Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska

Karvinsko - byl jí odpojen elektorměr, přesto si jej zapojila a dál odebírala elektřinu na černo. 

Z přečinu krádeže je podezřelá jednatřicetiletá žena z Karviné. Poté, co jí pro neplacení faktur za elektřinu byl v bytě odpojen elektroměr, si jej podezřelá připojila a dále odebírala elektřinu na černo. Svým neoprávněným odběrem tak společnosti ČEZ způsobila škodu ve výši 20 000 korun.
 
Policisté v pátek krátce po půlnoci kontrolovali v Karviné na ulici Leonovova třiadvacetiletého řidiče vozidla Opel Astra, u kterého během kontroly zjistili, že vozidlo řídí pod vlivem alkoholu. Dechovou zkouškou mu byla zjištěna hodnota 1,75 promile alkoholu v dechu. Téměř ve stejnou dobu, ale na jiném místě, tentokráte v Chotěbuzi řídil šestačtyřicetiletý muž z Karviné vozidlo VW Passat, který nafoukal dokonce 2,54 promile. A aby toho nebylo málo, do třetice havířovští policisté zadrželi podnapilého řidiče v Havířově Podlesí. Čtyřiapadesátiletý řidič vozidla Audi A6 se projížděl po ulici U Stadionu i přesto, že měl 2,82 promile alkoholu v dechu. Proti všem hříšníkům bylo zahájeno trestní řízení pro přečin Ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
V pátek začali orlovští policisté šetřit přečin výtržnictví. Osmadvacetiletý podnapilý výtržník v Orlové na Masarykově třídě fyzicky napadl nejdříve dvaadvacetiletého muže, kterému způsobil pohmožděniny hlavy a poté třiadvacetiletou ženu, které způsobil pohmoždění pravého předloktí. Výtržník se neuklidnil, ani po příjezdu policistů na místo a tak proti němu zakročující policisté museli použít donucovacích prostředků. Následně byl dodán k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.   
 
 
prap. Miroslav Kolatek, 19. 7. 2010

vytisknout  e-mailem