Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendoví piráti silnic

RYCHNOVSKO - Pod vlivem drog i alkoholu 

Víkendová bilance dopravních policistů nevyznívá pro řidiče na Rychnovsku nikterak lichotivě. Někteří z nich se nerozpakují usednout za volant bez řidičského oprávnění nebo dokonce pod vlivem alkoholu či návykových látek. Od počátku letošního roku do nedělní půlnoci policisté rychnovského Dopravního inspektorátu zadokumentovali už 24 dopravních přestupků, kdy u řidičů prokázali pozitivní test na přítomnost návykových látek.

Drogy

  • V pátek 5. dubna v poledních hodinách zastavila hlídka dopravních policistů v Týništi nad Orlicí řidiče dodávkového vozidla zn. Fiat Ducato. Osmadvacetiletý muž překročil povolenou rychlost v obci, a proto neunikl pozornosti mužů zákona. Ti ho předepsaným způsobem zastavili a provedli u něj dechovou zkoušku. Ta byla negativní. Ne už tak test na přítomnost návykových látek. Tester DrugWipe u něj vykázal pozitivní hodnotu na přítomnost látky Cannabis,  Amfetamin, Metamfetamin, Extáze. Hlídka řidiči na místě zakázala další jízdu a zadržela mu řidičský průkaz.
  • Další hříšník spadl do sítě dopravních policistů v sobotu 6. dubna před polednem. Policisté v Křovicích zastavili řidiče vozidla zn. BMW. Zkouška na přítomnost návykových látek u čtyřiadvacetiletého mladíka z Choustníkova Hradiště prokázala přítomnost skupiny látek Amfetamin, Metamfetamin, Extáze. I tomuto muži policisté další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičšký průkaz. Mladík se navíc podrobil lékařskému vyšetření s odběrem žilní krve.
  • Třetího uživatele drog, řídící vozidlo zn. Peugeot 306, zastavili policisté v neděli 7. dubna ráno v Petrovicích. U třicetiletého řidiče z Hradce Králové muži zákona provedeným testem na přítomnost návykových látek naměřili pozitivní hodnotu na přítomnost látky Cannabis. Po zakázání další jízdy a zadržení řidičského průkazu se muž podrobil lékařskému vyšetření.
  • V neděli před polednem dopravní hlídka zakázala jízdu dalšímu hříšníkovi. Pětadvacetiletý řidič vozu zn. Škoda Forman skončil svoji jízdu za Rychnovem nad Kněžnou. Do cíle své cesty - Javornice - již nedorazil. I u něj testem muži zákona zjistili přítomnost látky Cannabis. Mladíkovi zadrželi řidičský průkaz a i jeho převezli k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve.
  • V neděli do cíle nedojel ani sedmadvacetiletý řidič vozu zn. Volkswagen Passat. Muže z Vysokého Mýta zastavila hlídka dopravních policistů v Rokytnici v Orlických horách a po provedení testu na přítomnost návykových látek už ho za volant nepustila. Test prokázal přítomnost látky Cannabis. I tento nezodpovědný řidič se po zadržení řidičského průkazu podrobil lékařskému vyšetření.


Alkohol

  • Ulicemi Rychnova nad Kněžnou se v sobotu v půl šesté ráno projížděl třiadvacetiletý mladík z Častolovic. V jedné z nich ho ve vozidle zn. Škoda Octavia zastavila hlídka rychnovských policistů. Běžná silniční kontrola se náhle změnila v podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mladému řidiči totiž hlídka dechovou zkouškou naměřila 2,15 promile alkoholu v dechu. Muži zákona provinilci zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. 
  • V neděli ve 14:00 projížděl Rychnovem nad Kněžnou další řidič, který neunikl pozornosti policistů. V jedné z místních ulic hlídka zastavila vůz zn. Honda Civic a jednadvacetiletého mladíka podrobila dechové zkoučce. Pozitivní výsledek 0,73 promile pro něj znamenal zadržení řidičského průkazu a zákaz další jízdy.
  • V noci z neděle na pondělí (03:40) se na cestu vozem zn. Peugeot 306 vypravil šestatřicetiletý muž z Týniště nad Orlicí. Do cíle ale nedorazil, při kontrole v Lípě nad Orlicí u něj policisté dechovou zkouškou naměřili 0,76 promile alkoholu v dechu. Tím pro něj skončila nejen noční jízda, na místě mu muži zákona rovněž zadrželi řidičký průkaz.
     

Bez řidičského oprávnění

  • Policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí v sobotu před čtvrtou hodinou ranní kontrolovali řidiče vozu zn. Škoda Octavia. U dvaačtyřicetiletého muže z Rychnova nad Kněžnou zjistili, že vozidlo řídí přesto, že do srpna tohoto roku má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

     


por. Mgr. Alena Kacálková
8. dubna 2013

 


 

vytisknout  e-mailem