Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vinařská firma zažila nájezd zlodějů

BŘECLAVSKO: Sazenice vinné révy chybí na dvou místech.  

Mikulovsko - Vinařská firma, která v těchto dnech vysadila nové sazenice vinné révy, počítá škody. Nejprve zaměstnanci zaregistrovali krádež v Bavorech. Viniční trať ještě předcházející odpoledne kontroloval hlídač. Ale ráno se situace změnila. Podle chybějících sazenic bylo jasné, že nově vysazený vinohrad zažil nájezd zlodějů. Firma mohla začít vyčíslovat vzniklou škodu. Chybělo 150 kusů sazenic odrůdy Veltlínské zelené v hodnotě téměř 7 tisíc korun.

Nejednalo se ovšem o ojedinělý případ. Při kontrole vinic zaměstnanci firmy zjistili ještě jednu nemilou skutečnost. Také jejich další vinohrad (tentokrát v katastru obce Brod nad Dyjí), který rovněž  před nedávnem vysazovali, neunikl pozornosti  nenechavců. Ti bezohledně vytahali z půdy stejný počet sazenic, jako v prvním případě. Nyní se jednalo o odrůdu Pálava. Výše škody byla  stanovena na totožnou částku jako v Bavorech.
Krádežemi se nyní zabývají policisté. Celková škoda se dostala na téměř 14 tisíc korun. Zloději se dopustili trestného činu, za který jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 25. dubna 2014
krádež vinice.mp3

vytisknout  e-mailem