Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Viník dopravní nehody byl obviněn

KLATOVSKO - V měsíci září při odbočování s traktorem nedal přednost protijedoucímu řidiči na motocyklu. Motocyklista na následky zranění zemřel. 

      Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování 49letý cizinec pobývající na Klatovsku, který byl obviněn z přečinu usmrcení z nedbalosti.

Muž dne 17. září loňského roku jel s traktorem s připojeným přívěsem po komunikaci I/27 ve směru od obce Malá Víska a odbočoval vlevo na místo ležící mimo komunikaci. Ve 12.58 hodin nedal přednost protijedoucímu motocyklu, se kterým jel řidič ve směru od Klatov na Malou Vísku, vjel do jeho jízdní dráhy  a došlo ke střetu. Muž ve věku 32 let z obce na Plzni-jihu utrpěl zranění na jejichž následky zemřel.

Řidič jinému z nedbalosti způsobil smrt, protože porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání nebo uloženou mu podle zákona.

Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích, jako řidič motorového vozidla, při odbočování vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým a nemotorovým vozidlům.

 

 

nprap. Ladmanová Dana

3. 2. 2016

 

vytisknout  e-mailem