Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkendoví řidiči

ŽĎÁRSKO: Jedna nehoda s alkoholem. 

      Od pátečního odpoledne do neděle vyjeli policisté šetřit celkem 6 dopravních nehod. Náhle vzniklou situaci při jízdě musel řešit cyklista, motocyklista i řidiči osobních automobilů. Při srážkách byl jeden účastník zraněn těžce a jeden lehce. Ostatní přítomné osoby zraněny nebyly. Některé nehody byly způsobeny nepozorností, únavou nebo alkoholovou indispozicí řidiče. Škoda na vozidlech je vyčíslena na nejméně 242 000 korun.

     Nehoda s nejvyšší způsobenou škodou se přihodila dne 6. srpna 2011 v 13:20 hodin v obci Bystřice nad Pernštejnem, kdy jel osmatřicetiletý řidič s vozidlem Mercedes po ulici Vírská směrem ke křižovatce s hlavní silnicí. Když řidič vjížděl do křižovatky, přehlédl z levé strany přijíždějící vozidlo Škoda. Původní jízdu směrem na obec Lesoňovice oběma vozidlům zamezila srážka levého boku vozidla Mercedes s přední částí vozidla Škoda. Předběžná škoda na vozidlech je ve výši 150 000 korun. Alkohol byl u obou řidičů dechovou zkouškou přítomnými policisty vyloučen.

     Zřejmě únava a přecenění vlastních sil lze připočíst dopravní nehodě, která se stala dne 7. srpna 2011 patnáct minut před 15. hodinou na silnici vedoucí od Bystřice nad Pernštejnem k obci Rovné. Devětatřicetiletá řidička s vozidlem Peugeot 306 sjela ze silnice do pravého silničního příkopu, kde narazila do stromu. Při dopravní nehodě byla její spolujezdkyně lehce zraněna a k ošetření byla převezena do nemocnice. Škoda je vyčíslena na 16 000 korun.

     Dne 6. srpna 2011 v 19:50 hodin po předchozím požití alkoholu jel čtyřiadvacetiletý řidič s osobním automobilem Volkswagen Vento po ulici Třebíčská ve Velkém Meziříčí. Po průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou ve stoupání a po vjetí na most nad železniční tratí nezvládnul řízení vozidla. Vyjel vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do kovového zábradlí, o které se vozidlo zastavilo. Policejní hlídka na místě provedla u řidiče dechovou zkoušku. Při prvním měření dosáhla hodnota na přístroji výše 2,99 promile. Při opakovaném měření hodnota ještě povyskočila na hodnotu 3,17 promile. Na vozidle vznikla škoda asi 10 000 korun, na poškozeném zábradlí je škoda vyčíslena na 15 000 korun. Řidič na místě musel odevzdat řidičský průkaz a další jízda mu byla rovněž zakázána.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

8. srpna 2011

vytisknout  e-mailem