Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska

ÚO Karviná - podezřelý kufřík, tragická úmrtí i krádež stromků.... 

Pátek - 27. května 2011
Karviná - Policisté šetří přečin krádeže s předběžnou škodou 93 000 Kč. V městské části Ráj, na ulici Borovského neznámý pachatel odcizil z plechové klece kompresorovou jednotku a chladící agregát. Dále ze stěny Výzkumného ústavu chovu skotu vzal 50 metrů kabelových rozvodů a 30 metrů měděných rozvodů chladícího média. Ke krádeži došlo v době od 13. 5. do 27.5.. Zástupce poškozené společnosti škodu předběžně vyčíslil na 93 000 Kč.
Dolní Lutyně - Z místního parčíku zmizely okrasné stromy. V noci na pátek zatím neznámý poberta odcizil 4 kusy okrasných stromů - jínan dvojlaločný, japonský javor, okrasná třešeň a červený javor. Odcizením vznikla škoda obecnímu úřadu, ve výši 34 000 Kč.
Orlová - Krátce po šesté hodině ráno došlo v objektu bývalých technických služeb k úmrtí muže. Pětatřicetiletý muž nastoupil do nákladního vozidla Renault Magnum s návěsem a nastartoval. Z vozidla vystoupil a pravděpodobně kamion dostatečně nezabrzdil. Kolos na mírném svahu začal samovolně  couvat. Mladý muž se snažil vozidlo zastavit a naskočil na schůdky kamionu. K neštěstí, byl v blízkosti zaparkován druhý kamion. Muž se už nestihl dostat do bezpečí kabiny a byl přitlačen na bočnici druhého vozidla. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Policisté cizí zavinění na místě vyloučili. Tragickou událost policisté šetří pro přečin usmrcení z nedbalosti.
Sobota - 28. května 2011
Karviná - Ve 4:40 hodin v parčíku, poblíž budovy "B" Rehabilitačního sanatoria v městské části Hranice našla 60letá žena podezřelý kožený kufřík. O nálezu informovala ochranu sanatoria a pracovníci zavolali na policejní operační středisko. Na místo byl povolán psovod se psem Artem, okolí zajišťovali policisté, strážníci a v pohotovosti byli i hasiči. Pyrotechnik podezřelý předmět prohlédl a zjistil je kufrřík je prázdný. O čtyři hodiny později byla všechna opatření zrušena.
Orlová - V brzkých ranních hodinách čtyři dosud neznámí pachatelé napadli na ulici 29leté muže. Jeden ze skupinky násilníků muže překvapil zezadu a povali ho na zem. Na dalším útoku se už podíleli všichni. Po několika kopancích utekli neznámo kam. Napadený muž lékařské ošetření vyhledal až dodatečně.

Havířov - Ve stejnou dobu, na jiném místě, zatím neznámý pachatel zbil 33letého muže. Na ulici Astronautů, za domem, pachatel nešetřil údery pěstí a kopy do obličeje ležícího poškozeného. Útokem mladému muži způsobil krvácivé zranění v obličeje a vyražení zubu. Policisté skutek šetří pro ublížení na zdraví a výtržnictví.
Neděle - 29. května 2011
Havířov - V Horních Bludovicích neznámý pachatel odcizil vozidlo v hodnotě 220 000 Kč. Do uzamčené garáže, u rodinného domu, pachatel vnikl dosud nezjištěným způsobem a odjel vozidlem Ford Fusion. Po vozidle bylo vyhlášeno celostátní pátrání.
Karviná - Kolem půl deváté večer, poblíž podchodu na ulici Mánesové, 18letý mladík napadl 22letého. Po slovní rozepři útočník mladíka fyzicky napadl tak, že mu způsobil zranění, které si vyžádalo hospitalizaci s dosud neznámou dobou léčení. Mladík je podezřelý ze spáchání přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví ve formě pokusu.
Karviná - V noci na neděli došlo ke krádeži pohonných hmot. Řidič kamion Scania zaparkoval v sobotu kolem sedmé hodiny večerní na parkovišti poblíž Kauflandu. Pachatel přestřihl propojovací hadici mezi nádržemi a z vozidla odčerpal celkem 600 litrů nafty v hodnotě 19 800 Kč.
Orlová - Na ulici Úzká neznámý pachatel vníkl na neoplocený pozemek u rodinného domu. Pak vypáčil visací zámek kůlny. S sebou si odnesl horolezecký sedák s lanem. Pokračoval dále, vytlačil sklepní okénko a dostal se do domu. Uvnitř odcizil doklady a osobní věci. Vzal i klíče od vozidla Peugeot Partner, které bylo zaparkováno před domem, a odjel. Majiteli způsobil škodu ve výši 115 200 Kč.
Petřvald - Na ulici Ostravské zatím neznámý pachatel násilně vnikl do prodejny masa. Uvnitř objektu, násilně vnikl do lednice s masem a uzeninami. Odcizil finanční hotovost, stravenky různých nominálních hodnot a uzeniny. Pachatel vnikl i do přilehlé prodejny pekařství. Násilně otevřel propojovací dveře mezi prodejnami. I tady odcizil finanční hotovost. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 25 000 Kč.
Český Těšín - Asi hodinu před polednem na železniční trati z Karviné do Českého Těšína, před železniční stanicí Český Těšín, došlo k úmrtí 35letého muže. Policisté zjistili, že mladý muž, těsně před příjezdem nákladního vlaku do stanice, si lehl v kolejišti a hlavu položil na kolej. Příčina a okolnosti úmrtí mladého muže je v šetření.
por. Mgr. Zlatuše Viačková
komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem