Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska 18.12.-20.12.

Karvinsko - zloději na železnicích, v kancelářích, bytech a další. Ženy chtěly přes silnici, řidiči je srazili. 

  1. Krádeže, vloupání, přepadení
  2. Chodci versus automobil
 Policisté přijali oznámení o krádeži trakčního vedení. Na železniční trati mezi stanicemi Petrovice u Karviné a Dětmarovice neznámý pachatel ve výšce sedmi metrů odstřihl trakční vedení – bronzové lano – v délce 300 metrů. Zástupce poškozené organizace předběžně vyčíslil škodu na 63 000 Kč. Policie zahájila šetření pro trestné činy krádež a poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení.
V Havířově-Šumbarku na Tovární ulici neznámý pachatel vypáčil zámek dveří vozidla Toyota RAV 4. Uvnitř odcizil autorádio. Pachatel poškodil kryt volantu – airbag, klakson a ovládací panely ve dveřích. Páčením poškodil i dvířka přihrádky u spolujezdce. Odcizením a poškozením majiteli způsobil škodu ve výši 20 000 Kč.
Během dne neznámý darebák vypáčil dveře bytu. V Českém Těšíně na Slezské násilím vnikl do bytu na pátém podlaží. Sebou si odnesl notebook a šperky ze žlutého kovu. Škoda odcizením byla vyčíslena na 10 000 Kč, poškozením ve výši 1 500 Kč.
V Orlové-Lutyni na spojovací cestě od zimního stadionu směrem na ulici Osvobození tři neznámí násilníci přepadli 65letého muže. Zezadu ho povalili na zem. Následně mu ze zadní kapsy kalhot odcizili peněženku s hotovostí ve výši 600 Kč a doklady. Přepadeného muže ošetřili v nemocnici.
  
 V noci na sobotu v Petřvaldě neznámý pachatel násilím vnikl do kanceláří firmy. Odcizil čtyři počítačové sestavy, notebook a peníze na hotovosti. Pachatel prohledal vnitřní prostory, vypáčil dveře do dílny, kde odcizil svářecí agregát na nerez. Majitel firmy předběžně vyčíslil škodu na 100 000 Kč.
V Havířově na ulici Mládí někdo vhodil do otvoru pod ovládací panel ve výtahu nedopalek. Tím došlo v 9. patře obytného domu k zahoření. Škoda byla vyčíslena na 2 000 Kč. Ke zranění nikoho nedošlo.
  
Bc. Zlatuše Viačková

vytisknout  e-mailem