Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karviné

Karviná - muž vyhrožuje své bývalé přítelkyni přes sms 

 

Havířovští policisté začali v sobotu šetřit přečin nebezpečné vyhrožování. Jednadvacetiletý muž z Havířova vyhrožuje od ledna letošního roku formou sms zpráv devětadvacetileté ženě z Havířova, že pokud s ním nebude žít, zabije ji. Podezřelý poškozené ženě zasílá 30 – 70 vulgárních a urážlivých sms denně. Do současné doby jí tak zaslal okolo 2.000 sms. V dané věci hrozí podezřelému odnětí svobody až na jeden rok.


 

Hned z několika trestných činů je podezřelý dvaadvacetiletý muž z Doubravy. Ve čtvrtek večer se nejdříve opil, poté nasedl do osobního motorového vozidla, bez svolení majitele vozidla a následně se vydal na projížďku. S vozidlem havaroval u jednoho domu v Doubravě a poté z místa utekl. Následně byl muž vypátrán orlovskou policejní hlídkou. Podrobil se dechové zkoušce, kterou mu bylo naměřeno 1,99 promile a následným šetřením bylo zjištěno, že muž řídil vozidlo i přesto, že měl v té době vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Muži bylo sděleno podezření z přečinů neoprávněné užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

V sobotu začali havířovští policisté šetřit přečin krádeže a přečin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Neznámý zloděj v sobotu krátce po půlnoci po přeříznutí ochranného tlakového obalu odcizil na železničním mostě v Horní Suché 50m optického kabelu. Svým jednáním způsobil škodu v předběžné výši 10.000 korun.


 

nprap. Miroslav Kolatek, zprávy ze dne 14. 3. 2011

vytisknout  e-mailem