Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z regionu

Karvinsko - seniorka naletěla podvodnicím a přišla o peníze.... 

Nevypočítatelné podvodnice
V pátek odpoledne v Těrlicku se dvě neznámé ženy pod lživou záminkou vnutily do bytu 70leté ženy. Podvodnice ženě řekly, že jsou sociální pracovnice a že přišly s nabídkou obstarání bytu s pečovatelskou službou. V průběhu rozhovoru ženě nabidly odvoz vozidlem na náměstí v Těrlicku, kde poškozená žena chtěla jít  k volbám. Pravděpodobně během cesty, jedna z pachatelek využila nepozornosti starší paní a z tašky jí odcizila klíče od bytu. Poškozená po návratu domů zjistila, že přišla o peněžní částku ve výši 30 000 Kč.  
Popis podezřelých žen: první z nich je ve věku kolem 40ti let, silnější postavy, vysoká asi 150 cm, snědé pleti. Na hlavě měla tmavou pletenou čepici, černé vlasy, oblečení měla v černé barvě. Druhá byla ve věku kolem 20ti let, štíhlé postavy, vysoká asi 160 cm, černé delší vlasy, snědé pleti. I druhá žena měla na sobě oblečení černé barvy.
Řidič vozidla byl muž, ve věku kolem 50-55 let, silnější postavy, snědé pleti a měl krátké vlasy.
Opilci za volantem
V sobotu, pár desítek minut po půlnoci, byl v Havířově na ulici U Skleníku policisty k silniční kontrole zastaven 37letý řidič vozidla Peugeot Boxer. Jeho dechová zkouška byla pozitivní. Naměřená hodnota 1,99 promile alkoholu v dechu, při opakované zkoušce hodnota neklesla, znovu bylo naměřeno 1,99. Řidič souhlasil a podrobil se odběru krve.
Kolem třetí hodiny ranní v Karviné-Novém Městě policisté ke kontrole zastavili 21letého řidiče vozidla Škoda Fabia. Naměřená hodnota alkoholu v dechu byla 0,99, při opakované dechové zkoušce hodnota se zastavila na 1,04 promile.
Na ulici Závodní v Karviné policisté dávali znamení k zastavení vozidla 19letému řidiči vozidla Peugeot 306. Ten pokyn k zastavení nerespektoval na ujížděl po ulici Dělnické. Na ulici Jánského, u garáží, vozidlo zaparkoval a z místa se snažil utéci. Policisty obvodního oddělení Karviná 1 byl dostižen a podroben dechové zkoušce. Naměřená hodnota jč 1,29, opakovaná pak 1,43 promile alkoholu v dechu.
Odpoledne V Havířově-Dolní Suché byl kontrolován 38letý cizinec, který řídil vozidlo Fiat Brava. Dechová zkouška na alkohol činila 2,08 promile alkoholu v dechu. Muž dal souhlas s odběrem krve.
Všichni  provinilci budou čelit trestnímu stíhání z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Bitky, násilí
V sobotu byly zahájeny úkony přečinu ublížení na zdraví. V jednom havířovském bytě 32letý muž opakovaně udeřil dřevěným válečkem na těsto svou o devět let mladší družku. Ženě způsobil zranění pravého lokte.
Výsledek sobotní rvačky je jeden 19letý mladík s otřesem mozku v nemocnici. V sobotu kolem šesté hodiny ranní, poblíž diskotéry v Karviné-Novém Městě, došlo k bitce mezi mladíky ve věku 19 a 22 let. Další dva, ve věku 31 a 24 let, se do potyčky přidali. Podezřelý 22letý několikrát útok směřoval na hlavu 19letého, který se svými zraněními skončil v nemocnici. Útočník (22) je podezřelý ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví. Skutek bude řešen formou zkráceného přípravného řízení. Ti dva, kteří se k útoku přidali budou čelit trestnímu stíhání z přečinu výtržnictví.
komisař PIS Karviná
por. Mgr. Zlatuše Viačková, zpravodajství 18.10.2010

vytisknout  e-mailem