Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska

Karvinsko-loupežné přepadení si vymyslel 

Loupežné přepadení si vymyslel
 
V pátek krátce po půlnoci mladík z Havířova ročník 1990 oznámil policistů, že byl přepaden neznámým pachatelem. Z výpovědi policisté zjistili, že k přepadení mělo dojít asi před hodinou  Havířově Podlesí a to v době, kdy poškozený odemykal  své vozidlo. Pod pohrůžkou přiložení nože pod krkem se pachatel domáhal vydání peněženky. Poškozený ze strachu o svůj život peněženku s obsahem 5.000 korun a platební karty pachateli předal. To mu však nestačilo a po opakovaných úderech pěsti do hrudníku si vynutil vydání i jeho mobilního telefonu. Kriminalisté okamžitě výpověď prověřovali, hovořili s možnými svědky události a dospěli k závěru, že k žádné loupeži nemohlo dojít. Poškozený nakonec přiznal, že si vše vymyslel a k  přepadení skutečně nedošlo. Příčinou jeho lhaní je finanční nouze po ztrátě zaměstnání a nutnost splácen leasing na vozidlo. A tak se z poškozeného rázem stal přestupce, kterému v přestupkovém řízení za to, že podával křivé vysvětlení, hrozí pokuta ve výši až 50.000 korun.
 
Sprejeři zaútočili
 
V areálu opravny pantografických jednotek v Bohumíně Skřečoni  řádili v sobotu sprejeři. Během půlhodiny před 23 hodinou postříkali odstavený železniční vůz na ploše 10m2. Vagón pomalovali neidentifikovanými obrazci a nápisy WUTENG, CLAN, ACS, SNUB. Předběžně škodu České dráhy vyčíslili na částku 5.000 korun.
 
Byli velmi důvěřiví
 
Na důvěřivost a ochotu doplatili během víkendu dva lidé z  Havířova. V prvním případě si do svého bytu v sobotu večer pozval muž ročník 1960 návštěvu, kterou pořádně neznal. Po alkoholovém dýchánku usnul tak tvrdě, že ani nepostřehl, kdy návštěva odešla. V neděli ráno zjistil, že jeho povedení přátele mu během hlubokého spánku stačili z bytu odnést Notebook, digitální fotoaparát, LCD televizi, DVD přehrávač, mobilní telefony, 70 Euro a částku 4.000 korun. Celkovou škodu poškozený odhadl na částku 28.250 korun. Ve druhém případě ženě ročník 1975 někdo z návštěvníku jejího bytu odnesl číšnický flek s osobními doklady a finančním obnosem 42.000 korun.
 
Krádež pozinkovaných plechů
 
Škodu za 100.000 korun vyšetřují policisté z Horní Suché. Neznámý pachatel od začátku měsíce srpna do současné doby postupně na ulici Osvobození odcizil 100 metrů pozinkovaného plechu z vodovodního potrubí.
 
vrchní inspektor PIS Karviná
nprap. Jaroslav Kus, zpravodajství 27.9.2010
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem