Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové zprávy z Lounska

Vloupání do šatny, bytu i auta spáchali stejní aktéři; V sobotu vykradl zloděj auto u Červeňáku; V Černčicích se neznámý pachatel vloupal do chaty; Dopravní nehodovost za minulý týden  

Vloupání do šatny, bytu i auta spáchali stejní aktéři
Několik trestných činů mají na svědomí dva mladíci ve věku 18 a 25 let - mladší z nich cizinec, druhý z Kladenska. Po předchozí domluvě se v pátek večer vydali na lup do budovy hlavního nádraží Českých drah v lounské Husově ulici. Starší z nich vnikl větracím oknem do šatny zaměstnanců a svému komplici, který čekal venku a hlídal, pak jím podával odcizené věci. Mezi nimi byl počítač s příslušenstvím a brašna vlakvedoucího. O něco později se vydali krást do přízemního bytu v Dukelské ulice v Lounech. Opět starší z kompliců vylezl po římse k otevřenému oknu, odstranil v něm síť proti hmyzu a ze stolu pod oknem odcizil mobilní telefon. Jeho společník mezitím hlídal na ulici. V sérii krádeží poté pokračovali u Loutkového divadla v Lounech. Zde si vyhlédli zaparkovaný vůz zn. Citroen BX. Podle stejného scénáře se starší z nich snažil dostat do auta, mladší střežil okolí. U vozidla poškodil zloděj střešní okno, dveře spolujezdce, vnitřní světla a přihrádky na věci. Poté odcizil zadní kryt zavazadlového prostoru, organizér s nářadím a sluneční brýle. Celková škoda u uvedených trestných činů byla vyčíslena na 27 500 Kč. Oba aktéři byli policií zadrženi a obviněni z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Mladšího z nich policisté propustili a na druhého vypracovali podnět k podání návrhu na vzetí do vazby.  

V sobotu vykradl zloděj auto u Červeňáku
Pouhou hodinu nechal své auto bez dozoru 44letý majitel z Prahy. Osobní vůz zn. Škoda Fabia zaparkoval v sobotu odpoledne na přístupové cestě ve směru na Červený vrch u Dobroměřic a odešel. Když se poté k vozidlu vrátil, nalezl jej vykradené. Zloděj u auta rozbil  okno zadních dveří a poté odcizil brašnu s různými doklady a digitální fotoaparát. Způsobená škoda byla odhadnuta na 12 000 Kč. Případ policisté šetří jako podezření z trestného činu krádeže.

V Černčicích se neznámý pachatel vloupal do chaty
O víkendu se dosud nezjištěný pachatel vloupal do jedné zahradní chaty v Černčicích u Loun. Po vypáčení vstupních dveří si před chatu připravil k odcizení klimatizaci, mikrovlnnou troubu a další věci (zřejmě byl vyrušen a tak lup nestačil pobrat a ukrást) a z jiné části chaty odcizil několik klecí a přepravek na psy, vodítka s obojky a podložky pro štěňata. Celková škoda odcizením činí 30 200, pokusem odcizení 13 000 a poškozením věcí 2 500 Kč. Policisté věc šetří jako pokus trestného činu krádeže a trestný čin krádeže.

Dopravní nehodovost za minulý týden
Policisté minulý týden vyjížděli v lounském okrese k 17ti dopravním nehodám. Jeden člověk byl při nich lehce zraněn, škoda byla vyčíslena na 946 000 Kč. O víkendu se událo 7 nehod, bez zranění a se škodou 371 000 Kč. Příčiny: nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, střet se zvěří.

Další zprávy vyjdou ve středu 17. září! 

vytisknout  e-mailem