Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Viníci nehod zmizeli

HODONÍNSKO: Jinému způsobili škodu a k vlastní chybě se nepřiznali. 

 Dopravní policisté pátrají po vinících dopravních nehod, kteří způsobili jiným majitelům vozidel škodu, ale z místa nehody nakonec ujeli.

K nehodě tří aut došlo v pátek 3. února v 13:17 hodin v Hodoníně na křižovatce ulic Měšťanská a Purkyňova u hodonínských lázní. Zatím neznámý řidič modrého osobního vozidla jel od nemocnice a těsně před zmiňovanou křižovatkou se snažil z pravé strany objet dvě vozidla, která se zde chystala odbočit doleva. Neznámý řidič se svým vozidlem při předjíždění zprava narazil do vozidla se slovenskou registrační značkou stojícího před ním. Toto vozidlo, pravděpodobně Ford Mondeo, bylo nárazem posunuto dopředu a narazilo stojícího vozidla Škoda Octavia. Bezprostředně po nehodě řidiči všech tří vozidel vystoupili a domluvili se spolu, že celou událost vyřeší bez účasti policie, ale že přejedou na parkoviště ke Kauflandu, kde spolu sepíší záznam o dopravní nehodě. Z místa nehody odjela obě nabouraná vozidla, avšak řidič, který nehodu zavinil, prudce odbočil vpravo a ujel směrem na Ratíškovice. Když to viděl řidič slovenského auta, začal jej pronásledovat, ale na smluvené místo už nepřijel ani jeden. Celou událost pak oznámil řidič Škody Octavia, který tam zůstal sám jako poškozený. Policisté tedy pátrají po řidičích, kteří z místa ujeli. Jedná se o bílé vozidlo Ford Mondeo se slovenskou značkou s písmeny SI a modré osobní vozidlo bez bližšího popisu.


Další nehoda se odehrála v noci na sobotu 4. února v Lužicích naproti Pekárny Grufík. Doposud neustanovený řidič vozidla modré barvy se zřejmě plně nevěnoval řízení a při couvání narazil do zaparkovaného vozidla Renault Megane. Aniž by řidič poškození zaparkovaného vozidla oznámil, z místa nehody odjel. I po tomto řidiči a jeho vozidle pátrají policisté.

O spolupráci žádáme i případné svědky těchto nehod. Ozvat se můžete na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158.


nprap. Petr Zámečník, 6. 2. 2012

vytisknout  e-mailem