Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

VÍTEJTE V BEZPEČNÉM RAKOVNICKU

RAKOVNICKO - Vytvořili jsme pro vás nový web bezpecnerakovnicko.cz. 

Vážení občané, veřejné i soukromé instituce, média!

Dovolujeme si Vám představit nový projekt Bezpečné Rakovnicko, který je společným projektem institucí spolupracujících v oblasti bezpečnosti na území okresu Rakovník.

Hlavní myšlenkou projektu je podpora úzké spolupráce mezi městy a obcemi okresu Rakovník, Policií České republiky, městskou či obecní policií, dalšími složkami integrovaného záchranného systému a státní správy, při řešení bezpečnostních problémů na území měst a obcí okresu Rakovník.


Projekt Bezpečné Rakovnicko si klade několik cílů:

1. zvýšení a zefektivnění spolupráce mezi městy a obcemi okresu Rakovník a především také samotnými občany, Policií ČR a městskou či obecní policií, dalšími složkami integrovaného záchranného systému a státní správy

2. poskytování informací

a) o činnosti institucí nově vzniklého projektu (Policie ČR, Městská policie Rakovník, Městská policie Nové Strašecí, Hasičský záchranný sbor Rakovník, Probační a mediační služba Rakovník a další)
b) o zajímavých případech v působnosti těchto institucí
c) o kontrolních a preventivních akcích (např. měření rychlosti, dopravně-bezpečnostní akce, projekty prevence kriminality apod.)
d) občanům, kteří se stali obětí trestného činu anebo těm, kterým není úroveň bezpečnosti obyvatel okresu Rakovník lhostejná

3. v důsledku výše uvedených bodů faktické zvýšení bezpečnosti občanů a návštěvníků okresu Rakovník

4. zveřejňování návodů na řešení jiných tíživých situací souvisejících s bezpečnostní tématikou.


Zásadním nástrojem pro plnění uvedených cílů je zřízení nového webu www.bezpecnerakovnicko.cz. Občané mají možnost prostřednictvím tohoto webu informovat dotyčné instituce o tom, co je v oblasti veřejného pořádku a kriminality nejvíce tíží či zajímá, a tím směřovat budoucí vývoj v této oblasti. Občané mají rovněž možnost zapojit se do procesu objasňování případů trestných činů, pátrání po osobách, věcech aj. V neposlední řadě mají občané možnost svými náměty a postřehy pozitivně ovlivňovat činnost odpovědných pracovníků a institucí. Podělte se s námi o Vaše zkušenosti a pomozte nám pracovat lépe.

Významnou přidanou hodnotou projektu je pro občany pravidelné zveřejňování aktuálních informací z oblasti kriminality (zjištěné případy a stav jejich objasnění), dopravní informace (dopravní nehody, plánované policejní dopravní kontroly, aktuální uzavírky či omezení), preventivní činnost (preventivní informace a rady, preventivní projekty na téma doprava, kyberšikana, senioři, drogy, domácí násilí) a další oblasti bezpečnosti.

Tímto krokem chceme jít vstříc všem občanům a zároveň jim umožnit bližší komunikaci s námi. Především zájmem nás všech je vlastní bezpečnost a my velice rádi uvítáme, když bude web pravidelně sledovaný a spoluvytvářený příspěvky i od vás občanů. Aby však náš nový přístup k bezpečnosti byl skutečně účinný, je nezbytná komunikace a spolupráce i s Vámi občany. A právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli využít potenciál sociální sítě Facebook a vytvořili jsme profil Bezpečné Rakovnicko, na kterém jsou zveřejňovány aktuální informace a případy z oblasti bezpečnosti. Jsme připraveni odpovídat na Vaše podněty i diskuzi a zároveň budeme velmi rádi, pokud i tato forma komunikace přispěje ke zvýšení bezpečnosti občanů v okrese Rakovník. Také Vy nám můžete pomoci svými informacemi k vyřešení případů, třeba i jen sdílením příspěvků nebo stránky.

Garantem projektu „Bezpečné Rakovnicko“ je Městský úřad Rakovník, který ve spolupráci s Policií ČR a dalšími subjekty koordinují veškerou činnost.

 

Děkujeme za podporu.

 


nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
26. ledna 2017

vytisknout  e-mailem