Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska

Karvinsko - o víkendu se kradly hlavně jízdní kola 

V pátek karvinští policisté začali šetřit přečin krádež na osobě. Podnapilosti jednačtyřicetiletého muže z Karviné využil ve čtvrtek večer neznámý zloděj, který mu z kapsy kalhot odcizil peněženku s doklady a penězi. Zloděj se, ale nespokojil jen s peněženkou a podnapilému muži ještě odcizil z krku řetízek.  Předběžně vyčíslena škoda činí 4 500 Kč.
 
Z pátku na sobotu se v Rychvaldě neznámý pachatel násilím vloupal do zaparkovaného autobusu, ze kterého odcizil počítač na výdej jízdenek. Dopustil se tak přečinu krádeže a poškozené organizaci ČSAD Karviná způsobil škodu 42 000 korun. K druhé kuriózní krádeži došlo v Havířově Městě na ulici Na Důlňáku. Tam z přilehlé louky odcizil dosud neznámý darebák dvacet balíků slámy v hodnotě 7 000 korun.    
 
Krátce po půlnoci byla z pátku na sobotu v Českém Těšíně na ulici Jablunkovské kontrolována šestačtyřicetiletá řidička vozidla Mercedes Benz, která řídila pod vlivem alkoholu. Orientační dechovou zkouškou jí policisté naměřili 1,51 promile alkoholu v dechu. Dalšího podnapilého řidiče, tentokráte třicetiletého občana Polska, kontrolovali policisté v neděli odpoledne v Karviné Mizerově. Hříšník měl v dechu 2,54 promile alkoholu. Oba řidiči byli po svých prohřešcích umístěni k vystřízlivění na záchytnou stanici a poté jim bylo sděleno podezření z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
O víkendu se kradly hlavně jízdní kola. V Havířově Městě se vloupal do společné kolovny ve sklepě domu na ulici Národní Třída neznámý zloděj, který si odtud odvezl dvě jízdní kola v celkové hodnotě 12 500 korun. K další krádeži došlo v pátek krátce po poledni v Karviné Fryštátě. Kolo v hodnotě 22 000 korun si jeho majitelka uzamkla lankovým zámkem ke stojanu a tak zloděj neváhal odmontovat přední kolo, aby si svůj lup odnesl. V Bohumíně se v noci ze čtvrtku na pátek neznámý zloděj vloupal do kolovny jednoho domu a v ní si vyhlédl jedno dětské a jedno pánské trekkingové kolo, obě v hodnotě 15 000 korun.      

 

prap. Miroslav Kolatek, zpravodajství dne 12. 7. 2010

 

vytisknout  e-mailem