Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víte, jak se správně chovat u vody?

Rakovnicko – Preventivní akce u vody 

Bezpečnostní a preventivní opatření Bezpečně u vody probíhá každý rok až do 30. září na všech významných vodních plochách a tocích České republiky.

Policisté se v letním období vydávají za návštěvníky vodních ploch, aby jim předávali informace o tom, jak se bezpečně chovat při pobytu u vody i na vodě, či jak si případně chránit svůj majetek nebo cennosti, které si s sebou k vodě nosí.

V rámci okresu Rakovník akce Bezpečně u vody proběhla již v měsíci červenci, a to na Čistecku a Jesenicku. Preventistka společně s hlídkou obvodního oddělení Jesenice připomínaly návštěvníkům vodní ploch, jak během rekreačních aktivit chránit své zdraví a předávaly informace k bezpečnému pobytu nejen na vodě, ale i v její blízkosti.

V srpnu akce zatím proběhla podél řeky Berounky. Preventistka společně s hlídkou obvodního oddělení Roztoky oslovovaly návštěvníky kempů včetně dětí, předávaly cenné rady a upozorňovaly na možná rizika při pohybu na vodních plochách a dodržování zásad bezpečného chování. Podrobné informace s preventivními radami si poté mohli návštěvníci odnést s sebou na informačních letáčcích. Preventistka také připomněla návštěvníkům preventivní zásady zabezpečení majetku.

ÚO Rakovník
prap. Veronika Cafourková
22.srpna 2023

vytisknout  e-mailem