ještě doutnající peřiny. Z důvodu, aby nedošlo ke škodě na majetku či na zdraví osob, vynesli věci před dům a přivolali hasiče, kteří provedli jejich preventivní uhašení. V domě policisté nalezli ještě 46letou ženu, která vůbec nekomunikovala. Přivolaný lékař rozhodl o převozu muže i ženy do lékařských zařízení. Vyšetřovatel hasičů stanovil příčinu nedbalostí jednání a případ si převzal.
 
Z auta odcizil rádio
V sobotu 23.7.2011 v Krnově na ulici Bezručova vnikl násilně neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla Peugeot. Z palubní desky vytáhnul autorádio s CD přehrávačem, které odcizil. Způsobená škoda činí 5 tisíc Kč. 
 
Krádež věcí z garáže
V Břidličné na ulici Nerudova vnikl v době od 22. do 23.7.2011 dosud neznámý pachatel do jedné z řadových garáží. Prohledal ji a odcizil motorovou pilu a elektrickou svářečku. Svým jednáním způsobil majiteli škodu přes 16 tisíc Kč.
 
V chatě již alkohol není
Vloupání do rekreační chaty v obci Heřmanovice šetří policisté z Města Albrechtic. Od 21. do 23.7.2011 rozbil pachatel okno chaty a vnikl dovnitř. Objekt prohledal a odcizil různý alkohol (pivo, fernet, víno). Majiteli vznikla škoda ve výši 920 Kč.
 
Násilník byl vykázán na deset dní z obydlí, nerespektoval to, tak skončil ve vazbě
Šestý případ domácího násilí za letošní rok v okrese Bruntál řešili minulý týden policisté na Krnovsku.
Zde měl dne 18.7.2011 fyzicky napadnout v nočních hodinách 31letý muž své rodiče. Při těchto útocích jim měl vyhrožovat, že je zabije. Způsobil jim zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Přivolaní policisté případ vyhodnotili jako domácí násilí a muže vykázali na deset dní z obydlí. Tři dny po vykázání muž opět přišel v podnapilém stavu k rodičům do domu. Měl jim vyhrožovat i fyzickou újmou. Policisté ho na místě zajistili a při dechové zkoušce mu naměřili 1,75 promile alkoholu. Převezli ho k vystřízlivění na záchytnou stanici. Dne 22.7.2011 mu policejní komisař SKPV sdělil obvinění z přečinu ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí. Trestní stíhání je nyní vedeno vazebně. 
 
Poctivá nálezkyně
Poctiví lidé stále existují. O tom se přesvědčili policisté v neděli 24.7.2011, když je kontaktovala 58letá žena. Sdělila jim, že na břehu řeky Opavice nalezla jízdní kolo, doklady a peněženku od 47letého muže. V ní byla i nezanedbatelná finanční hotovost. Policisté majitele kontaktovali a věci od poctivé nálezkyně mu ještě ten den předali.
 
Vloupal se do zahradního domku
Škodu přes 41 tisíc Kč způsobil majiteli zahradní chatky v Malé Morávce neznámý pachatel, který v době od 20.5. do 22.7.2011 vnikl dovnitř. Odcizil lavice a rozkládací stůl ze smrkového masivu, stolní pilu, prodlužovací kabel a sekeru.
 
Nepřizpůsobení rychlosti
V průběhu víkendu policisté šetřili hned sedm dopravních nehod, při kterých došlo k sedmi lehkým zraněním. Z toho čtyři se udály v pátek 22.7.2011.
            Mezi obcí Bruntál a Václavov došlo k nehodě osobního vozidla Octavia. Ve 14,20 hodin v pátek 22.7.2011 nepřizpůsobil 30letý řidič rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a stavu vozovky. V levotočivé zatáčce vyjel za pravý okraj a najel na počátek svodidel, což ho přetočilo na pravý bok, kterým prorazil ohradník přilehlé pastviny. Pak se auto převrátila přes střechu zpět na kola. Při nehodě došlo ke lehkým zraněním jak řidiče, tak jeho 28leté spolujezdkyně. Způsobená škoda činí 152 tisíc.
            V pátek v 18,15 hodin u křižovatky na obec Burkvíz jel 32letý řidič s vozidlem Octavia a při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze komunikace. Dostal na mokré silnici smyk. Automobil se roztočil kolem své osy a vyjel vlevo mimo vozovku. Právě v době, když se octavie roztočila jel v protisměru 70letý muž s renaultem. Ten se snažil vyhnout střetu a strhl řízení. Dostal také smyk, který nezvládl a vyjel na pravé straně mimo silnici. Při nehodě došlo ke zraněním osádky vozidla Renault. Řidiče i jeho o čtyři roky mladší spolujezdkyni převezli k ošetření do nemocnice. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč.
Chtěl se vyhnout srně, narazil však do protijedoucí toyoty
            V pátek 22.7.2011 ve 13,35 hodin mezi obcí Petrovice a hranicí okresu jel 60letý řidič s vozidlem Peugeot, když mu z levé příkopy mu do jízdní dráhy vyběhla srna. Chtěl zabránit střetu a tak strhl řízení vlevo a přejel do protisměru. Zde právě projížděl 53letý řidič s peugeotem. Došlo ke střetu vozidel, při kterém se lehce zranili oba řidiči i spolujezdkyně z peugeotu. Způsobená škoda nejméně 170 tisíc Kč.
 
Do chaty šel pro satelit
Za pomoci přineseného žebříku se dostal dosud neznámý pachatel v době od 17. do 22.7.2011 po poškození okna do rekreační chaty v Lomnici. Odcizil satelitní přijímač Mascon. Majiteli vznikla škoda ve výši 3 300 Kč.
 
Odcizil přívěs za traktor
V době od 11. do 22.7.2011 v Branticích vnikl pachatel na částečně oplocený pozemek u rodinného domu. Odcizil volně odstavený traktorový sklápěcí přívěs v hodnotě 50 tisíc Kč.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr♦mvcr.cz

25.7.2011

vytisknout  e-mailem