Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska

Karvinsko - krádeže a agrese v našem regionu 

Pro mladíky prázdniny skončily stíháním
Komisař zahájil trestní stíhání dvou 16letých mladíků pro provinění krádeže a porušování domovní svobody. Hoši v průběhu prvního týdne měsíce srpna, společně v obci Stonava, vnikli do rodinného domu. Sebou si odnesli kuchyňský robot, digitální váhu, tyčový mixér, elektrické nářadí a další věci. Majiteli krádeží způsobili škodu ve výši 82 500 Kč. O pár dnů později, jeden z mladíků neoprávněně vnikl na pozemek u jiného rodinného domu ve Stonavě. Ze zahrady odcizil jízdní kolo v hodnotě 5 000 Kč.
Bezdůvodně napadl obsluhu i policisty
V sobotu večer 48letý muž seděl v jedné petřvaldské restauraci a popíjel. Kolem dvacáté hodiny vstal, odešel za barový pult, a tam bezdůvodně napadl obsluhující 54letou ženu. Přivolaní policisté si násilníka odvezli na služebnu k podání vysvětlení. Podezřelý v agresivním chování pokračoval i na policejní stanici. V čekárně udeřil pěstí do obličeje jednoho z policistů. Oba napadení - žena v restauraci i policista - museli být ošetřeni. Oba utrpěli pohmožděniny v obličeji, žena má vyražený zub. Násilník je podezřelý z přečinu ublížení na zdraví, výtržnictví a násilí proti úřední osobě.
Vloupání do vozidel, garáže a zahradní chatky
V noci na neděli v Orlové-Porubě neznámý pachatel odřezal těsnící gumu u okna osobního vozidla Ford Fiesta. Sebou si odnesl dámskou kabelku s osobními věcmi v hodnotě asi 1 500 Kč. V Karviné-Mizerově na ulici Žižková neznámý poberta rozbil okno zadních dveří vozidla Škoda Octavia. Uvnitř vzal autorádio, úhlovou brusku a navigaci. Majitel vozidla vyčíslil škodu krádeří na 6 500 Kč a poškozením 1 000 Kč.
V Karviné-Novém Městě neznámý pachatel vypáčil vrata garáže. Odcizil elektrickou vrtačku, plynovou svářecí soupravu, vzduchovou pušku, horské kolo a další věci. Majitel si odcizené věci cení na 8 400 Kč.
V průběhu víkendu dosud neznámý pachatel v obci Doubrava kradl stroje. Na pozemku u zahradní chatky, násilně vnikl do hospodářské budovy. Tam odcizil benzínovou travní sekačku, benzínový travní kultivátor a benzínovou strunovou sekačku. Poškozenému krádeží byla způsobená škoda ve výši 21 600 Kč.
por. Mgr. Viačková Zlatuše, zpravodajství dne 13.9.2010
komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem