Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy

ÚO Bruntál - nehody, krádeže, podvod a další... 

Z  bytu odešel s notebookem
V Krnově na ulici B. Němcové v průběhu pátečního dne 27.4.2012 vstoupil pachatel neuzamčenou brankou na parcelu domu. V prvním podlaží vnikl do jednoho z bytů, kde z předsíně odcizil tašku s notebookem Acer. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
Majitel zapomněl, kde si auto zaparkoval
Šetření případu neoprávněného užívání cizí věci policisté odložili, protože majitel vozidla, nahlásil před pár dny policistům jako odcizené, zjistil, že auto nezaparkoval tak, jako vždy u nádraží v Krnově, ale v Opavě. Nestihal totiž odjet vlakem z Krnova pracovně na Slovensko a tak jel výjimečně vozidlem až do Opavy. Byl ve velkém psychickém vypětí a stresu a tak si tuto skutečnost po příjezdu ze Slovenska neuvědomil. Policistům v Krnově oznámil krádež auta a posléze mu známý volal, že auto má zaparkované u budovy nádraží v Opavě. Bylo v pořádku i s věcmi, které si zde zanechal. Policistům se muž omlouval za omyl.
 
Přes dvacet tisíc vylákal podvodně
Podezření z přečinu krádeže si dne 27.4.2012 vyslechl 43letý muž. Ten měl v době od 18.10.2011 do 24.2.2012 v Zátoru nejméně v pěti případech uvést v omyl 76letého muže a jeho manželku, když pod různými záminkami měl od nich vylákat finanční hotovost přes 25 tisíc Kč. Peníze měl dle tvrzení použít na nákup elektroniky, elektromateriálu a zprostředkování topenářských prací. Slibované věci však do dnešních dní nedodal a peníze nevrátil. 
 
Nabízela a prodávala na internetu zboží, které nikdy neměla
V těchto dnech zahájil policejní komisař z hospodářské kriminálky trestní stíhání 26leté ženy z přečinu podvodu. Dle obvinění měla žena od května do konce června 2011 na inzertním portálu s použitým zbožím nabízet zprostředkování objednání a následný prodej různého dětského zboží. Zákazník měl zaslat celou částku či složit zálohu na účet obviněné. Zboží však žena nikdy neměla k dispozici a tedy měla neoprávněně vybírat za tyto služby zálohy či celou částku. Tři desítky osob z celé ČR si u ní objednalo zboží (nejčastěji dětské fusaky, zavinovačky, deky) v celkové hodnotě přes 26 tisíc Kč. Věci však nezaslala a peníze nevrátila.
 
Traktory jsou bez paliva
V Jamarticích v areálu firmy v době od 7. do 28.4.2012 odcizil pachatel ze tří zaparkovaných traktorů celkem 200 litrů motorové nafty. Majiteli vznikla škoda přes 7 tisíc Kč.
 
Podnapilá žena obtěžovala sousedy
Přes víkend skončily tři osoby na záchytné stanici. Nejvíce nadýchala 54letá žena.
V Krnově na Náměstí Osvobození v silně podnapilém stavu v neděli odpoledne obtěžovala 54letá žena své sousedy. Zvonila jim na zvonky, slovně je napadala a vyhrožovala poškozením majetku. Přivolaní policisté ji vyzvali, aby svého jednání zanechala. Výzvy neuposlechla a tak jsme ji zajistili. Při dechové zkoušce jsme jí naměřili 3,04 promile. Střízlivěla na záchytné stanici. Je podezřelá z přestupků proti občanskému soužití.
 
Víkendové nehody se zraněním
skončil u stromu web.JPG
V průběhu víkendu byl zvýšený počet dopravních nehod, což se odrazilo bohužel i na zraněných osobách. Celkem jsme šetřili devět nehod, při kterých se zranilo jedenáct osob.
            Ve 12,50 dne 27.4.2012 v Krnově na ulici Bezručova jela 35letá řidička s vozidlem Opel a začala se s autem otáčet. Přitom přehlédla 18letou dívku, která jela na jízdním kole a narazila do boku bicyklu. Mladá cyklistka spadla na vozovku a lehce se zranila. K ošetření byla převezena do nemocnice. Dechové zkoušky u obou účastnic nehod byly s negativním výsledkem. Ke škodě nedošlo.
            Ve stejný den ve 21,20 hodin mezi Andělskou Horou a Pustou Rudnou došlo k havárii 24letého motorkáře. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost dopravně technickému stavu a při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl řízení. Vyjel za pravý okraj vozovky, kde s motorkou Yamaha havaroval. Lehce se zranil na ruce a byl převezen k ošetření do nemocnice. Dechová zkouška byla negativní. Na motocyklu vznikla škoda ve výši 50 tisíc Kč.
            Mezi obcemi Stránské a Rýmařov ve 14,10 hodin v sobotu 28.4.2012 havarovala 39letá cyklistka. S jízdním kolem Favorit najela na nerovnost – výtluk, ztratila rovnováhu a upadla. Přitom se lehce zranila a na jízdním kole vznikla škoda 100 Kč.
            Do stromu s vozidlem Mazda narazil 56letý muž mezi obcí Holčovice a Jelení ve 13,20 hodin dne 28.4.2012. Při jízdě měl řidič zaregistrovat před vozidlem blíže nespecifikovaný pohyb a vyjel k levému okraji komunikace. Zde se však levými koly dostal za okraj silnice, nepodařilo se mu vyjet a skončil zcela mimo vozovku. Po sjetí ze silničního náspu narazil do stromu. Mazda se přetočila a zůstala ležet na pravém boku opřená o strom. Posádka – tři osoby - zůstala zaklíněna ve vozidle a museli je vyprostit hasiči. Všichni účastníci utrpěli lehké zranění a byli převezeni k ošetření do nemocnice. Způsobená škoda na vozidle činí 200 tisíc Kč. 
            Zraněním řidiče skončila nehoda v neděli 29.4.2012 v 19,50 hodin za obcí Slezské Pavlovice, směrem na obec Hlinka. 50letý řidič po projetí levotočivé zatáčky dostal smyk a na rovném úseku silnice přejel do protisměru. Zde narazil do zábradlí mostu, které prorazil a spadl dolů. Utrpěl lehké zranění, byl odvezen k ošetření do nemocnice. Dechovou zkoušku odmítl, byl nařízen odběr krve. Způsobená škoda 20 tisíc Kč. 
            Tři zraněné osoby si vyžádala i další nehoda v neděli ve večerních hodinách. V Krnově na ulici Nová Cvilínská ve 21,19 hodin řídil 20letý muž vozidlo Ford. Nepřizpůsobil rychlost dopravně technickému stavu a v prudké pravotočivé zatáčce dostal smyk. Ten nezvládl a vyjel do protisměru a následně mimo vozovku, kde narazil do stromu. Při nehodě se lehce zranili jeho tři spolujedoucí ve věku od 14 do 19 let. Dechová zkouška u mladého řidiče byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí na vozidle 10 tisíc Kč. 
                                                                                                    

komisař por. Bc. Tušková P.    

pisbr♦mvcr.cz

30.4.2012       

vytisknout  e-mailem